Kees van der Spek wil eigen variant Waar is De Mol

Kees van der Spek zou graag de show Waar is De Mol overnemen van Johnny de Mol. Het is zijn droom om het programma Waar is Van der Spek te maken. Dat vertelt de van SBS naar RTL overgestapte tv-presentator in Playboy. Zo’n programma waarmee je lekker kan reizen met BN’ers is top, vindt Van der Spek. Hij zou het een fijne afwisseling vinden met zijn huidige series. “Het lijkt me weleens fijn om een keer Waar is Van der Spek? te maken, in plaats van Waar is De Mol?

Van der Spek ziet het al helemaal voor zich. “Dat je met een BN’er voor een weekje naar een rots in Zuid-Afrika vliegt en daar een paar mooie gesprekken hebt. Gewoon om even op adem te komen.”

Zijn huidige programma’s zijn altijd zo zwaar, zegt hij. “Bij de programma’s die ik nu maak zit altijd veel druk op de ketel. Niets is gescript, je weet nooit of het lukt. Die druk valt me soms zwaar.”

Heeft hij nog een andere tv-ambitie? “Ik zou heel graag weer een serie maken van Graf zonder naam. Het mysterie van een naamloos graf, erachter komen wie erin ligt en dan ook nog eens nabestaanden vinden.”

Dat programma geeft me veel voldoening. De cases zijn wel dun gezaaid, dus het wordt steeds moeilijker.”

Het Playboy-interview met Kees van der Spek kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen