Kees van der Spek: ‘Ik ben Peter R. de Vries ontgroeid’

Geplaatst op Thu 21 Feb 2019 om 14:50

Kees van der Spek ziet een hernieuwde samenwerking met zijn voormalig tv-collega Peter R. de Vries niet meer zitten. Hij is hem ontgroeid. Dat zegt de presentator, die onlangs overstapte van SBS naar RTL, in de Playboy. De Vries heeft bij SBS 6 jarenlang het programma ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ gemaakt en achter de schermen werkte Van der Spek toen als zijn rechterhand. Nu hij een eigen carrière bij de televisie heeft, wil hij niet meer met De Vries samenwerken.

Het bevalt Van der Spek goed in zijn eentje. “Een samenwerking zie ik niet zitten. Ik heb natuurlijk jarenlang gewerkt voor Peter, maar ik ben hem als maker een beetje ontgroeid, ik bepaal nu zelf wat ik maak en dat bevalt me wel.”

Als hij gevraagd wordt om te kiezen tussen Peter R. de Vries en Alberto Stegeman, antwoordt hij: “Daar kan ik echt niet tussen kiezen. Peter is natuurlijk mijn leermeester. Ik ben heel gek op hem, maar ik ben ook erg goed met Alberto. Dat vind ik echt een fijne kerel. Ik zou met allebei wel een avondje kunnen doorzakken.

Zou hij met Stegeman wel een programma willen maken? “Alberto doet iets heel anders, die heeft een heel andere stijl dan ik, dus dat zie ik ook niet gebeuren. Bovendien zit hij bij een andere zender.”

Het Playboy-interview met Kees van der Spek kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
13 Reacties op “Kees van der Spek: ‘Ik ben Peter R. de Vries ontgroeid’”


 1. Yuv

  He Mediacourant, hebben jullie misschien ook een linkje naar de overige content van de de playboy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 2. Will van Bil

  Kees heeft niet alleen en punt, hij heeft bovendien gelijk.

 3. Will van Bil

  *een punt* Mea Culpa.

 4. Ron

  Hij is echt gegroeid als programmamaker. Heeft zijn hele eigen stijl ontwikkeld en mag al zijn programma’s graag zien. Heeft bovendien een hele goede muzieksmaak, waar de uitzendingen van hem veelvuldig mee gelardeerd zijn.

 5. Ed

  Prima vent en TV maker die Kees. Snap PME Legend wel….;)

 6. Leo

  Ron mag graag kijken naar Clown Spek die zich rot rent om een tasjestrekker in Taipei staande te houden.

 7. NET5 Programma directeur (Linda)

  ( ͡° ͜ʖ ͡°) ik zie ze samen nog zo gezellig in de BMW op stap gaan .. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

 8. Mick

  Ik waardeer Kees maar Peter is een zure nare vent.

 9. aqua

  Petertje Petertje aan de wand we is het grootste saggerijn van dit land?
  Dat ben ik Peter R de Vries.

 10. Johnny👀

  Toch mis ik wel een programma als wat die Peter maakte..Het gaat nu te veel over kruimeldieven..ook wel leuk maar niet echt boeiend.

 11. Joop55

  Pot verwijt de ketel, het land van hondjes smeden en daarna wanneer de buit binnen is elkaar weer onthechten. Prestigieus.

 12. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  @Joop55
  Daar waar het zuiden noordwaards buigt, zijn de heiligen nog jong. Exstase volgt de einder in de nabijheid van het volk.

 13. anoniem

  rechters in nederland

  peter r de vries is vals

  niet intrappen op zijn stem……………………die vals is zo nu en dan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.