DWDD-tafeldame: ‘The Voice is mijn guilty pleasure’

Romana Vrede mag dan wel een serieus actrice zijn, een Zomergasten-optreden op haar naam hebben staan en figureren als tafeldame in De Wereld Draait Door, toch kijkt ze af en toe ook wel eens naar commercieel amusement. Dat geeft ze toe in de VARAgids. Vrede geeft toe dat ze wel eens naar The Voice of Holland kijkt. “Ik heb ook een quilty pleasure: The Voice of Holland. Ik hou van de openheid van Anouk. Ze komt eerlijk over, een eigen geluid zonder te provoceren“, geeft ze aan.

De actrice vindt het zonde dat alle kandidaten uiteindelijk in de Voice-mal gegoten worden. “Het is fascinerend om te zien dat deelnemers hun authenticiteit van de auditie verliezen naarmate de show vordert. Ze worden klaargestoomd voor het vak, om te verkopen.”

Wat zo goed was tijdens de auditie verdwijnt daardoor helemaal, aldus Vrede. “De edgy randjes, die ik zo aantrekkelijk vind, gaan er van af. Jammer!”

Ze kijkt televisie vaak onderweg naar huis in de tourbus. “Na een voorstelling kijk ik in de bus meestal live het laatste halfuurtje Jinek of Pauw via de NPO app of DWDD van eerder die avond.

Tot slot kijkt ze graag naar 2DOC en Netflix.

Het VARAgids-interview met Romana Vrede kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO, Lenny Oosterwijk

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen