Jan van Veen kreeg 600 euro per show van MAX

Geplaatst op Wed 06 Feb 2019 om 15:30

Omroep MAX betaalde Jan van Veen 600 euro per aflevering van Candlelight, dat in januari vier keer te horen was op NPO Radio 5. Dat bleek dinsdag tijdens de uitzending van 6 Inside. Van Veen is na slechts een maand op straat gezet vanwege bonje met omroepbaas Jan Slagter. Daardoor loopt hij duizenden euro’s per maand mis. Volgens Slagter is de geluidskwaliteit van Van Veens studio te mager – wat volgens kenners onzin is – en zou hij te veel klagen over de muziek op Radio 5.

Van Veen erkent dat hij daarover geklaagd heeft. “De muziekkeuze wordt gedaan door de meneer met wie ik tien jaar heb samengewerkt bij Sky Radio, dus ik had het volste vertrouwen dat hij zou begrijpen wat voor muziek er geprogrammeerd moet worden in het programma Candlelight. Bij de kwaliteit van de gedichten hoort gevoelsmuziek. Daar had ik vertrouwen in.”

Albert Verlinde: “Waarom ben je zo principieel hierin? Je kreeg 600 euro per show, dus je had toch ook kunnen zeggen: ‘Maakt mij niet uit. Als ze willen dat ik naar de studio toe rij, dan ga ik in de studio zitten en als ze willen dat ik de muziek goed vind, dan vind ik de muziek goed.’ Waarom heb je het zo ver laten komen?

Van Veen: “Nee, ik heb het helemaal niet zo ver laten komen. Ik werd verrast door de afwijking in de afspraken. Die afspraak was luid en duidelijk: ‘Opnemen in mijn eigen studio, waar ik al vijftien jaar voor Radio Utrecht en 100% NL Candlelight heb gemaakt.’ Ik heb nog nooit één klacht over de kwaliteit gehad.”

Gaat Van Veen de rest van de betalingen voor aankomend jaar opeisen? “Jij loopt vooruit op de feiten. Ja, Albert, ik ben daar diep over aan het nadenken. Ik ben gekrenkt en ik ben beledigd. Ik heb mijn werk naar eer en geweten goed gedaan en wat er nu gebeurt is niet correct.”

Komt er een rechtszaak? “Je weet het maar nooit.”

Foto: Omroep MAX
13 Reacties op “Jan van Veen kreeg 600 euro per show van MAX”


 1. Remi

  … als deze Jan van Veen in de “stal” bij John de Mol zou zittten
  had John ‘m al láng buiten geschopt.

  … eehh … Jan …

 2. NatteNel

  600 euro teveel voor een fossiel

 3. jomari

  Eens zul toch moeten stoppen, ga genieten van je a.o.w, pensioen en het geld
  wat je er bij hebt verdient.

 4. Ferdy

  @Mediacourant, volgens de NPO heet Özcan Akyol blijkbaar Özmar Akyol. Zie https://www.npostart.nl/de-wereld-draait-door/05-02-2019/BV_101390536

 5. Bommel

  En nu graag het verhaal vlgs Jan Slagter.

 6. vivo

  veel te veel geld voor die sinterklaas rijmerlarij gedichtjes en er zijn mensen die het voor minder doen

 7. boris

  jezus wat weinig geld

 8. piet

  Je hebt toch gewoon proeftijd? Dus hij kan Max niets maken neem ik aan?

 9. Erik de Zwart

  De kwaliteit van de programma´s was prima!

 10. CreaBea

  Remi : Candelight was ooit te horen op Sky radio in 1991

 11. B. Rekend

  Net binnen! RTL koopt TV zenders van Talpa zie: https://www.nos.nl/rtlgroupkoopttalpazenders

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Can I get there by candlelight
  Tripping through this empty night
  Can I get there by candlelight
  Or is it much too far
  Is there time to really get there
  Is there time to stay
  Is there very much to see there
  And how much do I pay

 13. Annoniemus

  Jan v Veen heeft alles aan zijn wijlen schoonvader Hendrik (Bull) Verwey te danken !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.