Freek de Jonge belt Volkskrant, voorkomt recensie

Freek de Jonge heeft voorkomen dat de Volkskrant een recensie over zijn voorstelling De Suppoost zou plaatsen door zelf journaliste Gidi Heesakkers op te bellen. Dat schrijft ze vandaag in het artikel ‘Dit zou een recensie van de nieuwe Freek de Jonge worden – maar toen belde hij op’. Heesakkers ging op maandag 21 januari in Utrecht naar de voorstelling kijken en had woensdag twee gemiste oproepen van De Jonge. “Vast de fietsenmaker, dacht ik terwijl ik terugbelde.

Het bleek de cabaretier te zijn. “Freek de Jonge is een notoire recensenten-nabeller, maar dit keer liet hij al van zich horen vóór mijn recensie was geschreven, laat staan gepubliceerd. Hoe ik het had gevonden, wilde hij weten.

Heesakkers vond het niet best en dat beaamde De Jonge: het was volgens hem een beroerde avond. “Hij was hele stukken vergeten, essentiële stukken, onder meer door een voorval met een technicus voor aanvang.

De Jonge vroeg haar om diezelfde dag opnieuw te komen kijken. Veel beter, vond ze. “Daarna schreef ik geen recensie, maar maakte ik een afspraak met Freek, om te praten over het verschil tussen Utrecht en Hoofddorp.

Zo werd de recensie een interview. En daarin bekent De Jonge ook andere kranten te hebben gebeld. Hij maakt zich zorgen om zijn verval. “Ik voel frictie, gebrek aan vertrouwen, onzekerheid. Dat het goedkomt, daarvan ben ik overtuigd, maar kan ik het mijn publiek aandoen om eerst naar zo’n zoekende man te kijken?

Het artikel over Freek de Jonge kunt u lezen op Volkskrant.nl.

Foto: DWDD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen