Ook Humberto Tans nieuwe talkshow is kijkcijferflop

Geplaatst op Mon 11 Feb 2019 om 9:30

Humberto Tan heeft het drama van RTL Late Night nog maar net verwerkt of zijn volgende talkshow gaat al half ten onder. De kijkcijfers van VTBL zitten flink in de lift naar beneden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. VTBL trapte vier weken geleden af met een veelbelovende 265.000 kijkers (4 procent) en steeg een week later zelfs naar 284.000 kijkers (4 procent). Vorige week zakte VTBL echter naar 167.000 kijkers (2 procent) en gisteren zelfs naar 107.000 kijkers (1,5 procent).

Tan stond gedeeltelijk tegenover De Luizenmoeder, waar 4 miljoen mensen naar keken, maar daar zal het niet aan liggen. Heel Holland Bakt trok vorige week ook 4 miljoen kijkers en deed het in de weken daarvoor ook uitstekend. Bovendien blijft de Linda de Mol-show Weet Ik Veel wél stabiel op RTL 4.

Al met al is het pijnlijk voor Tan, al zijn de lage kijkcijfers ook niet heel verwonderlijk. In aanloop naar VTBL is door vrijwel alle media aangestipt dat dit de zóveelste voetbaltalkshow op televisie is.

VTBL is op RTL 7 de opvolger van het roemruchte Voetbal Inside, dat tegenwoordig te zien is onder de titel Veronica Inside op Veronica.

De show verhuizen naar een andere dag wordt lastig. Op maandag is Veronica Inside er al en dinsdag en woensdag zijn voetbalavonden. Op donderdag is het eredivisieweekend al lang afgelopen.

Foto: RTL
41 Reacties op “Ook Humberto Tans nieuwe talkshow is kijkcijferflop”


 1. Hetty Hottemetot

  Oemberto is al een lange tijd over zijn houdbaarheidsdatum heen. Vreemd dat RTL de man als host heeft aangesteld. Daar win je de oorlog niet mee.

 2. weethetbeter

  Ik heb gisteravond gekeken en ik vind het een leuk programma ,prima vermaakt !!!!

 3. Ronnie

  Tsja, net als er geen ruimte was voor nog een entertainment/roddel programma als 6Inside, is dit natuurlijk ook het zoveelste voetbal praatprogramma. En het niet kunnen vertonen van beelden gaat ook irriteren.

  En natuurlijk heb je wel last van De Luizenmoeder, HHB is toch nét iets meer vrouwelijk publiek, terwijl mannen De Luizenmoeder ook grappig vinden en meekijken.

 4. oldnoskool

  Humberto (Charla) Tan lekker ook naar Talpa (hahahahaha)

 5. Guttegut

  Ik vind het ook niet slecht. Na eerst HHB en nu Luizenmoeder zit het hem ook niet mee

 6. Godefroy France

  Verlos deze overacted aansteller uit zijn lijden, het is niks, was niks en zal nooit iets worden, gewoon aanmelden bij DENK of BIJ1, in de de politiek gaan getinten het helemaal maken, kijk maar naar mede mulat SS.

 7. MolTalk

  Terwijl er gisteren toch veel te bespreken was over het voetbalweekeinde. Maar blijkbaar kijkt men dat liever elders, het is gewoon teveel, nog een voetbalpraatprogramma.

 8. critikast

  107.000 kijkers….Naar één nieuwsflits van een regionale omroep kijken al 5 keer zoveel mensen ! Humberto …stekker er uit binnenkort !

 9. bastiaan

  Waarom doorgaan met dit soort mensen als de kijker er genoeg van heeft.. weg met die man

 10. Erik de Groot

  1 zwaluw maakt nog geen lente. Misschien moet VTBL op zondag gewoon naar een later tijdstip. Het format klopt wel, maar het tijdstip is erg lastig voor ze.

 11. Vrede

  Die stomme filmpjes, die saaie gozer aan een tafel met zijn laptop, Tan die vragen stelt uit het publiek en dan die zelfbenoemde comedians waarvan 1 laatst een praatje ging maken met een c voetballer bij wat lockers, allemaal dingen waardoor ik besloten heb af te haken.

  Als types als Theo en interessante gasten gewoon puur lullen over voetbal zou het best aardig zijn.

 12. lik

  Het blijft moeilijk voor dit soort programma’s om aansprekende donkere analisten te strikken Hasselbaink zegt werkelijk niets boeiends.

 13. achtmet

  Laat Oembertooh lekker stoelen gaan verkopen ,veel mensen hoeven hem niet op de buis te zien !

 14. Meneer Kaktus

  Begin nou eens om die dikke, vette, vadsige vetklep met 4 verslavingsproblemen te wyberen. Knapt de boel alvast lekker van op.

 15. Ron

  De Luizenmoeder nekt de hele avond met hun monstercijfers, dus dat zal Tan ook wel slachtoffer van zijn.

 16. ome H

  Boeit de meeste mensen niet dat Tan het presenteert, het gaat om het gelul over voetbal. Geen beelden en het tijdstip zijn fnuikend voor VTBL

 17. Lieke van Lexmond Lover

  Ik vind het raar dat men hier niet naar kijkt, vooral net na studio sport en de VAR discussie wil men toch weten en horen wat men er van vind en bij VTBL gingen ze hier op in.
  Ik denk een verkeerd tijdstip, 21.30 tot 23.00 was misschien beter want het programma zit verder prima in elkaar.
  ze hebben alleen geen beelden van de wedstrijden, maar wel kenners aan tafels zoals Viggo waas, Theo jansen en Hasselbank

 18. NatteNel

  Joh, surprise!!!!!!

 19. pieter baan

  Meneer Kaktus

  hij heeft meer bereikt dan u in uw leven, ondanks zn onvolkomenheden. Sterkte nog met uw stoere, anonieme gescheld hier, het enige podium waar u uw stem kwijt kunt.

 20. Nanda

  Prettig voetbalprogramma, Tan op zijn best! Ze moeten het echter wel herhalen, later op de avond bijvoorbeeld. Mensen kijken bijvoorbeeld massaal naar de Luizenmoeder om 20.30 uur.

 21. Hetty Hottemetot

  @Pieter Baan: en ‘Pieter Baan’ is uw echte naam?

 22. boef

  Tan heeft nog steeds last van dat ie in de val van Dionne Stax is getrapt.

 23. Fox Mulder

  Oenberto, Je bent de zwakste schakel! Je kunt gaan.

 24. dynamische dennis

  Volgens mij kijken er nog meer mensen naar Rondo en de Tafel van Kees dan naar deze gekkigheid.

  Jammer dat Theo Janssen geen klik heeft met Gijp en Genee. Die zou anders echt perfect passen bij Veronica Inside.

 25. Jeroen

  Dit programma is echt heel goed. Alleen bijna niemand gaat dit kijken na de eredivisie samenvattingen. Want dan willen de vrouwen ook wat anders kijken. Dan voetbal gepraat. Zet het tegenover studiovoetbal.22:30 En op zeker dat dit programma meer kijkers zal aantrekken .

 26. Trudy

  Gooi die fake Tan van de buis narcist heeft genoeg fouten gemaakt weg ermee…

 27. Bart

  De markt van de voetbaltalkshow is al lang en breed verzadigd.
  Beter had RTL7 met een Holland Sport achtig programma gekomen.

 28. Wim

  Of je hem nu wel of niet mag… het is een erg goed gemaakt programma. En Humberto bewijst wat een geweldige host hij is. Vaktechnisch en inhoudelijk klopt het aan alle kanten. Zet een herhaling in op RTL4.

 29. Sjaak Swart

  Zet het programma op zondagochtend.

 30. W.A. van Buuren

  Ik vind het een goed programma, de kijker moet het nog in zijn/haar zondagavondsysteem zien te krijgen. Hier is Humberto echt op zijn plaats

 31. Pakalu Papito

  Een levensgroot imagoprobleem. Lastig. Dat gaat ook nooit meer weg. Laten we hopen dat het de moeite waard was. En dan maar denken dat het aan de Luizenmoeder ligt. Tuurlijk joh.

 32. Alice

  Leuk programma, verkeerd tijdstipt!!

 33. Linda

  Mijn mening is dat het wel een programma is dat past bij Humberto. Alleen denk ik, wat ik vaker terug lees, dat de cabaretiers aan tafel niet van toegevoegde waarde zijn, en dat Hasselbaink ook niet echt boeit. Misschien moet naar die kritiek eens worden geluisterd, en daarvoor in de plaats mensen neer zetten waarvoor je wel wil blijven kijken. En daarbij is het tijdstip ook ongunstig. Ik zou het Humberto heel erg gunnen als de kijkcijfers omhoog zouden gaan.

 34. johan

  na 2200 uur mooie tijd

 35. Ronnie

  Ik ben wel benieuwd hoeveel mannen er via laptop, Ipad kijken, want dat wordt niet gemeten? Kan zijn dat dit er meer zijn, aangezien na ‘s middags live voetbal en Studio Sport de vrouwen ook wat willen…

 36. Esther

  Ik kijk graag naar voetbalanalist Kenneth Perez op Fox. Dat lekkertje mag mij ook wel eens anaaliseren!

 37. lik

  Het zal Humberto pijn doen in de portemonnee of RTL moet hem uitlenen, want wat Egberts doet, kan hij tien keer beter.

 38. Kwelbuiskijker

  Neem paar weken vakantie Tan . Neem dan ook die stijve Klaas Twan Huys mee. Stel beide de vraag wat jullie in vredesnaam nog op de buis doen. Succes gewenst in de toekomst.

 39. Kato

  Goed programma met leuke gasten. Wel jammer van het tijdstip. Er is zoveel op zondag avond. Wij kijken vaak de herhaling op maandagavond

 40. liefkleinhertje

  Vooral die Vigo Waas heeft er verstand van.

 41. Rikkie van Slingertje

  Ga terug naar de rimboe vui le NKKR

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.