Bridget Maasland: ‘RTL was bang me kwijt te raken’

Bridget Maasland denkt dat ze de prestigieuze presentatieklus De Zwakste Schakel mogelijk te danken heeft aan de leegloop bij RTL. Dat heeft ze vanochtend gezegd op Radio 538. Het zou zomaar kunnen dat RTL vreesde dat na Linda de Mol en Wendy van Dijk ook zij zou vertrekken naar Talpa, zegt Maasland zelf. “Ik denk wel dat RTL daardoor misschien heeft gedacht: hmm, misschien wordt het inderdaad wel eens tijd, want anders zijn we straks iedereen kwijt“, zo vertelt ze.

Het duurde best lang voor RTL weer eens met een eigen show voor Maasland kwam. “Ik heb natuurlijk heel veel eigen shows gehad, maar de tijden veranderen. Ik heb vroeger heel veel ENG-programma’s gemaakt die ik ook zelf bedacht. Verder heb ik ook Big Brother en De Gouden Kooi en de Nationale IQ Test gedaan. Bij RTL heb ik nu wel lang gewacht, ja. Dat is waar.”

Maasland is blij met de quiz. Ze keek er vroeger al naar. “Ik heb toen wel gekeken, ja. Ik was geen vaste kijker, ik keek niet elke keer, maar ik heb het uiteraard wel gezien. Het is een leuke quiz voor jong en oud. De vragen gaan niet alleen over intellect, maar ook over wat je weet.”

Het is best groot nieuws, aldus Maasland. “Er bellen allemaal andere radiostations doorheen. Ik neem niet op. Ik blijf bij jou, Frank.”

De Zwakste Schakel wordt niet zo bitchy als vroeger met Chazia Mourali, meent Maasland. “Er is ook wel iets aan toegevoegd. In Engeland is het met Anne Robinson nog steeds een heel erg groot succes en zij gaat ook de revival voor Amerika maken. Over de hele wereld wordt het eigenlijk weer uitgezonden. Een aantal landen hebben ervoor gekozen om er iets meer een comedykant in te stoppen. Daar ben ik heel erg blij mee. Dat het niet alleen maar dat bitchy is, maar dat er meer van je wordt verwacht.

Wanneer gaat de revival van start? “Ik kan er volgens mij nog niet zo heel veel over vertellen, maar het is de bedoeling dat we in juni gaan uitzenden.”

Blijft ze wel gewoon bij Boulevard? “Ik blijf Boulevard gewoon doen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen