Huisman: ‘Gênant dat Twan nu Jan Smit aankondigt’

Henny Huisman vindt het een beetje gênant dat Twan Huys, die bij de NPO jarenlang een man van statuur was, nu volkszangers moet aankondigen in zijn programma op RTL 4. Dat laat de presentator blijken in de rijdende talkshow van NU.nl. RTL heeft voor de late talkshow RTL Late Night een zwaargewicht van de publieke omroep binnengehaald, maar Huys maakt nu een programma dat nog lichter is dan toen Humberto Tan het nog presenteerde. Heel merkwaardig.

Ook Huisman vindt het volstrekt ongeloofwaardig dat Huys nu allerlei nono’s aan het interviewen is bij de commerciëlen. “Je ziet nu wat er met Twan Huys gebeurt. Die moet nu dingen aankondigen en met mensen praten die hem geen reet interesseren. Dat zie ik.”

Zonde van zijn talent, vindt Huisman. “Hij is zo goed. In de Amerikaanse politiek is hij zo goed; als gast bij De Wereld Draait Door zat ik altijd op het puntje van mijn stoel op de manier hoe hij vertelde.”

Anno 2019 kijkt hij met andere ogen naar Huys. “Nu zegt hij: ‘Straks komt Gerard Joling en Jan Smit komt ook langs.’ Dan denk ik: dat vindt die man niks. Dat zie ik!

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen