Irene Moors: ‘John maakt van SBS een soort RTL’

Irene Moors heeft het idee dat John de Mol van SBS een soort RTL aan het maken is. Dat zegt de presentatrice, die nog precies een maand onder contract staat bij SBS, in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. De Mol heeft de hele sterrenstal van RTL leeggetrokken. “Eigenlijk probeert John er nu een RTL van te maken, maar RTL bestaat al. Ik begrijp niet helemaal waar het heen moet gaan, maar het gelukkige is: ik ben geen pion meer in dit speelveld, dus ik sta aan de zijkant.

Kennelijk is De Mol niet zo’n fan van Moors, want ze zit al geruime tijd op de reservebank. “Ik ging in de zomer op vakantie, je komt terug en dan heb je eens contact met de zender. Dan vraag je je af wat er nu te gebeuren staat. Dan is het vaag. Dan denk je: ach, weet je, misschien is het weer mooi geweest zo.

Moors keek er niet van op. “Ik zag natuurlijk in de verte ook wel een beetje de bui hangen met John de Mol die alles had overgenomen. Hij ging er wellicht andere dingen meedoen. Het gonsde toen ook al dat Erland Galjaard terug zou komen. Toen dacht ik: weet je, laat ik eens lekker de eer aan mezelf houden en besluiten om door te gaan met andere dingen, al weet ik nog niet wat.”

Nu ziet ze gebeuren hoe De Mol heel RTL leegtrekt. “Ik vind het heerlijk om te kijken hoe iedereen aan het schaken is.”

Van SBS een soort RTL maken vindt Moors niet zo’n sterk plan. “Ik heb John horen zeggen dat hij er nu een familiezender van wil maken, maar ik denk nog steeds dat SBS een bepaald DNA heeft, waarbij bepaalde mensen graag kijken naar bepaalde programma’s. Veel reality, bij de mensen thuis, spannende dingen, crime. Ze hadden het op een gegeven moment echt goed voor elkaar en waren soms groter dan RTL.

Het gaat hem niet worden, aldus Moors. “Ik weet niet of het zo succesvol gaat zijn als RTL is en is geweest. Dat weet ik niet.

Vorige week zat de nieuwe SBS-bobo Erland Galjaard nog in Jinek, waar duidelijk werd dat hij Herman den Blijker ook wil weghalen bij RTL.

Tv-criticus Angela de Jong daarover in de Mediapodcast van het AD: “Het werd min of meer duidelijk dat Herman den Blijker aan het eind van het seizoen ook bij John de Mol zit. Dan denk ik heel eerlijk gezegd: gadverdamme. Gewoon het hele oude RTL wordt overgeheveld naar SBS. En dat hele oude RTL was al niet zo heel veel.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen