Henny Huisman haalt keihard uit naar Chazia en Do

Geplaatst op Thu 14 Feb 2019 om 8:45

Henny Huisman zat gisteren behoorlijk op zijn praatstoel in RTL Boulevard. Hij haalde flink uit naar Chazia Mourali en zangeres Do. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Huisman was in de studio om te praten over de revivals van bekende tv-programma’s als Weekend Miljonairs, Kees & Co en De Zwakste Schakel. Hij was kritisch over het feit dat Bridget Maasland, die ook in de studio zat, Chazia Mourali opvolgt als de strenge spelleidster van De Zwakste Schakel.

Iedereen in de studio vond dat een topzet, behalve Huisman. “Daar ben ik het niet mee eens eerlijk gezegd. Bridget, en daar heeft ze ook een beetje in de kleedkamer over gesproken, is wat te aardig nog, vind ik. Ze zal het dus op een andere manier moeten doen.”

Mourali is de bitch die De Zwakste Schakel nodig heeft, meent hij. “Chazia Mourali is in het echt ook een vreselijk mens. Dat moet. Het zal dus op een andere manier gedaan moeten worden.”

Je moet niet te veel morrelen aan formules, meent hij. “Ik heb het vanmiddag vergeleken met auto’s. Waarom is de Fiat 500 een groot succes? Omdat die ontzettend lijkt op de oude Fiat 500. Als je een programma terugbrengt moet je het zo origineel mogelijk laten en er niet te veel aan doen. Dat vind ik belangrijk.”

Bridget Maasland: “Ik spring even in de bres van De Zwakste Schakel. In andere landen is er ook een ander sausje overheen gegooid, namelijk dat het meer op de humor gaat zitten.”

Huisman: “De Mini Playbackshow is een paar jaar geleden teruggekomen met Jandino en toen heette het Playback Je Gek. Vreselijk programma. Niet goed gedaan. De mensen willen terug naar hoe het was. Als je dat terughaalt dan klopt het. Als je een gedeelte gaat doen, dan werkt het niet.”

Do

Toen kwam het gesprek op de Surpriseshow, dat SBS 6 een paar jaar geleden nieuw leven in blies met Henny Huisman en Do als zijn co-presentatrice. “We hebben de Surpriseshow een paar jaar geleden ook nog gedaan met een presentatrice erbij waar ik de naam niet meer van wil noemen. Do, ja. Met alle respect: een geweldige zangeres, maar kan niet presenteren. Ik stond er een beetje bij. Dat was jammer. Het werd productioneel ook niet goed aangepakt. Je kunt niet terug naar mindere dingen.”

Hij had het niet moeten doen, aldus Huisman. “Ik heb zeker spijt van de laatste keer. Dat had ik niet moeten doen. Ze was meer met haar haar en haar schoenen bezig dan waar het om ging. Ik denk dat als de Surpriseshow in zijn originaliteit terugkomt, dat het wel een succes zou zijn. Maar dan wel met mensen die het kunnen en niet met mensen die alleen maar blond zijn.”

Foto: RTL
48 Reacties op “Henny Huisman haalt keihard uit naar Chazia en Do”


 1. CreaBea

  paardenbek

 2. Meneer Kaktus

  Maar Bridget heeft toch helemaal geen humor?

 3. Shaniquilia van der Putten™©

  Huisman is zuur, maar inderdaad. Mourali is echt een vreselijke vrouw. Spijker op zijn kop.

 4. Bears’den

  Hij heeft he-le-maal gelijk!!

 5. CB

  Chazia een paar keer random gesproken en is best een aardige vrouw…

 6. critikast

  Henny toch…Maak jezelf niet langer belachelijk en stop met die open sollicitaties. Je hebt je tijd gehad, berust daarin en ga lekker met je paarden, je vrouw en je dochters van het leven genieten. Je bent klaar Henny !

 7. Robin

  Alsof Huisman er nog toe doet. Hij is al 15 jaar passé en absoluut niet serieus te nemen. Net als Frequin, Paay en meer van dat soort zielige types.

 8. Meneer Kaktus

  Wel lekkere borsten.

 9. Zalmneusje

  Hahaha die Henny toch, ouwe gek. Maar nodig hem maar lekker vaak uit in praatprogramma’s. Heerlijke tv!

 10. Meneer Kaktus

  Van plastic, maar wat geeft dat.

 11. Curryworst

  Henny Huisman heeft het weer over Henny Huisman.
  En hoe goed hij vroeger was en dat hij nog steeds onvervangbaar is.
  Altijd als deze man op tv komt is hij verkapt aan het solliciteren naar een tv-show.

  Een zielige gef rust reerde oude man.

 12. Paolo

  @critikast: Mooier en beter kan ik het niet zeggen. Henny is de mannelijke Paay, Brard en meer van die types. Een beetje zelfinzicht zou een heleboel veranderen en dan zou je kunnen genieten van je oude dag. Op deze manier maak je jezelf onuitstaanbaar en de kijker vergeet op deze manier ook de jaren toen je/jullie nog helemaal hot waren op tv.

 13. Lize

  Henny zegt even waar het op staat, heerlijk! Dat is niet zuur, dat is een eigen mening en die kan hij nu ook geven omdat hij nergens werkzaam is. En ook nog Brandsteder aan de telefoon, leuk!

 14. Mike

  Ik heb zelf nog niet zo lang geleden met meneer Huisman te maken gehad en die man is zelf ook een verschrikking. Een drammer die niet luistert en leeft in een fantasiewereld. Een zeer onwerkelijke ontmoeting. Zulke mensen werden vroeger opgesloten.

 15. Corrie

  Alsof Bridget zo aardig is. Zij heeft toch ook een bitchy karakter.

 16. Mike

  Valt wel mee. Ik vind haar leuk, maar sommige collega’s vervloeken haar.

 17. Bart

  Hard maar de waarheid. Hij sloeg de spijker op zijn kop. Ik had dit gesprek of discussie wel langer gewild. Misschien moeten ze eens uur of avond uittrekken met als thema wat zou u graag weer terug op tv willen zien.

  Henny deed het goed als deskundige. Ze moeten hem vaker uitnodigen. Erik lekker thuis bij zijn kinderen en de computer laten.

 18. Joost

  Maar Henny heeft wel gewoon gelijk.

 19. Richard

  Hij heeft Hè-le-maal gelijk!!!

 20. Huiskamer

  Even wat anders wat verzwegen wordt bij de Staatsomroep/RTL/Radio1.
  De kartel-spelletjes. Oja: kijk tot het einde !
  https://www.youtube.com/watch?v=Xu118LmSpCM

 21. Trudy

  Henny is een zielig oud mannetje zonder zelfrespect, dat al jaren met zichzelf te koop loopt.
  Triest!

 22. Bart

  Waar het verder om ging was de poll van Boulevard over welk tv programma moet er terug op de buis. Daar kwam Ron’s Honymoonquiz uit op nummer 1. Helaas is dat nu net een van die shows die nu niet meer zouden kunnen zonder de formule volledig op de schop te gooien. Misschien in een moderne studio en een combinatie van binnen en buiten spellen zou het kunnen. Het plaatsen zoals iedereen het kent moet dan wel volledig gewist want zo zou het niet meer kunnen. Nieuwe initiatieven van trouwshows zijn de afgelopen jaren allemaal mislukt.

  Als we toch nog voor wat revivals gaan dan kan men beter kiezen voor Staatsloterij show, Fort Boyard (lange originele versie), Duel over de Grens, Sterrenslag (gewoon weer vanuit De Efteling en origineel laten. Niet te geformateerd en met de juiste presenatie) en Ter Land ter zee en in de lucht.

 23. Trudy

  Sterrenslag vanuit De Efteling??
  @Bart

  Mijn god zeg!
  Jij bent echt een randdebiel.

 24. Bart

  Ja Trudy vanuit de Efteling. Dat snap jij natuurlijk niet omdat je niets over televisie weet en alleen een kijker bent maar Sterrenslag werd vroeger een aantal jaren (de meest succesvolle) in De Efteling opgenomen. Net als The Way of Live show en sommige onderdelen van Ter Land ter zee en in de lucht. Wist je niet he randdiel!

 25. Trudy

  Nee, jij weet er lekker veel van @Bart Met je domme gezwets over vooroorlogse programma’s
  Ik werk sinds 1997 in de media. Achtereenvolgens: NOB, NOS, Day Time, RTL.
  En wat doe jij?

 26. Sven L.

  Hij heeft (zoals vaker) absoluut gelijk.

 27. je weet tog eg wel

  “Bridget Maasland: “Ik spring even in de bres van De Zwakste Schakel. In andere landen is er ook een ander sausje overheen gegooid, namelijk dat het meer op de humor gaat zitten.””

  Die domme kip snapt er duidelijk geen klap van. Als een programma op een bepaalde manier werkt (bij De zwakste schakel in zowel het VK als in NL met een strenge presentatrice), dan is het niet handig om daarvan af te stappen. Het maakt daarbij niet uit of het in andere landen wel op een andere manier werkte. In die landen is het weer niet handig om over te gaan van humoristisch naar streng.
  Kijk naar De slimste mens. In België werkt het met jonge cabaretiers, in NL scoort het als een tierelier met twee oude mannen. Denk je nu werkelijk dat het een goed idee is om Freriks en Van Rossem te vervangen door een stel Jan Japen en Jandino’s?

 28. Bart

  @Trudy Lekker taalgebruik heb je dan. Als je dat allemaal hebt gedaan wat moet je je hier bewijzen dan door alleen maar negatief te zeiken?

 29. Trudy

  Maar wat doe jij dan qua werk? @Bart

 30. Trudy

  En ik ‘zeik niet negatief’, we schoten alleen even in de lach door jouw ietwat zielige berichten van 9.32 en 9.47.
  Je weet overduidelijk niet waar je het over hebt knullie.

 31. Bill de Twol

  Is Trumр nou al eens een keer omgelegd? Hij verdient het.

 32. El

  Persoonlijk vond ik altijd de vergelijking tussen de Engelse en Nederlandse versie van de De Zwakste Schakel in het voordeel vallen van de Engelse versie. Die presentatrice stond daar echt met desinteresse en minachting tegenover de kandidaten. Chazia Mourali was meer de sm-meesteres die per ongeluk de presentatie van het programma moest doen.

 33. robb

  Henny Huisman is nog de man die hij vroeger was hij zou zijn shows nog best kunnen presenteren ,veel beter dan Carlo die hij noemde het verschil is dat dat henry het meent en Carlo een rol speelt.

 34. Aad

  @ robb
  Ik weet niet of je het weet, maar Henny Huisman kan amper nog normaal lopen.
  Dus waar heb je het over?

 35. weethetbeter

  Bij Boulevard wordt veel geluld,maar achteraf denk je wat ben ik nou wijzer geworden ,ze vertellen niks nieuws !!!!Een beetje oplezen kan iedereen !!!!!

 36. robb

  Aad ,Waar ik het over heb is dat er na Henry en Ron nog niemand is gekomen die het vak beheersen en niet te vergeten Willem Ruis ,ze worden nu presentator als ze kunnen zingen of goed kunnen schaatsen je moet eerst bn’er zijn ,Linda en Wendy zijn de enigste die uit het niets zijn begonnen met presenteren .

 37. Aad

  @ robb

  Is allemaal zwaar overtrokken. Destijds keken er meer mensen tv en waren er veel minder zenders.
  Je leeft teveel in het verleden als je zegt dat Huisman anno 2019 nog wel even succesvol op tv een show zou kunnen presenteren.

 38. Bart

  @Trudy Dat weet ik heel goed Trudy. En we? Je man en jij die ontslagen thuis zitten zeker.

 39. René

  Van plastic? Ach, op papier zag ik het verschil toch niet.

 40. weethetbeter

  Bij Boulevard wordt veel opgelezen en achteraf denk je wat ben ik nou wijzer geworden Een beetje voorlezen kan iedereen !!!!!!!!!

 41. robb

  Aad jij kijkt te veel naar leeftijd ,in het buitenland zijn genoeg perenslatoren van 65+ kijk ook naar André van Duin.

 42. kanonsschot

  Henny was schot in de roos, punt een hij mag wat zeggen en wat hij zegt is de waarheid, ze moeten hem wekelijks terug laten komen, ik heb genoten van zijn (h)eerlijke mening! Boulvardredactie, contracteer die man!

 43. clubgenoot

  IDD, Henny was top bij boulevard, dat verongelijkte bekkie van Brigit die haar baantje met een sousje eroverheen weg zag spatten.Het gaat nu met humor, door haar? Hou eens op,,

 44. chris?

  n wordt langzamerhand een zielepiet

 45. chris?

  n = Huisman

 46. A.M.

  Beste Henny, je hebt helemaal GELIJK!

 47. Johnny👀

  Henny heeft nooit Gelijk! Hoogste tijd dat hij opgenomen gaat worden, heeft zijn vrouw ook weer rust.

 48. Roland

  Trudy heeft ooit een blauwe maandag stage gelopen bij een paar media bedrijven. Waarschijnlijk bij de receptie of op de postkamer. Mens ga lekker koken en bemoei je hier niet met mensen die gewoon een beetje over televisie praten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.