Pauw en Jinek wederom duo in aanloop verkiezingen

Eva Jinek en Jeroen Pauw keren in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen weer terug als tv-duo. Met het programma ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ reizen ze in de tien dagen voorafgaand aan de verkiezingen zeven dagen lang naar een viertal plekken door Nederland. Dat hebben de redacties van beide programma’s laten weten. Het duo start op 11 maart in Noord- en Zuid-Holland om vervolgens af te reizen naar de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Daarna volgen de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De reis eindigt in de middelste provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht.

In de nieuwe talkshow schuiven landelijke en provinciale politici aan, maar ook lokale bewoners die de afgelopen jaren onderdeel zijn geworden van de meest heikele maatschappelijke kwesties.

In iedere uitzending zijn ook weer de bekende cabaretiers te gast, is er live muziek en volgt politiek verslaggever Jaïr Ferwerda het laatste campagne nieuws op de voet.

Hiermee maken Pauw & Jinek een vervolg op hun succesvolle reeks rond de Tweede Kamer-verkiezingen, twee jaar geleden. Toen kwamen de gezamenlijke uitzendingen vanuit Café Americain in Amsterdam.

Eva Jinek verheugt zich op de reeks verkiezingsuitzendingen: “Twee jaar geleden bleek dat we door de krachten van de programma’s Pauw en Jinek te bundelen de belangstelling voor de verkiezingen een extra boost kunnen geven. Het is extra speciaal dat we nu het programma kunnen laten uitzenden vanuit de gebieden waar de provinciale politiek over gaat. En het was een feest om met Jeroen samen te werken, ik verheug me erop om dit ook samen te mogen doen.

Pauw & Jinek: De Verkiezingen is van 11 tot en met 19 maart, op werkdagen om 23.00 uur, te zien bij BNNVARA en KRO-NCRV op NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen