Henny Huisman haalt keihard uit naar Chazia en Do

Henny Huisman zat gisteren behoorlijk op zijn praatstoel in RTL Boulevard. Hij haalde flink uit naar Chazia Mourali en zangeres Do. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Huisman was in de studio om te praten over de revivals van bekende tv-programma’s als Weekend Miljonairs, Kees & Co en De Zwakste Schakel. Hij was kritisch over het feit dat Bridget Maasland, die ook in de studio zat, Chazia Mourali opvolgt als de strenge spelleidster van De Zwakste Schakel.

Iedereen in de studio vond dat een topzet, behalve Huisman. “Daar ben ik het niet mee eens eerlijk gezegd. Bridget, en daar heeft ze ook een beetje in de kleedkamer over gesproken, is wat te aardig nog, vind ik. Ze zal het dus op een andere manier moeten doen.”

Mourali is de bitch die De Zwakste Schakel nodig heeft, meent hij. “Chazia Mourali is in het echt ook een vreselijk mens. Dat moet. Het zal dus op een andere manier gedaan moeten worden.”

Je moet niet te veel morrelen aan formules, meent hij. “Ik heb het vanmiddag vergeleken met auto’s. Waarom is de Fiat 500 een groot succes? Omdat die ontzettend lijkt op de oude Fiat 500. Als je een programma terugbrengt moet je het zo origineel mogelijk laten en er niet te veel aan doen. Dat vind ik belangrijk.”

Bridget Maasland: “Ik spring even in de bres van De Zwakste Schakel. In andere landen is er ook een ander sausje overheen gegooid, namelijk dat het meer op de humor gaat zitten.”

Huisman: “De Mini Playbackshow is een paar jaar geleden teruggekomen met Jandino en toen heette het Playback Je Gek. Vreselijk programma. Niet goed gedaan. De mensen willen terug naar hoe het was. Als je dat terughaalt dan klopt het. Als je een gedeelte gaat doen, dan werkt het niet.”

Do

Toen kwam het gesprek op de Surpriseshow, dat SBS 6 een paar jaar geleden nieuw leven in blies met Henny Huisman en Do als zijn co-presentatrice. “We hebben de Surpriseshow een paar jaar geleden ook nog gedaan met een presentatrice erbij waar ik de naam niet meer van wil noemen. Do, ja. Met alle respect: een geweldige zangeres, maar kan niet presenteren. Ik stond er een beetje bij. Dat was jammer. Het werd productioneel ook niet goed aangepakt. Je kunt niet terug naar mindere dingen.”

Hij had het niet moeten doen, aldus Huisman. “Ik heb zeker spijt van de laatste keer. Dat had ik niet moeten doen. Ze was meer met haar haar en haar schoenen bezig dan waar het om ging. Ik denk dat als de Surpriseshow in zijn originaliteit terugkomt, dat het wel een succes zou zijn. Maar dan wel met mensen die het kunnen en niet met mensen die alleen maar blond zijn.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen