Irene Moors vindt salaris bij NPO niet hoog genoeg

Geplaatst op zo 03 feb 2019 om 11:15

Irene Moors vindt het salarismaximum van 181.000 euro bij de NPO wel erg laag. Mede daarom koos ze drie jaar geleden voor een overstap naar SBS. Dat zegt de presentatrice in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Moors was niet blij met haar programmapakket bij RTL en ging daarom met de concurrentie praten. “SBS kwam met een heel mooi voorstel voor drie jaar en ik ben drie jaar dingen gaan doen. Ik heb het aantal programma’s volgens mijn contract ook gemaakt.

Heeft ze nooit overwogen om naar de NPO te gaan? “Er is geen sprake van geweest, want toen mijn contract stopte bij RTL kwam SBS als eerste met een prachtig salaris, wat bij de publieke omroep onmogelijk is. Ik dacht: waarom niet? We gaan er nog eens even voor.

Ze is sowieso wel vrij commercieel ingesteld, aldus Moors. “Ik ben natuurlijk een ontzettend commercieel kind, want ik heb 26 jaar met veel liefde bij RTL gewerkt. Dat stond ongeveer op mijn voorhoofd.

Van al die RTL- en SBS-tonnen gaat Moors tegenwoordig ‘extreem veel op vakantie’. “Ik ben sowieso verwend want ik heb 30 jaar commerciële televisie mogen maken met de daarbij behorende prachtige salarissen, dus dat maakt je een stuk ontspannender, want ik hoef niet zo nodig meer.”

Nu ze laan is uitgestuurd bij SBS is Moors werkloos. “Ik heb nog steeds een contract lopen. Ik mag nog geen andere dingen. Dat mag pas vanaf 1 maart. Ik mag wel schnabbels doen.

“Ik heb het nu oké en wat er op me af komt, dat zie ik wel. Sowieso ga ik me tot de zomer nergens druk over maken. Er belt wel iemand of niet iemand, we zien het wel.”

Foto: SBS
74 Reacties op “Irene Moors vindt salaris bij NPO niet hoog genoeg”


 1. Ronald

  Blijf maar helemaal weg uit de media.

 2. Zonder Naam

  Met dat geld zou bijna ieder normaal mens zeer tevreden zijn.

 3. MM

  Niet naar de NPO muts. Alle troep moet op een zender SBS 6

 4. Shaniquilia vd Put

  Wat zal ze spijt hebben. Maar eigenlijk mag ze niet klagen. Vrouwen van 35 plus zijn een zeldzaamheid op tv wat weer eens benadrukt dat vrouwen geduld worden zolang ze jong zijn en een aantrekkelijk uiterlijk hebben. Zo bot en cru is het.

 5. van Goor

  Wat een triest mens.

 6. jomari

  Bepaald geen rendement opgebracht behalve naast Boszhard die haar de nodige
  ruimte gunde.

 7. Laurens

  RTL moet haar op flexibele basis inhuren voor de TV Kantine en evt bij Koffietijd / 5uur Live (al kan dat nu nog niet ivm gezicht van een andere loterij).
  Vast contract is bij Irene echt niet nodig, aangezien ze geen presentatrice is voor een programma op prime time. Zet haar aan een tafel en laat haar luchtige onderwerpen bespreken, dat kan ze als de beste.

 8. Shaniquilia vd Put

  Wat een haat en afgunst hier naar een vrouw die miljoenen kinderen vermaakt heeft en in verschillende programma’s heeft laten zien over meerdere uitstekende talenten te beschikken.

 9. M.

  Wat heerlijk hé mensen? gewoon concluderen dat je voor het geld niet meer hoeft te werken. Lijkt me zo’n heerlijk gevoel de zekerheid dat je financieel niet meer hoeft te werken. Dat werken alleen voor ontplooiing dient. hummmmmm

 10. Shaniquilia vd Put

  Nee M, dat geeft mentale leegte en leidt vaak tot depressie. Een mens moet blijkbaar druk op de ketel hebben om momenten van tevredenheid te kunnen ervaren.

 11. robb

  Irene Moors ik gun je alles wat je kunt krijgen ,wees realistisch je bent al bij twee zenders de laan uit gestuurd 181.000 ben je nog niet waard zonder Carlo.

 12. Hans

  @Laurens:
  Dat zou zeker wel kunnen. Ze is ambassadeur van de Vriendenloterij, dat is een onderdeel van de sponsor Goede Doelen Loterijen. In die hoedanigheid zat Lucille Werner er ook.

 13. van Goor

  Je bent wel een beetje ver heen, als je zo praat zeg…

 14. Johnc

  Omhooggevallen Moors kan niet veel anders dan optreden in flops.

 15. Leni

  Goudeerlijk… Deze doodenge materialistische vrouw!

 16. jomari

  Kritiek op Moors uiterlijk heeft niets met succes te maken zij zag en ziet er nog
  steeds, zonder kunstgrepen – uitgezonderd die valse wimpers die zij af en toe gebruikt terwijl zij dat niet nodig heeft- heel goed uit.

 17. Peter

  Ik zie haar wel samen met Sybrand Tijd voor Max presenteren, ze lijkt me bij uitstek een ideale kandidaat hiervoor.

 18. max

  jMijn god, wat ben ik blij dat ze weg is bij SBS. Het was ook echt helemaal niks wat ze daar aan programma’s gemaakt heeft. Ze heeft altijd Carlo nodig om een beetje succes te hebben en dat geldt andersom ook. Binnenkort weer te zien in de tv-kantine dat ook al jaren te flauw is en over de houdbaarheidsdatum heen is. Maar ja, RTL kijkers hebben geen smaak, dus het zal wel weer scoren :-)…..Enne, Moors, 180.000 is heel veel geld, maar ja die waarde is ze allang vergeten……

 19. anonymous

  Niemand zit op jou te wachten, Irene

 20. Alex

  Ik snap niet zo goed waarom mensen altijd zeggen dat ze alles aan Carlo te danken heeft en dat ze zonder Carlo niets is.

  Kwalitatief gezien vind ik haar oprecht een betere presentator dan Carlo (die er vaak een enorme ego show van maakt met een hoop aanstellerij). Ze kan in haar eentje prima programma’s dragen, met name wat lichtere human interest programma’s. Ik zou haar gewoon binnenhalen als ik RTL was, ze past bij het merk en kan echt wel wat.

 21. Curryworst

  Ze heeft een erg hoog Libelle- of Margrietgehalte.
  Zou ze niet haar tv-dingen gedaan hebben (van carrière wil ik niet spreken) dan stond ze nu één of ander nutteloos apparaat aan te prijzen op de Huishoudbeurs.
  Of was ze cassière bij de Blokker.

 22. Mart

  @Alex
  Als je dat niet snapt, mankeert er iets aan je verstandelijke vermogen.

 23. Mart

  @Curryworst
  Dat nog niet eens.
  Vrijwillig koffie schenken in een bejaardenhuis.

 24. Shaniquilia vd Put

  Alex, niet op reageren. Je hebt het goed uitgelegd.

 25. Roger

  Libelle uitstraling maar ze slikt wel.

 26. max

  @Alex, noem eens 1 programma waar ze de leadvrouw was en wat een geweldig succes was?

 27. robb

  Alex ,Carlo is ook niks zonder Irene.

 28. X

  Is nog geen stuiver waard.

 29. aammehoela

  Gewoon eerlijk. Als je meent voor het geld bij de tv te werken moet je bij de CO zijn. Als je dus voor kwaliteit en oprechte journalistiek wil werken moet je bij de NPO zijn. Vanavond begint op NPO 2 de ex-CO man Rick Nieman met zijn reeks over de Italianen. WNL dus een “rechts programma” . Ben benieuwd.

 30. betalen

  Golddigger die in een bubble leeft en het niet eens doorheeft. Wat triest dit.

 31. abn

  @betalen, daar zijn er velen van, Wallis de Vries, Spijkerman, Rick zoon van, Dave zoon van, Andre Hazes zoon van, en al die waardeloze nietsnutten meer.

 32. Robbe

  Irene Gordon Wendy en Linda zijn veel te oud voor tv hun tijd is in de jaren 90 en 00 geweest.
  Nu is het tijd voor toppers als Chantal Jansen,Lieke Van Lexmond en Nicolette Van Dam. Ook Yolante zou ik graag vaak zien. Deze dames zijn de toekomst .
  Lekker ,jong en stuk voor stuk beauty’s.

 33. Kijkcijfers

  Doe mee aan Wie is De mol

 34. Sven L.

  Die harkt nog genoeg binnen met Smurfen House. Dáár heeft ze echt aan verdiend destijds.

 35. Bart

  @Alex Ik denk dat ze wel weer bij RTL te zien gaat zijn nog jaar en niet alleen in de TV Kantine.

 36. pip

  Je wordt betaald voor hetgeen je presteert.

 37. M1

  Ze hoeft niet meer zo nodig. Mooi, houden zo.

 38. Peter

  Ik snap dat het salaris bij de NPO voor sommigen hier als erg riant wordt beschouwd maar iemand als Irene Moors met zo’n lange staat van dienst bij commerciële partijen snap ik dan heel goed datje niet meer komt opdraven voor 180.000 euro op jaarbasis. Ik merk een hoop jaloezie op deze site.

 39. jroen

  “Moors was niet blij met haar programmapakket bij RTL en ging daarom met de concurrentie praten”. Volgens mij is ze gewoon de laan uit gestuurd..

  Na 1 maart komt er gewoon nieuws naar buiten dat ze bij RTL terug komt.

 40. Sis

  Van dat geld kunnen 15 gezinnen goed van leven.

 41. Er ist wieder da

  Irene’s kwaliteit is ook niet hoog genoeg…

 42. Woi!ter.

  Moors staat voor oud en dik en komt nergens meer aan de bak.

 43. Lies

  Oké Irene. Ik mag je graag maar dit had je beter niet kunnen zeggen. Maakt het er niet beter op voor mensen die graag naar je kijken en dromen van 180.000 per jaar. Maar vooral voor jezelf dame. Bescheidenheid siert de mens!

 44. Jennie

  @Peter, dat is geen jalouzie maar werkelijkheidszin. 180.000 is al erg hoog. Daarom is het ook de Balkenende norm, als ik het goed heb.

 45. Dulleme

  Shaniquilia vd Put
  Sun 03 Feb 2019 om 11:29

  En daar ben ik tot op de dag vandaag nog verbaasd over.
  Ik vind haar lomp, log, cynisch en heeft een te hoge dunk van eigen kunnen.

 46. Jennie

  Peter, het is geen jalouzie maar verbijstering over zo’n gebrek aan werkelijkheidszin bij zo’n omhooggevallen dame. Niet voor niets is 180.000 bij mijn weten ook de Balkenende norm. Deze vrouw leeft zo enorm in haar eigen bubble, niet normaal.

 47. Joop

  Sjeming, alsof ze zo geweldig is, zeg. Dacht het niet. Wat een hooghartigheid en gebrek aan werkelijkheidszin.

 48. J

  @Laurens: Ieene is gezicht van de Vriendenloterij. Koffietijd wordt mogelijk gemaakt door de de Postcodeloterij, Vriendenloterij en De Bankgiroloterij (= De Goede Doelen Loterij). Kan dus prima

 49. gaap

  Kan die mevrouw niet naar een onbewoond eiland. Ik word echt moe van haar geblaat.

 50. dd

  Irene zoekt graag aandacht, had je maar niet bij Live for You moeten stoppen vrouwtje. Berouw komt na de zonde.

 51. Paolo

  Paolo
  Sat 02 Feb 2019 om 9:28

  Ik smeek de publieke omroep mocht Moors aan de deur kloppen: Doe niet open!

  @Bart, hoe oud ben je nou werkelijk??

  Ik schreef het gisteren al bij een ander item. Ben blij dat ze het salaris te gering vindt trouwens. Hopelijk blijft Moors dan serieus weg. Ze kan inderdaad al het verdiende geld dat ze in 30 jaar ‘op streek’ verdelen over haar komende tv loze tijdperk. Er is beslist nog een heer Moors die anders de kar wel trekt.
  Ga je schamen trouwens, 180.000 is niet voldoende. Half Nederland is elke maand blj dat hij/zij alle rekeningen kan betalen en hoofd boven water uit. 180.000 is voor mensen met ECHT talent.

 52. Folder

  H03R!

 53. Bart

  lekker fingere dat wijf

 54. Yee

  Irene moet lekker op haar klein kinderen gaan passen.
  Een dikke ouwe moeke is het met haar domme praat over geld.
  Zonder Carlo kan ze niets!

 55. Claire

  Irene Moors is een flop want alles wat ze single doet mislukt omdat ze middelmatig is in ieder opzicht. Wat een praatjes heeft deze middelmatige tr*t. Blijf weg van de tv want je bent het bekijken niet waard. Het zal de postbode zijn muts die bij je aanbelt want de kijker is op je uitgekeken.

 56. A.M.

  Wat een trut! Ik kan sowieso niet naar haar kijken. Ze presenteert op zo’n kinderlijke toon. Laat ze maar eens een jaartje achter de kassa van de supermarkt gaan zitten, mocht ze geen ander aanbod krijgen. Oh nee, ze hoeft niet meer te werken!

 57. CreaBea

  en nu heeft ze niks. MOOI!

 58. Denise

  Jan Slagter : Irene kan prima in Tijd voor Max !

 59. Denise 21.23

  Zo dom is Jan Slagter echt niet hoor.

 60. Dre

  Misschien moet deze blaag eens bij de voedselbank een kijkje nemen. Deze vrouw die zo’n salaris niet hoog genoeg vind. Gelijk voorgoed van de tv bannen.

 61. Guttegut

  181000 euro te weinig. Schaam je lelijke ouwe theemuts

 62. kanonsschot

  181.00 is een topsalaris waar 90% van de bevolking van droomt, domme zet Irene!

 63. Bertus

  Zij heeft alleen nog nooit wat gepresteerd mevrouw Moors heeft altijd mee gezeild op het bootje van Carlo,

 64. Rik

  Kansloos figuur die Irene. Ik hoop dat ze snel eens gigantisch op der bek gaat.

 65. K

  Tijdperk Irene is voorbij…en al helemaal als je zo hoog uit de boom loopt te gillen dat je meer waard bent dan dat schamele salaris wat de NPO je kan bieden…denk dat het merendeel van de mensen erg blij zouden zijn met dat salaris.

 66. Maaike

  Irene? Vergane glorie. Dat zij dan nog het salaris bij NPO te laag durft te noemen. Om te kotsen.

 67. LD

  Ik weet nog goed hoe ze m’n woonkamer kwam binnen rollerskaten!

 68. Daantje

  Ik heb haar altijd vreselijk gevonden. Hopelijk belt niemand haar………….

 69. 44

  IK zeg 1 woord; Sinterklaasjournaal

 70. chris?

  Zo’n wig vindt 181.000 niet genoeg. Hoe is het mogelijk. Een modaal salaris zou voor haar genoeg moeten zijn.

 71. chris?

  Even een correctie, een wig moet natuurlijk zijn “een wicht”

 72. BoB

  Ik snap wel waarom ze zoveel geld wil zo te zien is ze vaste klant bij de snackbar.

 73. Shaniquilia van der Putten™©

  @Shaniquilia vd Put Hey faker, geef mijn naam terug!

 74. Gerben

  Weet iemand één succesvol programma op te noemen van mevrouw Moors?
  De meeste programma’s waren samen met Carlo Boszhard succesvol, Naar bed met Irene daarentegen was een totale flop.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.