Paul Römer denkt dat Big Brother terug op tv kan

Geplaatst op Sun 03 Feb 2019 om 8:40

Paul Römer denkt dat Big Brother anno 2019 best weer terug op de Nederlandse beeldbuis zou kunnen komen. Dat zegt de NTR-baas, die in zijn tijd bij Endemol aan de wieg stond van de realityhit, in het programma BM Talk. Big Brother heeft bij ons zes seizoenen gelopen, van 1999 tot en met 2002 en in 2005 en 2006. Nu is de Nederlandse tv al dertien jaar Big Brother-loos. “Big Brother is eerder een keer teruggekomen. Bij Talpa hebben we nog een serie gedaan“, zo laat Römer weten.

Is de tijd er nu weer rijp voor? Ik denk dat het zeker kan, maar het is dan niet de Big Brother van twintig jaar geleden. Het wordt een ander soort Big Brother.”

De mensen hebben hier volgens Römer best behoefte aan. “Het genre reality is nog steeds heel levend en dat zie je aan alle nieuwe programma’s die nog steeds gelanceerd worden.”

Big Brother is nog steeds een sterk merk waar veel emotie aan vast zit. Ik denk dat het zeker terug kan, maar je moet het wel anders doen dan twintig jaar geleden.”

De BM Talk met Paul Römer kunt u hier bekijken.

Foto: Veronica
29 Reacties op “Paul Römer denkt dat Big Brother terug op tv kan”


 1. Paolo

  Ik denk echt dat Romer gelijk heeft. Triest genoeg zou ik zeggen. Tv kijkend Nederland is platter en dommer geworden dus dit kan er ook wel weer bij.Jammer dat goede documentaires (2Doc) en dergelijke minder goed worden bekekeken. Het verrijkt ons als mens en na het kijken voel je je als na een uitgelezen maaltijd die in de schijf van vijf past. Na het kijken van goedkope rommel als BB voel je jezelf als na het eten van junkfood, vies en vol spijt.

 2. Ellie

  Denk ik ook. Goed plan!

 3. Ed

  Maak gewoon van alle tv een betaaldienst zoals bv. Netflix. Mensen kunnen dan een abo nemen op wat zij willen zien. vanzelfsprekend gaat dan de subsidiekraan dicht naar de NPO. Wellicht dat men dan eens gaat nadenken om dergelijke verschrikkelijke platte pulp op TV te brengen. Want 500.000 kijkers op 17 milj. inwoners is natuurlijk erg mager.

 4. Ray

  Utopia is praktisch hetzelfde als Big Brother, en dat trekt in de vooravond bij SBS net genoeg kijkers om bestaansrecht te hebben. Dus het kan inderdaad succesvol zijn, maar verwacht geen megahit. Tenzij ze bijzonder interessante kandidaten weten te vinden, misschien. Maar tegenwoordig lijken er alleen nog maar mensen te bestaan die rijk en beroemd willen worden met nietsdoen, en die zo slecht zijn in de Nederlandse taal dat ze in elke zin minimaal vier onnodige Engelse woorden moeten gebruiken. Laat staan dat ze nog een spreekwoord of gezegde foutloos kunnen formuleren.

 5. Zomaar

  Kunnen ze best doen, maar dan wel uitzenden op kindertijd.
  SBS maakt met Utopia ook een uiterst kinderachtige reality met uitgeschreven verhaallijnen.

 6. HJ

  Paul Römer moer eens ophouden. Die man heeft Zwarte P van de buis gehaald bij de NTR. Die man maakt Nederland kapot met zijn waanideeën

 7. Curryworst

  @Ray,
  Utopia en BB zijn nagenoeg hetzelfde inderdaad.
  Utopia is een mislukt tv-concept.
  Ik kan mij herinneren voor aanvang van Utopia dat John de Mol oa. in DWDD verkondigde dat het de bedoeling was dat men met niets zou beginne en de bewoners een eigen zelfvoorzienende gemeenschap moesten realiseren. Dus hun eigen gewassen verbouwen, huizen bouwen etc.
  Volgens De Mol zouden er mensen aan deelnemen uit alle lagen van de samenleving: man, vrouw, hoogopgeleid, laagopgeleid.
  En wat zien we: een roedel getattoeërde tokkies die op de bank hangend al ruziënd de tijd volmaakt.

 8. Remi

  Nee.

  Het zéér bijzondere aan de allereerste Big Brother was,
  dat de deelnemers geen idéé hadden dat heel Nederland zat te kijken …

  Het had daarna moeten stoppen.

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Big Brother?
  We zijn toch kláár met 1992!?
  Wie in deze wereld wil dát nog zien?

 10. Ron

  BB kan zeker terug, kijk naar het succes van Utopia want dat is ondanks dat de kijkcijfers gekelderd zijn nog steeds een behoorlijk succes voor 6 in de vooravond. Ik bedoel 6 Inside doet een moord voor de cijfers die Utopia heeft en HvNL ook.
  Dat het dan een ander BB zal worden, natuurlijk. Maar de basis een huis/studio met deelnemers die opdrachten moeten uitvoeren zal hetzelfde zijn. In andere landen is het concept toch ook niet veranderd in al die jaren?
  Uitstekend voor RTL 5 dit programma.

 11. robb

  Zoals de eerste word het niet weer ,het was nieuw de kandidaten hadden geen idee wat voor impact het in het land had ,nu gaan mensen er in met een bedoeling zichzelf profileren ,ik wel eens zien hoe dat uitpakt .

 12. Marianne

  De mensenrechten worden geschonden in Frankrijk. Laat dat zien i.p.v. zulke rotzooi.

 13. Laurens

  @Curryworst;
  Het idee was mooi, uiteindelijk is het dit niet geworden. Stom dat ze bij het opnieuw opstarten van Utopia niet aangepakt hebben. Ze zijn op precies dezelfde voet verder gegaan, terwijl de kijkcijfers terugliepen. Nu scoort het gemiddeld tussen de 400.000 en 500.000 kijkers. Als ze er niets meer aan doen (en dan niet nog meer sturen op verhaallijnen), gaat dit programma ook als een nachtkaars uit. Ik vermoed echter dat het blijft staan tot John de Mol zijn contract bij ITV afloopt.

 14. Ronald

  @Marianne, mee eens !

 15. Beau ter Ham

  Talent slaat soms een generatie over.

 16. Lieke van Lexmond Lover

  Je hebt Utopia toch al? trouwens ik hoor daar helemaal niemand meer over, hoelang gaan ze daar nog mee door?

 17. Ikke

  10-15 mensen 24 uur bij elkaar zetten was toen, bij de start van Big Brother, nieuw en verrassend. Niemand wist toen wat er zou gebeuren en te zien zou zijn. Nu, 20 jaar later, weet iedereen wat er gebeurt als je 24 uur met elkaar opgesloten zit. Ook de kandidaten weten het. De vrijblijvendheid en spontanitieit is eraf. Nieuwe kandidaten in reality shows zijn allemaal gelukszoekers naar zoveel mogelijk ‘minutes of fame’. Welk nieuw verhaal wil een zender met nieuwe Big Brother vertellen? Big Brother is inmiddels in UK ingehaald door nieuwe en aantrekkelijkere variant: Love Island. Niet de modderfiguren van Utopia, maar mooi eiland met young, free & single kandidaten. Meer Temptation Island, maar dan dagelijks.

 18. aammehoela

  Een open sollicitatie dus. Enkel voor het geld want hij wil graag bagger terug op tv. Dat is en was Big Brother toen al en nu nog steeds. Begrijp echt de mensen niet die toen keken en nu nog steeds dagelijks Utopia kijken. Heb wel eens een discussie gehad met een vrouw die dagelijks naar Utopia kijkt. Wist ik veel dat ze hiernaar keek en ik had haar blijkbaar behoorlijk gekwetst. Ja, de waarheid is hard. Heb ook geen excuses aangeboden voor dit feit. Blijkbaar mag je niet zeggen dat het rotzooi en bagger is waar ik niet naar wil kijken.

 19. Ron

  @Ikke: in andere landen is het erg populair en daar is het al jaren op TV. Dus ja, in basis veranderd er niets maar blijkbaar trekt het kijkers genoeg anders had het al lang in de vergetelheid geraakt en niet meer bestaan.

 20. Bart

  @Ikke Dan nog is het goed als het terug zou komen op bijvoorbeeld RTL5. In elk geval beter dan wat er de afgelopen jaren in de avond stond.

 21. Peter

  Secret Story was ook leuk!!! En één keer in de week had je ook nog grote liveshows….geweldige tijd

 22. Ron

  Secret Story is totaal geflopt helaas.

 23. roevka

  Big Brother in de UK is er na bijna 20 jaar mee gestopt. Dus wat mij betreft ja graag Big Brother in Nederland terug. Een van mijn meest favoriete tv programma’s ever.

 24. Ron

  In de US is het nog steeds te zien en met succes.

 25. Lies

  Let me guess? Celebrity Big Brother net als de UK versie? Uitgerangeerde B artiesten die hopen daar mee hun carrière een boost te kunnen geven?

 26. Ron

  @Lies: ik zou eerst met een reguliere versie komen en dan bij gebleken succes een soort ‘hotel Big Brother’ met BN’ers zoals dat bij Talpa destijds werd uitgezonden.

 27. Lies

  @Ron: voor welke doelgroep? De Utopia fans? Hebben we toch allemaal al lang gezien?

 28. Simon

  Big Brother en vergelijkbare concepten doet mij altijd denken aan Huis Clos van Sartre. U weet wel: “de hel dat zijn de Anderen”. Het zou vast wel weer kunnen maar sluit de mensen niet op maar geef ze een bodycam die ze hele dag moeten dragen en een gps tracker. Maak het wat actueler.

 29. Erwin

  Lelijke foto MC.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.