Albert Verlinde wil hardere straffen voor fietsers

Albert Verlinde wil hardere straffen voor fietsers. De overheid moet hen duidelijk maken dat hun gedrag echt niet door de beugel kan. Dat heeft de SBS 6-ster donderdagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde is verheugd over het aanstaande appverbod op de fiets. “Echt hulde dat dit eindelijk voor elkaar gebokst is. Het is levensgevaarlijk. We vinden alles maar normaal, maar mensen zittend kijkend op hun mobieltje op de fiets, rausen door en rijden mensen van hun sokken“, zo laat hij weten.

Het is überhaupt een vervelend volk, vindt Verlinde. “Sowieso letten fietsers al niet op stoplichten. Maar oké, dat geloof ik dan nog even. Het is toch belachelijk, jongens? Het is verkeer. Je kunt iemand omver rijden, het is echt gevaarlijk.”

Jan Versteegh: “Ik ben het met je eens, het is levensgevaarlijk, maar een boete van 95 euro… Het zijn vaak kids die op de fiets zitten en die kunnen dit niet betalen.

Verlinde: “Ja, dan leren ze het! Anders werkt het niet. In Amerika heb je enorme straffen als je even een papiertje weggooit of je je auto parkeert. Ja, ik ben rechts in deze dingen. Je moet gewoon harde straffen hebben.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen