Albert Verlinde vindt EndemolShine heel erg laf

Albert Verlinde vindt het heel erg laf dat EndemolShine het castingbureau Post Castelijn Casting (voorheen Kemna) aan de kant heeft gezet met ‘het verbreden van de horizon’ als reden. Dat heeft hij gezegd in 6 Inside. EndemolShine had gewoon moeten zeggen dat ze kapt met Post Castelijn vanwege hun omstreden verleden, vindt Verlinde. “Ik heb het met verbijstering gelezen. Het feit dat je een jaar na dato zegt dat je stopt, maar doet alsof het een productionele keuze geweest is.”

Hij vervolgt: “Ik had het veel stoerder gevonden als ze gezegd hadden: ‘Er is zo veel gebeurd, daar kunnen we eigenlijk niet mee leven en daarom hebben we het stopgezet.’ Eigenlijk vind ik het de meest laffe manier om als producent naar buiten te komen.”

De SBS 6-ster noemt het ‘een gemiste kans’. “Er had nu een statement gemaakt kunnen worden. Vooral omdat ik heel veel signalen krijg dat er zeker rondom Goede Tijden Slechte Tijden dingen gebeurd zijn.”

Post Castelijn mag niet langer de acteurs van GTST casten. “Ik heb het boek van Marina Wijn het afgelopen weekend gelezen en vaak als jongens zich moesten betasten dan was er een tegenspeler bij. Ik krijg steeds meer signalen dat daar jongens bij zitten die nu in Goede Tijden Slechte Tijden zitten en dat die combinatie daardoor helemaal niet meer kan.

Ik denk dat er veel meer aan de hand is dan ze nu durven zeggen. Ik ben het er eigenlijk niet mee eens. EndemolShine en RTL hadden moeten zeggen: ‘We zijn er klaar mee en we willen dit niet meer.’”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen