Ook Humberto Tans nieuwe talkshow is kijkcijferflop

Humberto Tan heeft het drama van RTL Late Night nog maar net verwerkt of zijn volgende talkshow gaat al half ten onder. De kijkcijfers van VTBL zitten flink in de lift naar beneden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. VTBL trapte vier weken geleden af met een veelbelovende 265.000 kijkers (4 procent) en steeg een week later zelfs naar 284.000 kijkers (4 procent). Vorige week zakte VTBL echter naar 167.000 kijkers (2 procent) en gisteren zelfs naar 107.000 kijkers (1,5 procent).

Tan stond gedeeltelijk tegenover De Luizenmoeder, waar 4 miljoen mensen naar keken, maar daar zal het niet aan liggen. Heel Holland Bakt trok vorige week ook 4 miljoen kijkers en deed het in de weken daarvoor ook uitstekend. Bovendien blijft de Linda de Mol-show Weet Ik Veel wél stabiel op RTL 4.

Al met al is het pijnlijk voor Tan, al zijn de lage kijkcijfers ook niet heel verwonderlijk. In aanloop naar VTBL is door vrijwel alle media aangestipt dat dit de zóveelste voetbaltalkshow op televisie is.

VTBL is op RTL 7 de opvolger van het roemruchte Voetbal Inside, dat tegenwoordig te zien is onder de titel Veronica Inside op Veronica.

De show verhuizen naar een andere dag wordt lastig. Op maandag is Veronica Inside er al en dinsdag en woensdag zijn voetbalavonden. Op donderdag is het eredivisieweekend al lang afgelopen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen