Irene Moors vindt salaris bij NPO niet hoog genoeg

Irene Moors vindt het salarismaximum van 181.000 euro bij de NPO wel erg laag. Mede daarom koos ze drie jaar geleden voor een overstap naar SBS. Dat zegt de presentatrice in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Moors was niet blij met haar programmapakket bij RTL en ging daarom met de concurrentie praten. “SBS kwam met een heel mooi voorstel voor drie jaar en ik ben drie jaar dingen gaan doen. Ik heb het aantal programma’s volgens mijn contract ook gemaakt.

Heeft ze nooit overwogen om naar de NPO te gaan? “Er is geen sprake van geweest, want toen mijn contract stopte bij RTL kwam SBS als eerste met een prachtig salaris, wat bij de publieke omroep onmogelijk is. Ik dacht: waarom niet? We gaan er nog eens even voor.

Ze is sowieso wel vrij commercieel ingesteld, aldus Moors. “Ik ben natuurlijk een ontzettend commercieel kind, want ik heb 26 jaar met veel liefde bij RTL gewerkt. Dat stond ongeveer op mijn voorhoofd.

Van al die RTL- en SBS-tonnen gaat Moors tegenwoordig ‘extreem veel op vakantie’. “Ik ben sowieso verwend want ik heb 30 jaar commerciële televisie mogen maken met de daarbij behorende prachtige salarissen, dus dat maakt je een stuk ontspannender, want ik hoef niet zo nodig meer.”

Nu ze laan is uitgestuurd bij SBS is Moors werkloos. “Ik heb nog steeds een contract lopen. Ik mag nog geen andere dingen. Dat mag pas vanaf 1 maart. Ik mag wel schnabbels doen.

“Ik heb het nu oké en wat er op me af komt, dat zie ik wel. Sowieso ga ik me tot de zomer nergens druk over maken. Er belt wel iemand of niet iemand, we zien het wel.”

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen