Kandidaten laten RTL ongezien huis voor hen kopen

Martijn Krabbé voelt zich dankzij titels als In Holland Staat Een Huis en Uitstel van Executie als een vis in het water in het genre woontelevisie. Aan het eind van deze maand debuteert hij met een nieuw woonprogramma: Kopen Zonder Kijken. Dat heeft de zender laten weten. Kopen Zonder Kijken speelt in op de oververhitte huizenmarkt. Acht stellen geven Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen en verbouwen. Ze krijgen het huis pas te zien ná de aankoop.

Makelaar en taxateur Alex van Keulen (bekend van Uitstel Van Executie) neemt de zoektocht en aankoop voor zijn rekening. Bouwdeskundige Bob Sikkes (bekend van Bouwval Gezocht) stort zich vervolgens op de verbouwing en bepaalt hoe het verbouwingsbudget besteed gaat worden. Samen doen zij er alles aan om een woning te vinden voor het stel die voldoet aan hun wensen en past binnen hun budget.

In de eerste aflevering wordt gezocht naar een woning in Alkmaar en omgeving voor Jeffrey en Larissa en hun zoontje Jax. Nadat het stel bij de notaris de volmacht heeft getekend gaan de mannen op pad met de wensenlijst die zij meegekregen hebben, bestaande uit een woning met jaren ’30 uitstraling, vier slaapkamers, een tuin en op fietsafstand van het centrum van Alkmaar. Hiervoor hebben zij een budget van 362.500 euro.

Bij de zoektocht en aankoop van een woning speelt emotie een belangrijke rol. Hoe reageren Jeffrey en Larissa en de andere kandidaten als zij voor de allereerste keer de woning zien die zij, zonder te kijken, gekocht hebben?“, aldus RTL.

RTL 4 deed eind 2017 al de eerste oproepen voor dit programma, dat ook geproduceerd wordt door Krabbé, maar nu komt het eindresultaat pas op de buis. Het programma is vanaf 25 februari te zien op de maandag.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen