Hart van Nederland niet bang voor hakbijl John de Mol

Het team van Hart van Nederland vreest niet dat hen hetzelfde lot te wachten staat als Piets Weerbericht. Dat zegt een van de presentatrices van het programma, Evelien de Bruijn, in gesprek met De Telegraaf. John de Mol wil korte metten maken met het volkse imago van SBS 6 en ontslaat daarom types als Rob Geus en Piet Paulusma. Als hét vlaggenschip van het ‘oude’ SBS 6 wordt ook over de toekomst van Hart van Nederland veelvuldig gespeculeerd, maar De Bruijn is niet bang.

Hart van Nederland blijft het anker van SBS 6, verwacht De Bruijn. “We hebben een nieuwe hoofdredacteur, Marc Veeningen, die korte lijnen heeft met John de Mol. Wij zijn in een heel andere fase terechtgekomen dan iedereen denkt.”

In welke fase zitten ze dan bij Hart? “Niet in een hoekje geslagen, maar juist keihard aan het werk. Het is een inspirerende periode waarin we groot mogen denken en ideeën aandragen. Zo zou ik wel iets met het WK voetbal voor vrouwen willen doen, en met de Vierdaagse, de Alpe D’HuZes en Tokyo 2020.

Al met al zit De Bruijn niet bevend in een hoekje. “Ik maak me helemaal geen zorgen. De plannen zijn groot bij Talpa. We gaan er tegenaan met z’n allen zonder het Hart van Nederland-DNA kwijt te raken. We zijn ervan overtuigd dat we als merk nog lang blijven bestaan en daar wil ik dolgraag een bijdrage aan leveren.

Het Telegraaf-interview met Evelien de Bruijn kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen