Kees van der Spek: ‘Ik ben Peter R. de Vries ontgroeid’

Kees van der Spek ziet een hernieuwde samenwerking met zijn voormalig tv-collega Peter R. de Vries niet meer zitten. Hij is hem ontgroeid. Dat zegt de presentator, die onlangs overstapte van SBS naar RTL, in de Playboy. De Vries heeft bij SBS 6 jarenlang het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ gemaakt en achter de schermen werkte Van der Spek toen als zijn rechterhand. Nu hij een eigen carrière bij de televisie heeft, wil hij niet meer met De Vries samenwerken.

Het bevalt Van der Spek goed in zijn eentje. “Een samenwerking zie ik niet zitten. Ik heb natuurlijk jarenlang gewerkt voor Peter, maar ik ben hem als maker een beetje ontgroeid, ik bepaal nu zelf wat ik maak en dat bevalt me wel.”

Als hij gevraagd wordt om te kiezen tussen Peter R. de Vries en Alberto Stegeman, antwoordt hij: “Daar kan ik echt niet tussen kiezen. Peter is natuurlijk mijn leermeester. Ik ben heel gek op hem, maar ik ben ook erg goed met Alberto. Dat vind ik echt een fijne kerel. Ik zou met allebei wel een avondje kunnen doorzakken.

Zou hij met Stegeman wel een programma willen maken? “Alberto doet iets heel anders, die heeft een heel andere stijl dan ik, dus dat zie ik ook niet gebeuren. Bovendien zit hij bij een andere zender.”

Het Playboy-interview met Kees van der Spek kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen