Jan van Veen kreeg 600 euro per show van MAX

Omroep MAX betaalde Jan van Veen 600 euro per aflevering van Candlelight, dat in januari vier keer te horen was op NPO Radio 5. Dat bleek dinsdag tijdens de uitzending van 6 Inside. Van Veen is na slechts een maand op straat gezet vanwege bonje met omroepbaas Jan Slagter. Daardoor loopt hij duizenden euro’s per maand mis. Volgens Slagter is de geluidskwaliteit van Van Veens studio te mager – wat volgens kenners onzin is – en zou hij te veel klagen over de muziek op Radio 5.

Van Veen erkent dat hij daarover geklaagd heeft. “De muziekkeuze wordt gedaan door de meneer met wie ik tien jaar heb samengewerkt bij Sky Radio, dus ik had het volste vertrouwen dat hij zou begrijpen wat voor muziek er geprogrammeerd moet worden in het programma Candlelight. Bij de kwaliteit van de gedichten hoort gevoelsmuziek. Daar had ik vertrouwen in.”

Albert Verlinde: “Waarom ben je zo principieel hierin? Je kreeg 600 euro per show, dus je had toch ook kunnen zeggen: ‘Maakt mij niet uit. Als ze willen dat ik naar de studio toe rij, dan ga ik in de studio zitten en als ze willen dat ik de muziek goed vind, dan vind ik de muziek goed.’ Waarom heb je het zo ver laten komen?

Van Veen: “Nee, ik heb het helemaal niet zo ver laten komen. Ik werd verrast door de afwijking in de afspraken. Die afspraak was luid en duidelijk: ‘Opnemen in mijn eigen studio, waar ik al vijftien jaar voor Radio Utrecht en 100% NL Candlelight heb gemaakt.’ Ik heb nog nooit één klacht over de kwaliteit gehad.”

Gaat Van Veen de rest van de betalingen voor aankomend jaar opeisen? “Jij loopt vooruit op de feiten. Ja, Albert, ik ben daar diep over aan het nadenken. Ik ben gekrenkt en ik ben beledigd. Ik heb mijn werk naar eer en geweten goed gedaan en wat er nu gebeurt is niet correct.”

Komt er een rechtszaak? “Je weet het maar nooit.”

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen