‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’

Geplaatst op ma 11 feb 2019 om 9:40

Het lijkt erop dat het hommeles is bij de KRO-NCRV. Er is aan talloze media een statement gestuurd waarin vermeende medewerkers zich anoniem beklagen over de directie. Het personeel is boos over het verdwijnen van bepaalde titels en spreekt van mismanagement. “Zelfs Boer Zoekt Vrouw dreigt te verdwijnen aangezien de producent binnenkort contractueel van de KRO-NCRV af zou kunnen en dit door de huidige chaos bij de KRO-NCRV ook serieus aan het overwegen is.

De KRO-NCRV heeft weliswaar last van NPO-bazen met een sterke mening en teruglopende budgetten, maar de omroeptop valt ook veel te verwijten, stellen de anonieme medewerkers. “We hebben allen met pijn in het hart moeten aanschouwen hoe prachtige en authentieke KRO-NCRV programma’s stuk voor stuk zijn verdwenen.

Als voorbeelden worden Brandpunt, Memories, Hello Goodbye, Streetlab en De Reünie genoemd. “Verandering is er en moet er zijn, daar hebben wij alle begrip voor. Enkel staan wij niet achter de werk en denkwijze van de huidige directie en creatieve leiders.”

Het is een chaos bij de omroep, klinkt het. “Er worden keuzes gemaakt die niet aansluiten bij de identiteit van de KRO-NRV en er zijn meerdere aanwijzingen waar wat ons betreft uit blijkt dat men deze rijdende trein niet onder controle heeft. Door verkeerde keuzes en zeer slechte communicatie verliest deze omroep onnodig goede programma’s en mensen.

De anonieme medewerkers willen een nieuwe directie. “Er is geen duidelijke leider, geen duidelijke strategie en er heerst een gevoel dat iedereen maar wat doet. Er zijn overduidelijk mensen op posities terecht gekomen waar ze wat ons en wat de identiteit van de omroep betreft niet geschikt voor zijn.”

Door middel van deze brief zeggen wij als trouwe medewerkers van deze prachtige omroep het vertrouwen op in de directie en creatieve leiding. Dat wil zeggen; Jochem, Mascha, Margot, Ellen en een ieder ander die zich aangesproken voelt.

De hele e-mail leest u onderstaand:

*****MEDEWERKERS KRO-NCRV ZEGGEN VERTROUWEN OP IN DIRECTIE*****

Beste lezer,

Deze brief en het verhaal dat hieronder zal volgen is geschreven door medewerkers van de Kro-Ncrv die zich hebben verenigd en graag anoniem wensen te blijven.

Er heerst een groot gevoel van ongenoegen onder medewerkers van de Kro-Ncrv. Wij als initiatiefnemers van deze brief hebben gesprekken gevoerd met meerdere mensen binnen het bedrijf, gesprekken waarbij we niet in alle gevallen hebben aangekondigd bezig te zijn met een statement in de vorm van deze brief.

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd bij de NPO en vanzelfsprekend heeft dit ook invloed gehad op de Kro-Ncrv. Wij begrijpen dat in tijden waarin strategieën veranderen en budgetten worden gekort ook een omroep als deze te maken zal krijgen met veranderingen en moeilijke keuzes. Maar het zou te makkelijk en naïef zijn om de schuld meteen en volledig in de schoenen van de NPO te schuiven. Een omroep heeft zelf ook een verantwoordelijkheid en plicht als het gaat om een te bepalen koers en strategie in zware tijden. Hierin heeft de huidige leiding van de Kro-Ncrv gefaald. We hebben allen met pijn in het hart moeten aanschouwen hoe prachtige en authentieke Kro-Ncrv programma’s stuk voor stuk zijn verdwenen; Brandpunt, Memories, Hello good bye, Streetlab, De Reunie en zelfs boer zoekt vrouw dreigt te verdwijnen aangezien de producent binnenkort contractueel van de Kro-Ncrv af zou kunnen en dit door de huidige chaos bij de Kro-Ncrv ook serieus aan het overwegen is.

Verandering is er en moet er zijn, daar hebben wij alle begrip voor. Enkel staan wij niet achter de werk en denkwijze van de huidige directie en creatieve leiders. Er worden keuzes gemaakt die niet aansluiten bij de identiteit van de Kro-Ncrv en er zijn meerdere aanwijzingen waar wat ons betreft uit blijkt dat men deze rijdende trein niet onder controle heeft. Door verkeerde keuzes en zeer slechte communicatie verliest deze omroep onnodig goede programma’s en mensen. Er is geen duidelijke leider, geen duidelijke strategie en er heerst een gevoel dat iedereen maar wat doet. Er zijn overduidelijk mensen op posities terecht gekomen waar ze wat ons en wat de identiteit van de omroep betreft niet geschikt voor zijn.

Doormiddel van deze brief zeggen wij als trouwe medewerkers van deze prachtige omroep het vertrouwen op in de directie en creatieve leiding. Dat wil zeggen; Jochem, Mascha, Margot, Ellen en een ieder ander die zich aangesproken voelt.

Wij hopen dan ook dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze interne chaos en onrust de eer aan zichzelf houden en de functies neerleggen.

Note voor de pers, de NPO en eventuele andere geïnteresseerden, spreek gerust een willekeurige medewerker aan en dit verhaal zal bevestigd worden. Een op een en anoniem zal iedereen zijn of haar hart luchten, wij blijven tenslotte gewone mensen met gezinnen thuis en zijn bang onze baan te verliezen.

Wij hopen op een mooie toekomst en een mooie omroep. Met alle respect voor een ieder.

Warme groet,

Jouw collega

Update 12.08 uur Lees hier de reactie van KRO-NCRV.

Foto: KRO-NCRV
39 Reacties op “‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’”


 1. jomari

  Ons slaapmutsje afpakken?
  Op naar het Malieveld!
  Angela neem a.u.b. het voortouw, wij komen en zijn, zoals je weet, met velen.
  Drie miljoen.
  N.S. maak je borst maar nat.

 2. collega

  Wat een ontzettend laffe actie dit…… en een enorme trap naar al je collega’s.

 3. Ik Heb Gesproken

  graag dat domme programma per direct van de buis afhalen en niet naar de commercielen gaan, en ontsla gelijk die domme Yvonne.

 4. Don

  Ik sluit mij geheel bij mijn voorganger aan! :-)

 5. critikast

  Ik ook !

 6. Bjorn

  BzV naar Talpa! Zal wel een stunt zijn. Dan wel met Yvonne erbij. Moet er niet aan denken dat Wendy dit gaat presenteren.

 7. Paolo

  Misschien haalt RTL dan juist een programma in huis waar WEL naar wordt gekeken.

 8. JohanV

  Heftig zo’n brief, hopelijk doet de directie hier iets mee.

 9. Frank

  Is altijd lastig zo’n brief met anonieme afzender. Kan ook door een idioot worden geschreven die niet eens bij KRO-NCRV werkt..

 10. lik

  BZV naar RTL en SBS6 heeft de zondag met Linda verloren.

 11. Krezus Jistus

  Daar gaat bloed vloeien.

 12. Katja

  Ik werk bij de KRO-NCRV en hoop dat die zgnmde collega’s zich melden. Ik ga graag in gesprek. En voor de duidelijkheid: ik sta niet achter de inhoud van de brief!

 13. Meneer Kaktus

  Katja

  Mon 11 Feb 2019 om 10:41

  Heerlijk zo’n troll

 14. flop

  En dan? Bij de commerciëlen met reclame ertussen? Dat wordt niks

 15. NatteNel

  Het moet helemaal verdwijnen die Tokkie TV shows.

 16. Linde

  BZV is toch Blue Circle? En Blue Circle is van RTL..

 17. kritisch avro-lid

  gelukkig lossen sommige problemen zich vanzelf op. Weg met die kleffe emo-meuk van de KRO-NCRV

 18. TopofFlop

  Klopt, Linde. En RTL wil het programma graag zelf uitzenden, nu meer dan ooit.

 19. Godefroy France

  Dat zou pas een echte opluchting zijn, YVONNE ha ha ha weg met deze zakkenvullende aanstelster, wat een overdreven emotiegeneuzel, zogenaamd spontaan

  YVONNE voorbeeld van een zelfpijpende BNNer who needs them !!!!????

 20. tja

  BZV ik dank god op mijn blote knieën als dit programma met Yvonne voor a;tijd verdwijnt, dus ook niet naar de commerciële

 21. Paolo

  Yvon kan dan eindelijk dat spul van ‘Forfarmers’ openlijk promoten. Zoals Cruijf al zei: Elk nadeel heb z’n voordeel’

 22. Van vreeswijk

  Laat boer zoekt vouw blijven Wij kijken er altijd naar en de geen die het niet wil zien moeten niet zeuren.Er zitten genoeg zenders op waar je uit kunt kiezen.

 23. dynamische dennis

  Dit bewijst maar weer eens hoe wereldvreemd die pipo’s zijn die bij die omroepen te werk zijn gesteld.

  Over 10 jaar kijken we terug en lachen we ons een ongeluk dat Boer Zoekt Vrouw ooit met belastinggeld is uitgezonden op de NPO

  Mark my words

 24. Ron

  Dit programma hoort helemaal niet thuis bij de publieke omroep.Hoe sneller weg hoe beter.

 25. o.p. lichter

  Je moet toch niet goed bij je hoofd zijn als je naar deze treurige troep kijkt .

 26. Sven L.

  gaat naar RTL. Roep ik al weken.

 27. RTL

  Het gaat ook naar RTL. Wordt gemaakt door Blue Circle, onderdeel van Fremantle dat op haar beurt weer 100% van de RTL Group is. Binnenkort meer duidelijkheid.

  Dat hierboven wordt geschreven dat het naar Talpa gaat, lachwekkend.

 28. Sven L.

  @ RTL; en ook meer dan terecht dat het op hoofdzender 4 komt.

  Ik kijk het niet. Nooit gedaan ook. Niet mijn genre.
  Maar RTL Nederland moet haar weekend versterken; nu meer dan ooit. Logisch dat ze bij de producenten aankloppen en ‘favours’ gaan claimen.

 29. 🌻 Ingrid 🌻

  Lijkt me ten eerste dat sommige presentatoren ,hoognodig eens salaris kunnen inleveren.
  De reis programma’s kunnen ook minder. Reizen en logeren in dure hotels!
  Zijn onderhand gesubsidieerde vakanties en Mathijs gaat eerdaags ook al zo’n programma maken met zijn vrouw.
  Yvonne kan worden ingeruild voor iemand die het met minder geld ook goed zal doen.
  Er valt nog veel te bezuinigen bij de omroepen!

 30. Trudy

  Stumper Jaspers had allang weg gestuurd moeten worden irritant wijf zeg net een schooljuf weg met BZV lullig programma

 31. Bart

  Boer zoekt vrouw, Streetlab, De Reünie, Hello Goodbye en Betreden op eigen risico kunnen zo verder bij RTL. KRO-NCRV waarom bestaat deze omroep nog? Ze maken prima programma’s maar de beginselen van waarom de omroepen er zijn zie ik bijna in geen enkel programma terug.

 32. Trudy

  INGRID HELEMAAL GELIJK

 33. chris?

  Het wordt nu BzM

 34. Ronald

  Wat een laffe mail!

 35. Smulpaap

  Het maakt niet uit dat meerdere keren per jaar wordt gemeld dat reisprogramma’s juist relatief goedkoop zijn voor omroepen.
  Niemand wil dat horen, geloof ik.
  Iedereen is zo verblind en gefrustreerd door het woord ‘REIS’ dat alle waarom-zij-wel-en-ik-niet-stoppen steeds weer doorslaan en alleen de letters ‘duur’ nog als dollartekens op oogbollen verschijnen.

 36. Rob

  Als BZV naar 4 gaat wil ik wel graag de reactie van De Mol zien. Wat zal die dan
  Chargereinig zijn dan.
  Zondag RTL 4 : sep / dec 20 uur expeditie robinson
  Daarna 21:30: meisje van plezier/ familie kruys
  Vanaf januari : Boer zoekt vrouw ?
  Hij dacht de zondag zitten we goed nu.

 37. Talpa ligt hijgend op de stoep met veel euros maar ....

  Ik ben er van overtuigd dat als Bzv over gaat naar de bagger producent en zender Talpa dan is het gedaan met de boer. Dan kijkt er niemand meer want naar een geldgraaiende organisatie wil echt een nadenkend mens niet kijken.

 38. Sven L.

  @ Rob;

  Meest ideale zondagavond-combi’s voor 4;

  BzV & 1 Tegen 100.
  Expeditie Robinson & deels Weekend Miljonairs (iets jonger publiek), deels ’n serie.

 39. Kijkers

  Erg achterbaks, laag en laf. Maar sommige vooral de mederwerkers aan redactie (en productiekant) zijn verschrikkelijk, altijd wat te zeiken. Barst van de dolle mina’s, barricade types, waarvan de ergsten gelukkig al weg zijn. Maar heel stoer zijn ze dus niet in tegenstelling tot de 70’er jaren grondleggers van ‘het protest’. Als je niet tegen ‘vernieuwing’ kan (want dat is inherent aan tv) moet je weggaan. Televisie maken is geen ‘baan’ zoals velen dat zien bij KRO/NCRV maar passie, de wil om mooie, nieuwe dingen te maken. En vooral met je tijd mee willen gaan. Dat lukt niet binnen een dergelijke cultuur. Die omroep is al jaren opgescheept met mensen die er blijven zitten vanwege het opgebouwde pensioen en alle creativiteit en vooruitgang in de weg zitten.
  Sterkte toegewenst voor de directie en haal er maar goed de bezem door.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.