Linda en Yvon begrijpen niets van anti-vaxxers

Linda de Mol en Yvon Jaspers, twee van de grootste tv-sterren van ons land, begrijpen helemaal niets van mensen die hun kinderen niet laten vaccineren. Dat lieten ze donderdagavond weten in de talkshow van Eva Jinek. De Mol en Jaspers vinden het bizar. Jaspers: “Ik laat het bij mijn kinderen zeker doen. Geen enkele twijfel. Met die meningokokken ook: nog voordat een ander het had was ik al aan het bellen van: ‘Kunnen we al?’ Ik ben dus een beetje het tegenovergestelde.”

Mensen die hun kinderen niet laten vaccineren zijn verantwoordelijk voor de gevolgen voor hun kinderen, aldus Jaspers. “Het zal je toch gebeuren dat je niet in laat enten en dat jouw kind komt te overlijden.”

De Mol zou het risico ook niet nemen. “Nee, dat begrijp ik helemaal niet. Ik ben net als Yvon. Mijn kinderen zijn 18 en 21 en ik heb ook meteen de huisarts gebeld van: ‘Ze gaan kinderen van 14 vaccineren, maar ik wil het risico niet lopen. Kan ik ze nu al laten vaccineren?’ Ik moet er echt niet aan denken.”

Beboeten werkt niet, denkt De Mol. “Ik begrijp het niet, maar vanuit het geloof is dat soms zo. Ik weet alleen niet of het zin heeft om mensen te beboeten, want als je dat vanuit je geloof niet wil dan laat je je ook niet door een boete weerhouden. Dan werkt het misschien beter als je je kind niet op een crèche krijgt, omdat het geweigerd wordt als het niet gevaccineerd wordt.”

Officier van Justitie Wouter Bos: “Ik zit precies op dezelfde lijn als Linda en Yvon. Ik heb drie dochters en moet er niet aan denken als ze dit soort verschrikkelijke ziektes krijgen. Ze hebben het hele programma doorlopen.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen