Jan van Veen wil met MAX praten over tv-Candlelight

Het iconische Candlelight van Jan van Veen keert vanavond weer terug op de landelijke radio en wel onder de vlag van Omroep MAX bij het succesvolle NPO Radio 5. Maar een tv-variant bij MAX ziet hij ook wel zitten. Dat vertelt de radiomaker vandaag in het AD. Van Veen mag dan wel veel succes hebben gehad op de radio, maar op het televisievlak heeft hij weinig bereikt. “Ik riep vroeger wel eens dat ik Studio Sport wilde presenteren, maar ik ben eigenlijk niet zo’n tv-mens.”

Laatst zat Van Veen aan tafel in de vijfuurshow van Martine van Os en Sybrand Niessen. “Laatst was ik bij Tijd voor MAX en ondanks al mijn media-ervaring zat ik daar toch gespannen aan tafel.”

Hij vervolgt: “Al lijkt het me stiekem leuk nog eens een tv-variant van Candlelight te maken, met mijn stem dezelfde warmte en sfeer in zo’n programma te brengen. Misschien eens met Jan Slagter over praten.

Slagter vertelt in een persbericht van MAX in elk geval wel heel enthousiast te zijn over de terugkeer van Candlelight op de radio. “Het iconische Candlelight is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio. Jan van Veen kan als geen ander sfeer creëren. Dat doet hij inmiddels al meer dan 50 jaar.”

Candlelight is vanaf vanavond elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur te horen op NPO Radio 5.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen