Jinek-redactiemeisje Charlotte gebasht in Privé

Ene Elisabeth Bierens de Haan, een 82-jarige ‘fonosofe’ die onder meer zegt dat ze kamerplanten kan horen groeien, doet in de nieuwste Privé flink haar beklag over de redactie van Eva Jinek. Dat is te lezen in het tijdschrift. Dankzij inspanningen van mevrouw De Haan heeft Amsterdam een tijdelijk loopbrug in de Beethovenstraat geplaatst, omdat de werkzaamheden daar veel hinder opleveren voor voetgangers. Er volgde een uitnodiging van Jinek en die heeft ze ook geaccepteerd.

Ze was naar de kapper geweest en had een nieuw jasje gekocht, maar werd toen afgezegd. “Dit had ik niet van Eva verwacht. Als je mij bestelt, moet je je afspraak nakomen! Maar wat gebeurt mij? Ik werd op het laatste moment gebeld door ene Charlotte (24) van de redactie met de mededeling dat meneer Frans Timmermans (57) over de Brexit kwam praten en dat die alle zendtijd voor zijn rekening zou nemen. Zo ga je niet met mij om.

Krankzinnig, vindt De Haan het. “Ja, ik ben boos. Want wat gebeurde er vervolgens… diezelfde Charlotte belde mij enkele dagen later met de mededeling dat Eva mij toch nog wilde hebben maar dat ze nog geen datum kon prikken. Ik vroeg: Hoeveel procent kans geef je me dat het nu wel doorgaat? Toen zei Charlotte blijmoedig: ‘Dertig procent.’ Ik ontstak in woede: als je afspraken met mij maakt, ga ik alleen voor honderd procent.

Ontsla die Charlotte lekker, lijkt ze te adviseren. “Met alle respect, maar die Charlotte vind ik geen goede representant van Eva. Het meisje moet nog veel leren.

Kunnen Jinek en haar redactie het nog goed maken? Door haar uit te nodigen om over haar nieuwe boek te praten. “Daarom hoop ik op een herkansing in mei. Eva heeft mijn telefoonnummer!

Het Privé-artikel ‘Zo kan Eva Jinek het goedmaken’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen