Eddy Keur: ‘John de Mol ziet wel wat in me’

Geplaatst op do 14 feb 2019 om 12:45

Eddy Keur mag dan wel de laan uit zijn gestuurd door het Radio 538 van John de Mol, maar toch denkt hij dat de mediatycoon hem wel een talent vindt. Dat zegt de presentator van RTV Noord-Holland in gesprek met Patrick Kicken op Spreekbuis.nl. Op de vraag of De Mol fan van hem is, antwoordt hij: “Dat is een beetje raar om te zeggen. Ik denk dat hij wel wat in me ziet want er gebeurt niks op een zender als John er niet achter staat. Ik had nooit op Radio 10 of 538 gezeten als John het niet wil.

Waarom werd hij na twee jaar in de 538-nacht dan op straat gezet? “Dat kwam door de PvdA met hun regels over vaste contracten. Ik deed het programma eerst een jaar, dat was de periode die we hadden afgesproken. Dat hebben we verlengd en toen kwam het punt dat ze me in vaste dienst moesten nemen en dat was geen optie.

Keur had graag met losse contracten doorgewerkt, maar dat mocht niet van Lodewijk Asscher, stelt hij. “De bazen van 538 waren er ook niet blij mee.

Ik had een mooie laatste uitzending met alle bazen, honderd man publiek en met een lach en een traan. Ik kijk er met veel plezier op terug.”

Het hele interview met Eddy Keur kunt u lezen en luisteren op Spreekbuis.nl.

Foto: RTV Noord-Holland
13 Reacties op “Eddy Keur: ‘John de Mol ziet wel wat in me’”


 1. Ron

  Oud interview. Gisteren was hij in VI op Veronica even te horen telefonisch met ‘de mop van de dag’. Wat mij betreft mag hij wel naar Veronica of Radio 10.

 2. Dennis van Splinteren

  Eddy kreeg mediatraining van Patty Brard.

 3. meux

  die nachtshow van eddy keur op 538 was echt geweldig, nadien nooit meer 538 geluisterd tbh

 4. Patrick Kicken

  Gouden gozer. En inderdaad een van de weinigen waarbij je altijd je oren spitst omdat de kans dat ie iets leuks gaat zeggen steeds aanwezig is. Amerikanen noemen zo iemand een ‘dangerous air personality’, in de goede zin van het woord.

 5. Guttegut

  HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

 6. valerie

  Echte radioman met een zeer prettig stemgeluid!!
  Zou nog heel goed passen in het huidige media landschap en waar heel veel jonge radiomakers nog iets van zouden kunnen leren

 7. Lies

  @Patrick Kicken: mee eens! Ik kijk graag naar zijn show op OUTTV, Keur met Peren. Zou ook veel meer voice overs op tv moeten doen. En verdient een leuke show op de radio.

 8. Baco

  Dacht dat Keur allang dood was door aids.

 9. tom mulder

  een fijne collega dj

 10. Paulus uit de lucht

  Patrick Kikker weet alles goed te brengen behalve zichzelf

 11. Jeroen

  Heel irritant type, van zichzelf gigantisch overtuigd, naar in de omgang en gek op jonge jongens. Niet in vaste dienst, laat je dan inhuren als freelancer…

 12. ja hoor

  Kundige gozer en superleuk in de omgang. Stem zeer herkenbaar en fraai. Icoon op radiogebied. Alle lof. Richard.

 13. clubgenoot

  een pure nicht en altijd dat soort grapjes, je moet ervan houden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.