Peter R. de Vries kan niet kijken naar RTL 4-serie Judas

Peter R. de Vries kan niet kijken naar de RTL 4-misdaadserie Judas over Willem Holleeder. Hij is na twee afleveringen afgehaakt. Dat vertelde de misdaadjournalist vrijdagavond in De Wereld Draait Door. De kritiek van Angela de Jong dat het een soort De TV Kantine lijkt, blijkt De Vries min of meer te delen. “Ik heb twee afleveringen gezien en toen vond ik het welletjes. Kijk, ik ben als geen ander op de hoogte van wat er is gebeurd: ik ken alle betrokkenen die een rol spelen in de serie.”

De Vries ergert zich vooral tijdens het kijken. “Ik sta daar zo dichtbij dat zo’n serie voor mij al heel snel een karikatuur wordt. Dan vind ik het moeilijk om ernaar te kijken, omdat ik dan eigenlijk de hele tijd zit van: nou, dat ging helemaal niet zo. Of: dat was anders. Of: dat klopt niet. Dat bespaar ik mezelf dan maar liever. Ik kan er niet naar kijken.”

Zelf komt de misdaadjournalist ook voorbij in de serie. Hij wordt gespeeld door acteur Ronald Top. “Ik heb dat ook gezien in die eerste aflevering en toen vroeg ik aan mijn omgeving wel even: ben ik werkelijk zo sukkelig als daar wordt afgebeeld? Dan wordt het wel tijd om te stoppen misschien. Ha ha.”

Speelt Top hem te sukkelig? “Ja, vind ik wel ja. Weet je wat het punt is? Ze proberen juist – en dat is eigenlijk het probleem – om het heel precies na te doen. Daardoor ga je juist de verschillen zien.”

Top probeert zelfs zijn stem na te doen. “Hij doet dat na, ja. In de serie worden met andere dingen ook wel een loopje genomen, dus daarom denk ik: waarom doe je nou zo krampachtig moeilijk om precies iemand te vinden die mij nadoet? Daar had je dan ook wat losser mee om kunnen gaan en dan was het verschil eigenlijk minder opgevallen.”

Vervolgens liet Matthijs van Nieuwkerk een fragment zien van ‘De Vries’ in de serie. “Dit heb ik dus niet gezien en ik ben blij ook. Ha ha ha. Ook hier word je eigenlijk weer afgeschilderd als een soort van naïeve sukkel, terwijl ik al meer dan veertig jaar misdaadverslaggever ben. Ik weet dus heel goed dat iemand niet afgezonderd kan worden van de buitenwereld. Allemaal een beetje domme vragen stel ik daar in de serie.”

Wie zou hem wel goed kunnen spelen? “Dan denk ik meer aan Brad Pitt, ofzo. Ha ha ha.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen