KRO-NCRV boos over anonieme e-mail personeel

Geplaatst op Mon 11 Feb 2019 om 12:08

KRO-NCRV-bobo’s Peter Kuipers en Jochem de Jong zijn flink over de zeik over de anonieme e-mail die boze medewerkers van de omroep naar de media hebben gestuurd. Dat blijkt uit een statement van de omroep. Het personeel vindt het bizar dat de KRO-NCRV constant beroemde titels als De Reünie en Memories dropt en verwijt de top mismanagement en stuurloosheid. Dat zou dan vooral De Jong aan te rekenen zijn, omdat Kuipers slechts tijdelijk op het directeursstoeltje zit.

De officiële reactie van KRO-NCRV luidt als volgt: “Vandaag hebben we een rare anonieme mail gekregen. Wij herkennen ons niet in dit beeld. Wij en de Ondernemingsraad van KRO-NCRV wijzen deze vorm van anonieme communicatie af. Wij vinden dit niet passend in de manier waarop wij binnen KRO-NCRV met elkaar omgaan. Vanzelfsprekend staan wij en de Ondernemingsraad van KRO-NCRV altijd open voor een gesprek.

Het lijkt er daarmee op dat de anonieme e-mail daadwerkelijk door medewerkers van de omroep is gestuurd en dat ze proberen te redden wat er te redden valt bij de KRO-NCRV. Maar uiteindelijk blijft de macht bij de top en moet die eerst aan het wankelen gebracht worden.

Dat hopen de medewerkers met de anonieme e-mail te doen. Hoe dit verhaal zich vervolgt blijft spannend, maar het is toe te juichen dat de medewerkers voor zichzelf en de omroep opkomen.

Lees ook: ‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’ (vanochtend)

Foto: KRO-NCRV
21 Reacties op “KRO-NCRV boos over anonieme e-mail personeel”


 1. Anita Witzier

  Ja, die brief heb ik geschreven!

 2. gtstfites

  haah jij schrijft nog brieven ??

 3. Sven L.

  Is ook niet chique om het zo naar buiten te brengen, maar geeft aan dat de frustratie hoog zit. Die teneur moet de leiding wel serieus nemen.

  Aantal titels vind ik overigens wel echt NPO waardig; waar ‘Memories’ er 1 van is. Ik zie dat niet snel bij een andere (comm.) omroep. Zo zijn er meer programma’s.
  Uitzondering is echt BzV; en volkomen terecht dat dat naar RTL gaat, ik gok erop dat Irene Moors dit programma krijgt aangeboden zodra ze bij RTL heeft getekend.

 4. sjaak

  De KRO managers hebben de reunie en memories verziekt omdat het zo nodig moest verjongen. Memories moest over seks gaan met oversexte Katja Schuurman en is na 1 vernieuwend seizoen volledig om zeep geholpen. In de Reunie moesten ineens 4 presentators rondlopen waaronder een kindje van het jeugdjournaal en een nontalent als Jan Kooiman en ook dat was na 1 vernieuwend seizoen van de buis.
  Goed bezig hoor netmanagers en steeds maar weer de fout maken door te denken dat vernieuwing verbetering is. Noem me 1 succesvol programma was in een vernieuwe en zogenaamd opgepimpte versie wist te scoren..? Precies, ik ken ze ook niet.

 5. Senna S

  Als je het niet meer naar je zin hebt ga dan een andere baan zoeken. Of bespreek het eerst intern voordat je mensen publiekelijk aan de schandpaal nagelt.

 6. beest

  Ellende begon al bij Taco Rijssemus natuurlijk. Dapo eerste klas. Zit nu lekker in het engelse pluche van All3Media bij IDTV en tikte een fee per maand weg dat wil je niet weten. Ondertussen draait die toko daar op 1 grote show (Wie is de Mol) en een goedlopend event bedrijf.

 7. Mediaprak

  onvrede is al terug te voeren tot oprichting AKN. KRO (medewerkers) heeft/hebben zich altijd superieur gevoeld tot de NCRV.

 8. Fox Mulder

  Was het Peter Kuipers zelf niet? Die is n.l. zelden nuchter.

 9. #driebier

  Boer Zoekt Vrouw met Irene Mors? Die combinatie gaat niet werken. Hoe goed Irene ook is, maar ze heeft m.i. niet gevoel zoals Yvon Jaspers dat erbij geeft wat het programma zo succesvol maakt.

  BZV bij RTL ? Die combi gaat ─ MISSCHIEN ! ─ alleen werken als RTL BZV mét Yvon Jaspers erbij overneemt, maar dan moet RTL niet te veel (commercieel) rommelen aan het format, dán heeft BZV een kans dat het net zo’n succes wordt/blijft als bij de NPO.

 10. Sven L.

  @driebier;

  Ik denk dat Moors dat prima zou kunnen. Waarom zou RTL Jaspers inlijven? Die vrouw kan niks.

 11. Jaap Aap

  Ik pleit voor BZV met Robert Jensen als presentator. Allemaal boeren bij elkaar. In ieder geval geen jaspers met haar stem van een Duits luchtalarm!

 12. #driebier

  @Sven L.

  Omdat BZV mede dankzij Yvon Jaspers al jaren een gouden formule is, dus daarom pleit ik ervoor om BZV mét Yvon te verhuizen naar RTL en Yvon BZV blijven te laten presenteren.

  Twee andere (NPO) programma’s werden al ingehaald ─ Memories en De Reünie ─ die in kijkcijfers totaal inelkaar klapten door wisseling van vetrouwde presentatoren, dus dat geheid ook gebeuren met BZV als RTL het overneemt zónder Yvon, al zou RTL het BZV-format volledig ongewijzigd laten zoals het bij de NPO was.

  Soms willen kijkers geen verandering wanneer een programma succesvol is, uitzonderingen als bijv. Wie Is De Mol? daargelaten.

  Persoonlijk denk ik dat BZV mét Yvon op RTL in ongewijzigde NPO-vorm toch wel kijkers zal verliezen, want RTL kennende zal het het programma waarschijnlijk volstoppen met reclameonderbrekingen (= inkomsten voor RTL) en dat vindt de gemiddelde (oud-NPO) kijker niet leuk.

  Dus daarom géén Irene Mors voor BZV !

 13. #driebier

  Trouwens, nog eens wat: waar staat het dat Boer Zoekt Vrouw naar RTL verhuist? Ik heb ‘t nergens nog gelezen en onder die steen ben ik al 46 jaar vandaan ;-)

 14. Anitae

  @#driebier

  Lees: http://bit.ly/2I8fhht.

 15. #driebier

  @Anitae: tuurlijk, schelden is makkelijk, zéker anoniem! Trut!

  Maar ik vraag gewoon: waar is het officiële bericht dat Boer Zoekt Vrouw straks in commerciële handen is?

  Tot nu toe wordt er alleen maar vermoedens uitgesproken dat BZV wellicht bij de NPO zal verdwijnen, maar een officieel bericht/bevestiging is er (nog) niet!

 16. Nathalie

  Deze omroep is een koers gevaren die weinig oplevert. Op dit monent zijn Spoorloos, bzv en Jinek over als ankers. Bvz gaat naar de conmercielen, Eva’s contract loopt deze zomer af en Derk Bolt is bijna 64. Van de afdeling foab moeten ze het niet hebben, dat heeft de laatste jaren alleen Binnenstebuiten opgeleverd als echt succes. Deze omroep is nauwelijks nog herkenbaar. Mensen met enig inzicht zijn vertrokken naar productiehuizen of voor zichzelf begonnen. Mensen waarvan men zich al jaren afvraagt wat ze kunnen schuiven door. Dat breekt op.

 17. Henk

  Hahaha, is de meneer van de foto ook gay?

 18. Ad

  Vandaag in Trouw in een goed artikel, wordt de kern van de zaak weergegeven: de identiteit van KRO/NCRV is gewoon niet herkenbaar en er wordt terecht een vergelijking gemaakt met omroep MAX die wel haarfijn aanvoelt voor haar doelgroep de ideale omroep te zijn. Ook de EO en VPRO lukt het nog. De drie gefuseerde blokken zijn gewoon productiehuizen geworden waarbij het bestaan heilig is en de identiteit daaraan ondergeschikt is.

 19. Henk

  Vraag het maar aan de achterban van de EO en de VPRO of die zich nog herkennen in de omroep. Het verval gaat misschien iets langzamer maar het is daar net zo aanwezig als bij de Vara en NCRV.

 20. Sven L.

  Het hele zuilensysteem is toch ook niet meer van deze tijd. Het is 2019. Arbeiders bestaan niet meer. De kerken lopen leeg. Waarom zou je in vredesnaam jezelf nog zo profileren?

  Afschaffen die losse eilandjes en sámen een goede NPO opbouwen.

 21. Janneke

  Sven kom eens uit je bubbel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.