Angela de Jong wordt treurig van Henny Huisman

Angela de Jong, de opiniediva van het AD, vindt het treurig hoe Henny Huisman zich op zijn oude dag manifesteert in de media. Dat schrijft ze in haar tv-column. Huisman is al jaren hét boegbeeld van tv-senioren die iets te graag terug op de buis willen. Hij heeft momenteel een klusje te pakken bij Veronica Inside en deze week riep hij onaardige dingen over Chazia Mourali en Do in RTL Boulevard. Dat mag hij best doen, aldus De Jong: “Maar ik word er altijd zo treurig van.

De Jong vindt dat Huisman erg aan het afglijden is. “Hij lijkt nu in dezelfde kansloze categorie te vallen als Emile Ratelband en Johan Vlemmix, die alles doen voor een beetje aandacht.

Wat doet hij zichzelf aan?, vraagt De Jong zich af. “Het zal een karakterdingetje zijn in combinatie met een ego dat net iets te hardhandig is geknakt. Henny kan niet anders, die droomt nog steeds van de showtrap en móet voor die camera, desnoods in clownsrol“, zegt ze. Dan: “Schattig maar ook triest om te zien.”

De Jong gunt hem een waardiger einde van zijn tv-leven. “Het is een van de grootsten die we ooit gehad hebben op tv. Het woord kijkcijferkanon is speciaal voor hem uitgevonden.

Welke omroep of producent pakt de handschoen op? Henny verdient het. De kijker trouwens ook.”

De AD-column van Angela de Jong over Henny Huisman kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen