KRO-NCRV boos over anonieme e-mail personeel

KRO-NCRV-bobo’s Peter Kuipers en Jochem de Jong zijn flink over de zeik over de anonieme e-mail die boze medewerkers van de omroep naar de media hebben gestuurd. Dat blijkt uit een statement van de omroep. Het personeel vindt het bizar dat de KRO-NCRV constant beroemde titels als De Reünie en Memories dropt en verwijt de top mismanagement en stuurloosheid. Dat zou dan vooral De Jong aan te rekenen zijn, omdat Kuipers slechts tijdelijk op het directeursstoeltje zit.

De officiële reactie van KRO-NCRV luidt als volgt: “Vandaag hebben we een rare anonieme mail gekregen. Wij herkennen ons niet in dit beeld. Wij en de Ondernemingsraad van KRO-NCRV wijzen deze vorm van anonieme communicatie af. Wij vinden dit niet passend in de manier waarop wij binnen KRO-NCRV met elkaar omgaan. Vanzelfsprekend staan wij en de Ondernemingsraad van KRO-NCRV altijd open voor een gesprek.

Het lijkt er daarmee op dat de anonieme e-mail daadwerkelijk door medewerkers van de omroep is gestuurd en dat ze proberen te redden wat er te redden valt bij de KRO-NCRV. Maar uiteindelijk blijft de macht bij de top en moet die eerst aan het wankelen gebracht worden.

Dat hopen de medewerkers met de anonieme e-mail te doen. Hoe dit verhaal zich vervolgt blijft spannend, maar het is toe te juichen dat de medewerkers voor zichzelf en de omroep opkomen.

Lees ook: ‘Personeel KRO-NCRV woest; BZV dreigt te verdwijnen’ (vanochtend)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen