Nieuw laagterecord 6 Inside: ‘Het gaat ontzettend goed!’

Het is niet bekend door welke bril Albert Verlinde elke ochtend naar de kijkcijfers kijkt, maar zijn opticien had kennelijk een wel héél slechte dag. Terwijl 6 Inside avond aan avond nieuwe laagterecords noteert, roeptoetert de showkoning nu in de media dat zijn show het geweldig doet. Hij vertrouwde Talpa’s ANP gisteren toe dat hij terugkijkt op een ‘ontzettend goede eerste maand’. Een dag later, vandaag dus, rolt het volgende laagterecord uit de SKO-servers: 108.000 kijkers (3,0 procent).

Het zijn cijfers waar Twan Huys nog jeuk van krijgt, maar Verlinde blijft optimistisch. “Het heeft nog steeds tijd nodig om te groeien”, zo herhaalt hij de standaardkreet van presentatoren in noodweer.

De weekgemiddeldes van 6 Inside tot nu toe zijn 253.000, 170.000, 170.000, 153.000 en 156.000 kijkers. Vorige week noteerde het programma zijn laatste laagterecord: 115.000 kijkers. Daar duiken Verlinde en zijn insiders nu dus weer wat onder.

Ziet Verlinde dan niet dat de kijker het al lang heeft laten afweten? Bij het ANP van SBS-baas John de Mol zegt hij: “Natuurlijk wil ik dat er wat meer mensen kijken dan nu. Maar we zijn ontzettend fijn bezig. Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen ervoor gaat en er ook in gelooft. En ik ook. Ik ben begonnen aan een nieuw avontuur op een tijdstip waar moeilijk naar gekeken wordt. Waarvan mensen denken ‘we zitten al bij RTL of NPO 1′. Daar moeten we tegenop knokken.

SBS 6 laat hem gewoon lekker staan, meent Verlinde. John de Mol gelooft er volgens hem in. “Dus wij bouwen vrolijk door. Wij geven absoluut de moed niet op.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen