Na Wendy loopt ook Maroeska leeg op Huishoudbeurs

Geplaatst op Thu 21 Feb 2019 om 12:55

De Huishoudbeurs maakt veel los bij de mensen. Wendy van Dijk liep er woensdag bij een stalletje helemaal leeg voor de camera van RTL Boulevard, terwijl bij de camera van concurrent Shownieuws kandidate Maroeska Metz van Heel Holland Bakt haar hart luchtte. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Van Dijk en Metz hebben allebei een roerige tijd achter de rug en op de Huishoudbeurs voelen ze zich heel erg gesteund door alle huisvrouwen met hun couponnetjes.

Metz kreeg ladingen met kritiek over zich heen, omdat ze helemaal geen amateurbakker, maar een professionele bakker zou zijn. Aan Shownieuws vertrouwt ze toe dat er sprake is van discriminatie bij Heel Holland Bakt.

Metz: “De kritiek was natuurlijk dat ik al een kookboek had, maar er zijn nog een andere kandidaten die al een kookboek hebben en ook andere kandidaten die achtergronden hebben. Het is dus een beetje jammer dat zich dat op mij richtte. Ik ga niet klikken over andere kandidaten. Ik vind dat Omroep MAX het zelf moet doen; die moet open kaart spelen over alle kandidaten.”

Op de Huishoudbeurs is iedereen heel aardig, aldus Metz. “Van die negatieve reacties zie ik helemaal niets terug. Er kijken 4 miljoen mensen naar Heel Holland Bakt, dus ongeveer iedereen die hier loopt heeft het denk ik gezien. Er zijn maar een handjevol twitteraars die dit de wereld in hebben geholpen. Misschien maar 200. Daar vind je er hier helemaal niets van terug. Het is bijna een soort therapeutisch.”

Foto: SBS
21 Reacties op “Na Wendy loopt ook Maroeska leeg op Huishoudbeurs”


 1. Guttegut

  Ik denk iedere keer dat er een vers geboren ooievaartje uit dat haar komt zetten.

 2. Joop

  Een lekker k ut is normaal op die leeftijd.

 3. Joop

  Lek dus. Als in incontinent.

 4. Tss

  @ Joop
  Thu 21 Feb 2019 om 13:09
  Uit je reactie blijkt weer dat jij een gigantisch moeder complex hebt!
  Overal haal je je moeder erbij!
  Triest hoor! o ja ….. hoelang is je moeder al dood?

 5. Roxanne

  Wat een armoe om op de huishoudbeurs je boek te gaan slijten samen met je zielige verhaal.

 6. Grace321

  Zielig ja. Er waren genoeg reacties op facebook

 7. Ellie

  Ze heeft gelijk. De kritiek was absoluut onterecht.

 8. Zus van Janny

  Ik zou op de Huishoudbeurs ook zeggen , hè Wendy, hè Maroeska! Leuk jullie eens te zien…. en daarna heel hard wegrennen naar de gratis hapjes.

 9. Stemmingmaker

  Maroeska legt hier wel de vinger op de zere plek. De regie van HHB heeft aan stemmingmakerij door haar bewust zo te framen als bitch. Tegen zo’n muur van onrecht konden zelfs haar professionele taarten niet opboksen. Omroep Max had deze vrouw psychologisch beter moeten begeleiden. Maroes, laat je niet gek maken meid. Jij was de ster van dit seizoen 💋

 10. liefkleinhertje

  Die Maroeska is gewoon een vieze ouwe taart en had allang op de brandstapel moeten staan.
  Die Wendy kan met haar neus aardig stofzuigen dat dan weer wel.

 11. Lee Del

  Ze heeft gelijk en ongelijk. Ja, meerderen hebben een bakkersachtergrond, Menno bijv., en nee, ze was en is geen amateur. Maar een taart mag ze altijd voor mij bakken. Het zag er gelukkig voor haar professioneel uit. Wil ze anders amateuristisch overkomen als professionele kok?

 12. B

  Bakken is totaal anders dan koken en is niet te vergelijken . Helaas zijn er mensen met een miezerig celletje in hun hoofd die dat niet uit elkaar kunnen houden . Ik ga nu even de spruitjes bakken euh koken dus

 13. lee del

  het zijn allebij ouwe taarten

 14. Johnny👀

  Zo zijn nou éénmaal veel mensen, in je gezicht vriendelijk maar achter je rug zo vals als Albert .

 15. Johnny👀

  *Verlinde*

 16. Joop55

  Mijn vrouw was er ook, heb een psychiater moeten bellen, wat een enge sekte daar, brrr.

 17. Johnny👀

  Ik zou mijn vrouw daar nooit naar toe gaan..Ik ben niet gek , dan moet ik zelf mijn bier uit de koelkast pakken.

 18. Annoniemus

  Deze rare vrouw (koekenbakker van beroep) heeft al genoeg aandacht gehad !

 19. Michel

  Zij trekt zich de kritiek persoonlijk aan, terwijl het kritiek is op de toelating door MAX. Natuurlijk zijn er sneue figuren die op de persoon spelen, maar dat zijn dezelfde gladiolen die ook hier hun niet onderbouwde gal spuwen.

 20. Paolo

  Metz plaats zichzelf nu wel heel erg in een slachtofferrol en zet zich als een ‘Persona non grata’ neer. Het sleept te lang voort en wordt zo als maar erger. In feite een stille oorlog tussen haar en Omroep Max. In ieder ( niet live) is geplakt en geknipt Metz, het is 2019. Duidelijk te zien ook bij WIDM, kwestie van goede montage. Het moet wel scoren he.
  Maar Metz is natuurlijk ook slim, het ontwikkelen van haar boek heeft geld gekost en dat moet er met winst uit anders ligt het nog sneller bij ” De Slegte” als kassakoopje.
  Daarbij komt dat ze nu met een microfoon onder haar neus alles de wereld in kan slingeren waardoor ze bijval krijgt links en rechts. Gevolg: Tv optredens en vroeg of laat een eigen programma ( voor de omroep met dezelfde kleur onder haar neus) en dan is ze waar ze wilde komen uiteindelijk. Ik verkoop mezelf,!!

 21. Paolo

  @Michel, vrouwen en kritiek ligt ALTIJD gevoelig,nooit eerder ervaren?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.