Peter R. de Vries brengt Jensen in verband met nazi’s

Peter R. de Vries doet een gewaagde uitspraak over Robert Jensen. Hij brengt hem in verband met de nazi-uitdrukking Gesundes Volksempfinden. Dat is te lezen in de VARAgids. De talkshow van Jensen valt volgens De Vries onder de categorie ‘programma’s met een rechtse signatuur die erg vanuit het volksempfinden handelen’. Met de uitdrukking ‘gesundes Volksempfinden’ verweerden de nazi’s zich tegen de genocide op joden. Het zou voortkomen uit de wil van het volk.

De Vries vindt dat Jensen gast uitnodigt zonder ‘een gezonde journalistieke opstelling’ te tonen. “Ik heb die uitzending met Wilders twee keer bekeken. Er wordt hem geen enkele kritische vraag gesteld. Dat is ongelooflijk.”

Als Wilders niet kritisch bevraagd wordt, kan dat gevaarlijke situaties opleveren, meent De Vries. “Ik wil niet dat bij mensen het idee postvat dat Wilders’ waarheid geen aanvechtbare mening is. Ik vind dat Robert Jensen natuurlijk verzuimt om daar kritisch over te zijn, hij laat het allemaal opzettelijk liggen. Dan is het mijn missie om dat recht te zetten.

Hij doelt op zijn twee optredens in de talkshow van Jensen. “Ik vind het heel belangrijk dat juist in dat soort programma’s zaken worden tegengesproken of weerlegd.

Het VARAgids-interview met Peter R. de Vries kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen