Albert Verlinde wil hardere straffen voor fietsers

Geplaatst op vr 01 feb 2019 om 14:00

Albert Verlinde wil hardere straffen voor fietsers. De overheid moet hen duidelijk maken dat hun gedrag echt niet door de beugel kan. Dat heeft de SBS 6-ster donderdagavond gezegd in 6 Inside. Verlinde is verheugd over het aanstaande appverbod op de fiets. “Echt hulde dat dit eindelijk voor elkaar gebokst is. Het is levensgevaarlijk. We vinden alles maar normaal, maar mensen zittend kijkend op hun mobieltje op de fiets, rausen door en rijden mensen van hun sokken“, zo laat hij weten.

Het is überhaupt een vervelend volk, vindt Verlinde. “Sowieso letten fietsers al niet op stoplichten. Maar oké, dat geloof ik dan nog even. Het is toch belachelijk, jongens? Het is verkeer. Je kunt iemand omver rijden, het is echt gevaarlijk.”

Jan Versteegh: “Ik ben het met je eens, het is levensgevaarlijk, maar een boete van 95 euro… Het zijn vaak kids die op de fiets zitten en die kunnen dit niet betalen.

Verlinde: “Ja, dan leren ze het! Anders werkt het niet. In Amerika heb je enorme straffen als je even een papiertje weggooit of je je auto parkeert. Ja, ik ben rechts in deze dingen. Je moet gewoon harde straffen hebben.”

Foto: RTL
38 Reacties op “Albert Verlinde wil hardere straffen voor fietsers”


 1. blabal

  hahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaahahahahahahaah kansloos

 2. Erik

  Regeltjes, regeltjes, deugen, deugen…..daar zijn we goed in tegenwoordig. Overheid kan nog iets leren van Noord Korea.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Allemachtig.
  Grote onthullingen en de nieuwste roddels uit showbizland.
  Bij gebrek aan beter behandelt die pannenkoek een nieuw wetsartikel.
  Lekker op de Mag-Niet-trein springen.
  What’s Next? Herinrichting van verkeersplein Rottepolder?
  Of hebben we hem nu ineens een tip gegeven?

 4. Joop55

  Albert schreeuwt en kwaakt lekker door, minimale 100k hoort hem.

 5. Curryworst

  Een typisch Nederlands verschijnsel: Regels, regels, regels. Handhaven is een ander verhaal. Want te weinig mankracht en geen prioriteit.
  En we gaan weer over tot de orde van de dag.

 6. By the way

  Weer zo’n loze kreet om de aandacht op zijn programmaatje te vestigen.

 7. ZoEven

  Aldus de onderbuik van Albert.

 8. Guttegut

  Ik wil hardere straffen voor mensen die naar Verlinde kijken

 9. Professor Luier

  Laat hij nou eerst eens een plastic zak om zijn zadel doen, al die uitdruppelende ontlasting is smerig en slecht.voor het milieu. Albert, koop eens een pak luiers.

 10. Sven L.

  @guttegut hahaha

 11. HansR

  Vergeleken met een bellende automobilist is de boete van 95,- euro veel te laag. Gewoon dezelfde boete geven. Albert moet wel iets beters verzinnen om meer kijkers te lokken naar zijn , tot heden, waardeloos programma. (maar ik kijk so wie so niet naar dit soort sh*t)

 12. Sven L.

  Vandeweek trouwens Twee voor 12 terug gekeken; schitterend decor hebben ze dit nieuwe seizoen.

  Joosten begon de aflevering met de mededeling dat de 2V12 App is gestopt ivm te hoge kosten. Vreemde beslissing in ieder geval. Zo’n spelletjes App is uitgelezen methode om kijkers aan je te binden. Ze kunnen beter ergens anders op bezuinigen. Bauer op reis oa.

 13. Sven L.

  @ HansR; inderdaad. Mobieltje gebruiken in het verkeer kost gewoon 240,00 Auto, fiets, scooter. Moet niks uitmaken. Gewoon dokken.

  En de jongeren vragen maar poen aan paps en mams. Leren ze het meteen af.

 14. Joop

  Waarom zoveel aandacht voor dit programma?

 15. slaagroom

  albert waar bemoei jij je mee

  omdat albert het zegt dan is het goed en wet

  rot op kruimeldief na prater

  ga wat aan je tanden doen

  vieze gebit

  kijk naar geur en tanden van umberto

  mooi

 16. Marianne

  In medialand gaat zeker alles onberispelijk? Pak eerst maar eens die postbussen en kamerplanten aan van de media en vermaakindustrie.

 17. Coeus

  “Hardere straffen”…. überhaupt straffen zou in Amsterdam al revolutionair zijn.

 18. de gelovige

  Heeft de Homo Verlinde in een keer verstand van verkeersregels

 19. Ron

  ‘rechts in die dingen’? Hij is volkomen rechts, dus niets nieuws.

 20. tonio

  Albert je moet je boodschap richten naar de beleidsbepalers die hebben het zo ver laten komen,als iedereen het als gewoonte gemaakt heeft ja………dan komen er maatregelen……………

 21. Bart

  Verlinde heeft deze keer gelijk. Ook het door rood fietsen moet veel strenger worden gecontroleerd en geboet. Levensgevaarlijk voor voetgangers, auto’s en ander verkeer. Heel raar dat de schuld altijd bij de automobilist ligt terwijl het vaak de schuld is van de fietsers.

 22. Robster

  Mag ik dan ook keiharde straffen voor automobilisten die steevast voorrang nemen wanneer ze voorrang moeten verlenen aan verkeer van rechts , bovendien veel te hard rijden en als je dan gebaart of wat dan ook je ook nog uitfoeteren en vervloeken?!

 23. Thom

  Hij heeft gelijk. Die jongeren spelen met hun eigen leven maar doen of het doodnormaal is. Zie ze zonder te kijken – ogen op de mobiel, over de drukste en levensgevaarlijke kruispunten in Amsterdam rijden, daarmee al het andere verkeer dwingend op HUN te letten en voor HUN uit te wijken en daarmee ongelukken uitlokkend. Mag je voor mij met E 200 bestraffen. Klootzakjes.

 24. backspace

  En sommige automobilisten proberen fietsers bijna expres aan te rijden. Aan beide kanten zitten idioten.

 25. Wanny

  Treed dan ook op tegen vrachtwagenchauffeurs die met 1 hand aan t stuur en met de telefoon in de andere rondscheuren. Ik schat dat minstens 1 op de 3 dit doet.

 26. Deadly Viper

  Albert vind de stang van een herenfiets tussen zn benen zalig

 27. Nietz

  en wat intesseert mij de mening van een roddelnicht nou

 28. Cor Daadt

  En weer heeft Verlinde de klok horen luiden en weet hij (in dit geval) niet waar de klepel hangt.

  Dit kun je allemaal op het internet terugvinden:

  Artikel 2 Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften

  ARTIKEL I

  Het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 wordt als volgt gewijzigd:
  Artikel 61a komt te luiden:

  Het is degene die een voertuig bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiel elektronisch apparaat dat gebruikt kan worden voor communicatie of informatieverwerking vast te houden. Onder een mobiel elektronisch apparaat wordt in elk geval verstaan een mobiele telefoon, een tabletcomputer of een mediaspeler.

  ARTIKEL II
  Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2019. Lasten en bevelen dat dit besluit met de daarbij behorende nota van toelichting in het Staatsblad zal worden geplaatst.

  Het aangepaste artikel 61a RVV1990 hangt houdt verband met het onderstaande artikel 2.1.3 AWAHV:

  Artikel 2.1.3 Aanwijzing feitgecodeerde misdrijven, overtredingen en gedragingen als bedoeld in de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften

  2.1.3. Halvering tarieven minderjarigen
  Op grond van artikel 2, lid 4 van de WAHV dienen de bedragen voor minderjarigen van 12 tot 16 jaar te worden gehalveerd. Deze afronding geschiedt op hele euro’s naar boven. Voor minderjarigen van 16 tot 18 jaar gelden dezelfde tarieven als voor meerderjarigen.

  Je dient er wel rekening mee te houden dat deze bedragen exclusief de administratiekosten zijn.

  Desondanks blijf ik de mening toegedaan dat in het kader van voorkomen is beter dan genezen de veiligheid in het verkeer boven alles gaat en in gevallen als dit een gewaarschuwd mens voor twee geldt. Daarbij komt dat, gezien een aanloopperiode van vijf maanden, geen enkele smoes te verzinnen valt die het gebruik van dit spul – al fietsend – recht kan praten.

 29. Johnny👀

  Mag van mij zwaardere straffen voor zijn maar het gaat ook om het handhaven..Zie elke dag mensen met telefoon in de hand in de auto,is toch al heel lang verboden maar de pakkans is zo klein en de mens zo achtelijk om het toch te blijven doen ondanks het gevaar en verbod..mischien maar straffen met zweepslagen en hand afhakken.

 30. Matt Bianchi

  Mooi dat zijn programma te bronde gaat zonder kijkers! Wegwezen vieze stinkerd.

 31. 1

  albert heeft stront op zijn stok

 32. Wolter

  Matt Bianco

  alles goed verder met je??? vergeet je niet je medicatie in te nemen!

 33. Henk

  Sympathieke mening van een multimiljonair die zelf geen fiets rijdt

 34. Jokko

  Henk .. klopt….

  Politici zelf wonen nooit in een probleemwijk met arme mensen…. die altijd je fiets willen meenemen….
  Er is veel onzin uitgekraamd.

 35. Bramderammer

  Nederland is officieel overleden…RIP

 36. Woi!ter.

  De Haarlemmermeerders mogen wel oppassen; Albert’s vriendje gaat, als hoofd van de politie, zéker handhaven!

 37. Toontle Lager

  Benieuwd welke straf Albert krijgt voor de tenenkromnde cijfers van gisteren. 144000 kijkers..

 38. pen

  Heeft Albert een fiets? Denk het niet. Maar ben het wel met hem eens. Die kinderen met hun phones op de fiets zijn superstom maar denken geweldig te zijn. Tot er een ongeluk komt. Einde verhaal. Stommelingen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.