Jamai Loman: ‘SBS 6 volgend jaar mogelijk marktleider’

Jamai Loman houdt er serieus rekening mee dat SBS 6 met aanwinsten Linda de Mol en Wendy van Dijk misschien wel héél fors kan gaan groeien. Dat heeft hij gezegd in de show van Ruud de Wild op NPO Radio 2. Als De Wild vraagt of SBS 6 over een jaar de nieuwe marktleider is, antwoordt de RTL-ster: “Het zou zomaar kunnen. Nee, dat weet ik echt niet zeker. Vooralsnog gaat het met RTL hartstikke goed, dus ja… Je weet het nooit. De ene keer is die de grootste en de andere keer is die de grootste.” 

RTL kan best last krijgen van hun vertrek, denkt Loman. “Linda heeft natuurlijk heel sterke programma’s. Wendy natuurlijk ook wel. Als ik naar een programma kijk, kijk ik niet zozeer naar een presentator, maar naar een programma. Ik kijk op die manier tv. Ik vind het belangrijk dat het niet om de presentator draait.”

Dat geldt niet voor de Linda-shows, zegt hij. “Linda is wel uitzonderlijk met haar grote programma’s, dus ik kan me voorstellen dat dat wel pittig is voor RTL.”

Zelf is Loman vanaf vanavond weer, samen met Wendy van Dijk, te zien in de liveshows van The Voice. “Daar heb ik wel zin in, want het is altijd een groot spektakel. En het is ook voor de laatste keer met Martijn én Wendy. Dat is bizar.

Gaat hij zelf ook naar SBS? “Nee, ik heb net vier jaar bij RTL bijgetekend. Ik heb het ook prima naar mijn zin bij RTL. Hoe meer mensen er weggaan – wat ik heel vervelend vind, hoor, want het zijn heel leuke collega’s – hoe meer ruimte er komt voor nieuw talent. Dat vind ik prima.

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen