‘Heeft Floortje Dessing dan geen vliegschaamte?’

Geplaatst op vr 22 feb 2019 om 16:15

Volkskrant-columnist Peter de Waard vindt het bevreemdend om te zien hoe Floortje Dessing ‘schaamteloos’ reclame maakt voor de nieuwe serie van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Hij vraagt zich af of zij geen vliegschaamte heeft. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Dessing propageert verre vliegreizen, vindt De Waard. “De paradox is dat ze mensen bezoekt die zeggen bewust te hebben gekozen voor isolement en anonimiteit, maar toch de rode loper uitrollen voor de tv.”

Kennelijk schuilt er in elke kluizenaar een Emile Ratelband die aandacht nodig heeft, aldus De Waard. “Voor het oog van Dessing pronken ze uitvoerig met hun primitieve levensstijl“, zegt hij. “Vaak staat er wel een SUV voor de deur en moet er een helikopter komen als er iets misgaat met de gezondheid.”

Mensen worden alleen maar opgezweept om ook dat soort ‘lastige’ reizen te maken, aldus De Waard. “Wie het thuis helemaal voor elkaar heeft, zo zit de menselijke psyche in elkaar, voelt de behoefte naar een plek te gaan waar het aan alles ontbreekt. Bij thuiskomst wordt dat weer geëtaleerd met foto en film.”

Eigenlijk zou daar in het kader van de duurzaamheid een keer een stokje voor moeten worden gestoken, schrijft De Waard. “Zo wordt voorkomen dat de toeristenhordes die met de rolkoffers nu de binnensteden terroriseren, straks ook op het noordpuntje van Siberië staan.”

De NPO moet hier uit vliegschaamte lekker mee ophouden, adviseert De Waard in zijn Volkskrant-column.

Foto: BNNVARA
30 Reacties op “‘Heeft Floortje Dessing dan geen vliegschaamte?’”


 1. Michel

  Wilt u nog een glaasje azijn mijnheer de Waard?

  Eén ding is zeker: hij is columnist bij de juiste krant.

 2. Sum Ting Wong

  Hypocrisie zit in de mens ingebouwd vermoed ik.
  https://www.geenstijl.nl/5146396/hahaha-the-daily-vliegvakantie-valt-floortje-aan/

 3. Mink Vaillant

  Helemaal met hem eens. Dat ongeremde vliegen naar Verweggistan moet aan banden worden gelegd. En sowieso niet kritiekloos worden gepropageerd door de publieke omroep. Tim in een tentje op Texel was een beter concept.

 4. liefkleinhertje

  Al deze BN’ers lezen ons de les om maar vooral politiek correct te zijn en niks over Sylvana Simons en trawanten te melden .
  Dit doen zij in alles behalve het vliegen dan zwijgen zij massaal .
  Want onze BN’ers gaan graag tikkertje spelen in Azie of een spelletje wie is een Mol spelen in de jungle daar mag niemand aankomen.

 5. Zomaar

  Alsof er ook maar 1 vliegtuig minder de lucht in gaat zonder Floor aan boord.

 6. liefkleinhertje

  Als iedere aardbewoner er net zo’n zooitje van had gemaakt als die Dessing (lees net zo vaak het vliegtuig had gepakt) dan hadden we met zijn alle in een vluchtelingen kanp in Duitsland gezeten.

 7. Donald Dumb

  Tja dat deze meneer niet verder komt dan zijn tuinhekje is niet het proleem van Floortje Dessing.
  Prachtige programma’s maakt ze.

 8. Stip

  Wat een zure reactie. Elke week genieten 2 miljoen mensen van haar avonturen. Dat is veel belangrijker dan wat extra CO2 uitstoot.

 9. o.p. lichter

  Laten ze is ophouden met dat millieu gezeur we mogen onderhand helemaal niets meer , alleen de elite zoals Rob jetten denken dat ze nog mogen vliegen .

 10. Godefroy France

  Deze gigantische aanstelsters reist maar met een doel voor ogen,,,,HOE KOM IK ZO VAAK MOGELIJK IN BEELD !!!

  Het is niks, ze heeft helemaal niets te melden !!! behalve zichzelf!!!! vreselijke zelfpijpster !!!

  BNNers,,, who wants them?!?!?!

 11. LLRV

  Floortje Dessing is een typische hypocriete BNer, niet ZIJ maar natuurlijk WIJ moeten vliegschaamte hebben. Voor het gepeupel is vakantie met het vliegtuig niet nodig en zelfs bah wat schandalig. Het milieu!!! BNers moeten voor hun programma’s vliegen, op kosten van de omroepen en natuurlijk in J class. Omdat ze zo’n stressvol gedrag bezigen moeten BNers ook vaak op vakantie … vliegen, ver weg graag. BNers zijn correct, politiek super correct, groen en milieubewust. Zijn al jaaaaren van het schandalige gas af en hebben een warmtepomp en zonne-elementen op het dak voor de verwarming van het buitenzwembad en het opladen van de – gesponsorde – Tesla. En groene stroom voor het bewoonbare tuinhuis waar 25 asielzoekers verblijven. BNers zijn filantropen, die delen per definitie hun riante optrekken graag met vluchtelingen. Ze maken heel smakelijke tv-programma’s maar kijken zelf nooit tv. Voor BNers zouden er honderden Nobel-prijzen moeten bestaan …

  En mensen die wagen hun te confronteren met hun belachelijk gedrag zijn zuur, yeah right!

 12. Dreetje

  Hahahahahaaaaaa!! NPO’ers en schaamte. Onder welke steen leeft deze Peter de Waard? Nog nooit een NPO’er gezien die zich schaamt voor de zeer royale salarissen die ze opstrijken voor die onbenullige programma’s. Allemaal voor de meest onzinnige programma’s de hele wereld overvliegen en ondertussen de mensen bang maken met een halve graad opwarming over 100 jaar. Man man man wat een hypocriete zooi. Floortje Dressing is wat dat betreft wel zo ongeveer de ergste. Vliegt ik weet niet hoe vaak op en neer voor één programma. “Oh, oh, oooh, wat een avonturier, die Floortje”. Tjeezus, zulke reizen kun je gewoon, inclusief alle luxe, boeken bij Djoser e.d., niks avontuurlijks an. Kom uit je luie stoel en zet die achterlijkmakende t.v. uit!

 13. Deadly Viper

  Dat fooking lelijke wijf.

 14. Jantje

  Zij MOET, net als onze klimaat alarmisten van het NOS journaal vliegen om ONS bewust te maken dat we niet moeten vliegen. Zij offeren zich op voor ons. Denk je dat het een pretje is om als weerman of journalist betaald naar de Noord Pool worden gestuurd om met eigen ogen de gevolgen van de klimaatverandering te zien?

  Beetje meer dankbaarheid zou op z’n plaats zijn

 15. Deadly Viper

  Floortje Sladressing loopt alleen maar milieu te roepen zolang in ruil ervoor geld op de bankrekening komt. Het interesseert haar niets verder.

 16. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Floortje maakt een leuk reisprogramma.
  Dries Roelvink koopt een te grote en te zware auto.
  Where’s the Scoop Kwalbert?
  O, je rijdt zelf ook in een te grote en te zware auto.
  Duidelijk.
  #metenmettweematen.

 17. #driebier

  @Jantje van 22:13 gisteravond,

  Ik neem aan (of ik hoop) dat je je reactie met de sarcasme-modus áán getypt hebt? Want alleen dán begrijp ik je en ben ik ’t met je eens…

 18. DE GENERAAL

  Dankzij Floortje hoef ik niet naar Alaska, niet naar Groenland, niet naar Swaziland…
  Mooi om te zien op tv, leuk dat ze het doet, Nederland is toch de mooiste plek op aarde. En dat gezanik over het milieu: onze regering knijpt de burger langzaam helemaal fijn met allerlei verzonnen milieueffectmaatregelen, geld voor de staat, burger wordt armer, de industrie in Nederland en vér daarbuiten draait onverminderd door. Het wordt tijd dat we daarover gaan mekkeren.
  Wij zetten geen zoden aan de dijk, dat moet het buitenland doen. En snel, voordat we verzuipen.

 19. Freak

  @ DE Generaal je neemt me de woorden uit de mond. elk woord is waar… zowel over Floor als over de regering…

 20. Roogdh

  Prima column!

 21. Henk

  Laat de toeristen die gebruik maken van Schiphol maar meer betalen. Straks moeten wij in de kou zitten terwijl die vliegtuigen veel luchtvervuiling en geluidsoverlast veroorzaken.

 22. pieter baan

  Deadly Viper
  Fri 22 Feb 2019 om 19:49

  benieuwd welk sneu figuur achter dit account zit, maar dit terzijde

 23. Deadly Viper

  @ Pieter Baan 19:49 is gewoon een zielig figuur dat elke keer loopt te etteren onder andermans naam.

 24. Jur

  Weer zo’n linkse azijnzeiker.

 25. NatteNel

  Stelletje klimaatdebielen jank niet zo.

 26. Lies

  Vliegschaamte? Moet Floortje zwemmen, fietsen en wandelen om op haar plaats van bestemming te komen? Mijn god zeg.

 27. kidminnesota

  Wat een flauwe kul, flikker toch op met je vliegschaamte, met je vliegtax, opzouten. Wie moeten dat allemaal weer betalen, wij de gewone burger. Wordt tijd dat de gele hesjes weer eens in actie komen, dat gaat zo niet langer met die idiote demonstraties van die schooljeugd die totaal niet weten waar het om gaat maar alleen maar uit zijn op een dag(en) vrij.

 28. Kirth Gersen

  Als Peter de Waard echt iets voor het milieu wil doen moet hij zich verhangen. Wat een ongelooflijke niks.

 29. Howard Allen Treesong

  Die de Waard legt de vinger op de zere plek
  goed zo

 30. Dominee Bonk

  Ja NPO, die belazeren de boel sowieso.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.