John de Mol wilde tv-zender maken van Omroep MAX

John de Mol heeft Jan Slagter benaderd met het idee om een tv-zender te maken van zijn Omroep MAX. Dat vertelt Slagter in het programma BM Talk van Broadcast Magazine. De gesprekken waren serieus, zegt hij. “Ik heb er wel eens gesprekken over gevoerd. John heeft me een keer uitgenodigd. Een paar jaar geleden was dat, drie jaar geleden misschien. Ze hadden een heel model gemaakt van wat MAX waard was en weet ik wat. Dan zou ik daar mogen werken en een zender krijgen.

Het is er nooit van gekomen. “Eén: ik kan MAX niet meenemen naar een commerciële partij, al zou ik het willen. Dat is bij Mediawet verboden. Ze zeiden: ‘Dan kom jij, dan wordt jij het gezegd.’ Ten tweede kan ik het gewoon niet. Ik ben een publiekeomroepman.”

Slagter voelt zich heel erg publieke omroep. “We hebben 355.000 leden. Dan zou ik het voor het geld moeten doen. Als ik iets niet wil is dat ik iets voor het geld alleen doe. Dan ben je je principe kwijt.

Ik ben een publiekeomroepman. Ik vind dat er bij de publieke omroep een omroep moet zijn die de vijftigplusser als doelgroep heeft.”

De BM Talk met Paul Römer kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen