Linda en Yvon begrijpen niets van anti-vaxxers

Geplaatst op Fri 15 Feb 2019 om 14:00

Linda de Mol en Yvon Jaspers, twee van de grootste tv-sterren van ons land, begrijpen helemaal niets van mensen die hun kinderen niet laten vaccineren. Dat lieten ze donderdagavond weten in de talkshow van Eva Jinek. De Mol en Jaspers vinden het bizar. Jaspers: “Ik laat het bij mijn kinderen zeker doen. Geen enkele twijfel. Met die meningokokken ook: nog voordat een ander het had was ik al aan het bellen van: ‘Kunnen we al?’ Ik ben dus een beetje het tegenovergestelde.”

Mensen die hun kinderen niet laten vaccineren zijn verantwoordelijk voor de gevolgen voor hun kinderen, aldus Jaspers. “Het zal je toch gebeuren dat je niet in laat enten en dat jouw kind komt te overlijden.”

De Mol zou het risico ook niet nemen. “Nee, dat begrijp ik helemaal niet. Ik ben net als Yvon. Mijn kinderen zijn 18 en 21 en ik heb ook meteen de huisarts gebeld van: ‘Ze gaan kinderen van 14 vaccineren, maar ik wil het risico niet lopen. Kan ik ze nu al laten vaccineren?’ Ik moet er echt niet aan denken.”

Beboeten werkt niet, denkt De Mol. “Ik begrijp het niet, maar vanuit het geloof is dat soms zo. Ik weet alleen niet of het zin heeft om mensen te beboeten, want als je dat vanuit je geloof niet wil dan laat je je ook niet door een boete weerhouden. Dan werkt het misschien beter als je je kind niet op een crèche krijgt, omdat het geweigerd wordt als het niet gevaccineerd wordt.”

Officier van Justitie Wouter Bos: “Ik zit precies op dezelfde lijn als Linda en Yvon. Ik heb drie dochters en moet er niet aan denken als ze dit soort verschrikkelijke ziektes krijgen. Ze hebben het hele programma doorlopen.”

Foto: KRO-NCRV
27 Reacties op “Linda en Yvon begrijpen niets van anti-vaxxers”


 1. oijoepio

  Polio en meningokokken zijn hele ernstige ziektes. Ouders die daar hun kinderen niet tegen laten vaccineren sporen gewoon niet. Ik vind het heel moeilijk daar begrip voor te hebben.

 2. RaymondVL

  Als je een keer niet veel om handen hebt moet je voor de gein jezelf presenteren als iemand die pertinent tegen vaccineren is. In korte tijd wordt je belaagd door al dan niet betaalde trollen die je nog net niet voor moordenaar uitmaken. Genoeg voor een middagje dolle pret.

 3. Dennis

  Krijgen we dit weer hoor, pfff is toch om moe van te worden. Laat lekker iedereen zelf beslissen wat ze doen. Het ergste, aller ergste is mensen die effe over een ander gaan of willen beslissen wat ze met hun lichaam doen.

 4. Jantje

  In Linda de schuld geven aan gelovige mensen. Vanmorgen blijkt dat het aantal vacinaties juist in AMSTERDAMeen van het laagste is. Daar waar Groen Links en Partij voor de Dieren het grootst is. Hoe zou dat nou komen? Mensen met fundamentalistische ideeen over wat natuurlijk is.

 5. Jaap

  Er zijn veel dingen die mensen niet weten over vaccinaties. Daarom snapt niemand het ook en worden mensen die hier kritisch over zijn ook onterecht beschuldigd en negatief in het daglicht gezet. Er zijn genoeg experts, onderzoekers en artsen die dit helder en duidelijk kunnen uitleggen. Alleen worden deze personen niet uitgenodigd in talksows. Één ding is zeker, zo veilig en betrouwbaar zijn vaccinaties niet. En betreffende instanties die hierover gaan zijn er niet transparant over. Het komt dan ook niet als een verrassing dat veel mensen het hierdoor niet meer vertrouwen. Voor de ongelovigen zou ik zeggen, informeer je goed en doe dat over een langere periode. Dan kun je zelf je conclusies trekken. Ik hoop voor mensen dat ze nooit met vaccinatieschade te maken zullen krijgen. Want dan gaan pas echt je ogen open.

 6. Ronnie

  @Dennis: laat mensen lekker zelf beslissen over wat ze doen? Maak het dan ook mogelijk voor kinderdagverblijven om niet gevaccineerde kinderen te weigeren.

  Ik moet er niet aan denken dat mijn kind iets krijgt, omdat er óf een gelovige gekkie, óf een Groen Links gekkie zijn kinderen niet wil vaccineren. Stop die dan lekker bij elkaar in een groep.

 7. Donald Dumb

  Ik ben voor beboeten en weigeren.
  Als je niet vaccineert ben je bewust de volksgezondheid in gevaar aan t brengen. Dat iemand zijn eigen kinderen dood wil laten gaan, omdat hij/ zij in een sprookjesfiguur gelooft is eigen keuze maar neem daar niet andere kinderen in mee.
  Dat is gewoon misdadig.
  Of zet niet gevaccineerde kinderen inderdaad allemaal bij elkaar en laat er een leuke ziekte uitbreken die door één simpel prikje voorkomen had kunnen worden.

 8. rob

  Waarom zijn gevaccineerden bang voor niet gevaccineerden, werkt het vaccin misschien niet. Als je gevaccineerd bent kan er toch niets gebeuren of wel soms. Follow the money.

 9. Bramderammer

  ..en nu worden de bn- ers ingezet om het vaccineren te promoten, toch apart dat het zo gepushed word! Zouden ze iets te verbergen hebben??

 10. Wortel

  @rob, scherp van je!
  Zegt genoeg over hoe begaafd die mensen zijn hé! Haha

 11. Flexi

  Een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad is belangrijk voor de volksgezondheid. Als 95 procent van de groep immuun is, kan het virus zich niet verspreiden.

  Ook voor polio, tetanus, difterie, kinkhoest, meningokokken, bof en rodehond – allemaal in het rijksvaccinatieprogramma – zijn minimale percentages nodig om de ziekte uit te bannen. Dat is jarenlang gelukt waardoor mensen geen idee meer hebben hoe erg die ziektes zijn.

 12. Flexi

  Rob en wortel, hebben jullie geen google?

 13. BoerinBert

  Rob en Wortel – Doe ns ff wat moeite jezelf te ontwikkelen

 14. Ronnie

  @ Rob en Wortel.. Zegt meer over jullie eigen begaafdheid hoor.

  Een voorbeeld:
  Een baby kwam bij onze Kinderopvang in aanraking met een bewust niet-ingeënt kind met mazelen en werd doodziek, met ziekenhuisopname en bijna dood ten gevolg. Als kinderen veertien maanden oud zijn, worden zij ingeënt tegen onder andere mazelen. De baby die besmet raakte, was pas acht maanden oud.

  Het is natuurlijk niet zo dat alle kinderen op de hele wereld op precies hetzelfde moment ergens voor worden gevaccineerd.

 15. Jaap

  @Dennis

  Dus ik moet iedereen lekker zelf laten beslissen of ze mijn kinderen in gevaar brengen? Heb jij ze wel helemaal op een rijtje?

 16. anonymous

  Ze houden zelf wel van naalden, alleen doen zij ze in hun gezicht.

 17. Lilly

  Pfff ik moet er niet aan denken dat anderen kinderen niet gevaccineerd worden zeg.
  Sorry maar ik word er al helemaal bang en eng van, van al die enge verhalen die ik steeds op het nieuws en in de media lees. Vanwege al die enge verhalen doe ik maar wat mij opgedragen wordt te doen, mijn twee kinderen laten te injecteren met door de mens ontwikkelde vloeistof waarvan ik helemaal weet dat het veilig is… Want iedereen doet het. En daarnaast lees ik nooit in de media de donkere kanten van het vaccineren. Nee, ik ben ook niet nieuwsgierig naar wat er allemaal in in zo’n spuit zit wat in mijn bloedeigen kinderen gespoten wordt. Dat ik daar niet nieuwsgierig naar ben is omdat in de wereld bijna niks om geld draait. Daarom is de wereld zo goed, dat op het rivm van de overheid staat dat er kwik en aluminium in zo’n spuit zit zal allemaal wel. Is totaal niet giftig hoor! Nee totaal niet, net als alle mensen die vóór zijn heb ik er best veel verstand al van zonder dat ik er onbevoordeeld onderzoek naar beide kanten van het wel of niet vaccineren heb gedaan. Sorry maar mijn kinderen zijn als ze zo’n door de mens ontwikkelde spuit niet geïnjecteerd krijgen in levensgevaar hoor! Wil ze niet kwijtraken! Dat er jaarlijks 600.000 kinderen ernstig ziek, autisme of aan overlijden heb ik echt geen oren naar. Alles voor de veiligheid van mijn kinderen want als ik zo alles lees in de media wordt ik best wel paniekerig en bang!

 18. Don

  Zijn dat sterren????? No way!!! hahaha

 19. Jezus van Coevorden

  Nee dat is B garnituur.

 20. Victor

  @Lilly

  Je blaast nu wel heel hoog van de toren over geen onderzoek doen, maar dat autismeverhaal is al tig keer keihard ontkracht, tenietgedaan en onderuitgehaald. Feit is dus dat degene die geen onderzoek doet mevrouwtje Lilly zelf is. Was je al zo dom of heeft een virus zich in je hersenen kunnen nestelen omdat je helaas niet was gevaccineerd?

 21. Henk

  Begrijp niets van vrouwen met zwart haar die hun haar blonderen? Waarom zou je jezelf anders voordoen dan je bent? Het is een soort blackfacing dat blondhairing. Er zitten drie vrouwen aan tafel die niet in harmonie zijn met zichzelf.

 22. Zonder Naam

  @Henk – Dat moet voor tv. Is commercie. Op de een of andere manier denken zenderbazen en adverteerders dat donkerharige vrouwen minder kijkers trekken (zou dat écht zo zijn?).

 23. Marianne

  Veel mensen doen zich gewoon anders voor dan ze zijn uit geldelijk gewin. Als je een heel graag iets wilt bereiken dan zeg je dat je die ambitie niet hebt. Een geldwolf doet zich graag voor als filantroop.

 24. Tss

  @ dit krantje.
  Hoe verzin je het! “anti-vaxxers”
  Dom, je hebt het niet over die botox mokkels waar je zo graag over roddelt.
  En zeker niet met die jaspers die megastallen slet!

 25. BoerZoekt|-|oer

  Tss, wel eentje met 4.000.000 kijkers.
  Yvon hét kijkcijferkanon!

 26. LD

  Groot gelijk Linda en Yvonne!

 27. Ernst

  Ik begrijp er ook niets van maar waarschijnlijk moet je daarvoor gelovig zijn. Echter als niet inenten een gevaar voor anderen zou opleveren dan moet je ouders volgens mij wel verplichten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.