ANP-hoofdredacteur gaat journalistieke tak Talpa leiden

Marcel van Lingen, hoofdredacteur van het ANP, gaat per 1 april aan de slag als Directeur Journalistiek van Talpa Network. Hij wordt verantwoordelijk voor alle journalistieke content van het bedrijf van John de Mol. Dat heeft Talpa laten weten. Van Lingen is sinds 2011 hoofdredacteur van het ANP en sinds 2014 ook directielid. Volgens hem was het “mooi om het ANP krachtig en onmisbaar te maken. Ik zie er naar uit om Talpa Network journalistiek verder uit te bouwen.”

Eerder was Van Lingen chef van de politieke redactie en chef opinie van Het Parool, hoofdredacteur en algemeen directeur van de GPD en vicevoorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. “Zijn jarenlange ervaring met het aanvoeren van journalistieke organisaties zet hij in bij het verder ontwikkelen van de journalistieke activiteiten van Talpa Network“, aldus Talpa.

Er is ook nog een Directeur Nieuws bij Talpa, Carlo van Lienden, en hij zegt: “Het is een mooi vooruitzicht om de journalistieke knowhow van Marcel van Lingen samen met hem in te kunnen zetten voor de verdere ontwikkelingen op journalistiek gebied bij Talpa Network en ik verheug me op de samenwerking met hem.”

De huidige functies van Van Lingen worden voorlopig waargenomen door de overige leden van de directie en de hoofdredactie van het ANP.

Overigens werd het ANP vorig jaar opgekocht door John de Mol.

Foto: Persbericht Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen