Antoine Bodar noemt RTL-Peter ‘meneer de Vos’

Antoine Bodar is absoluut geen fan van Peter van der Vorst. Daarom noemt hij hem in een telefonische reactie bij Nieuwe Revu steevast ‘meneer de Vos’. Dat is te lezen in het tijdschrift. Van der Vorst liet zich vorig jaar uitschrijven bij de kerk vanwege de intolerante uitspraken die Bodar destijds deed in de Volkskrant. “Dat vond meneer De Vos, zo heet hij toch, kennelijk stuitend. Hij heeft zich in navolging van Albert van der Linden, zo heet hij toch, laten uitschrijven bij de katholieke kerk.

De nieuwe RTL-baas maakte dat destijds bekend op Twitter. “Dat heeft De Vos uitgebreid in de media verkondigd. Daar heeft hij flink wat aandacht mee gegenereerd, wat waarschijnlijk ook zijn bedoeling was.”

De kerk is helemaal niet zo intolerant, meent Bodar. “De kerk heeft altijd gesteld dat homoseksualiteit formeel niet mag worden gepraktiseerd, maar in de praktijk is de mildheid groot.”

“We kunnen goed omgaan met de spanning tussen theorie en het werkelijke leven. De Vos blijft een kind van Jezus. Altijd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen