3FM-ster noemt Marianne Zwagerman een ‘nobody’

Geplaatst op ma 25 feb 2019 om 11:00

Rámon Verkoeijen, presentator op NPO 3FM, begrijpt niet waarom Marianne Zwagerman zo veel aandacht krijgt als mediakenner. Dat laat hij weten op Twitter. Zwagerman is het laatste jaar een beetje ondergesneeuwd door alle aandacht voor mede-opiniediva Angela de Jong, maar Verkoeijen legt haar graag nog even op het hakblok. Hij begrijpt niet waarom haar mening zo vaak gevraagd wordt. “Waarom geven mensen/bladen Marianne Zwagerman eigenlijk een podium?

Verkoeijen heeft geen flauw idee. “Ik heb het proberen te googelen, maar ik heb geen reden kunnen vinden waarom ze interessant zou moeten zijn. Iemand? Behalve Marianne zelf, want dat geloof ik wel 😂.

Is een mediavrouw met een sterke mening niet heel fijn? “Maar wie is zij en waar is het op gebaseerd? Het voelt enorm als iemand die een overtuiging heeft gezocht om columns te schrijven en zo geld te verdienen.

Als iemand opwerpt dat dat ook geldt voor Johan Derksen en Prem Radhakishun, antwoordt Zwagerman: “Oei. Dat is helaas niet waar. Die vergelijking gaat niet op. Beide heren hebben wel iets gepresteerd. Dus daar zit een basis achter. Bij Marianne kan ik deze maar niet vinden. Gewoon maar hard schreeuwen om er aan te verdienen. Weinig bezieling.

Is Zwagerman dan niets meer dan een grote waffel met een netwerk in de mediawereld? “Hahaha ja precies. Je bedoelt een ‘nobody’ die zich belangrijk voor doet door te schreeuwen 😂😂 Dat soort mensen moet je lekker laten twitteren, maar niet een groter podium geven dan dat.

Het is overigens wel een beetje onaardig dat Verkoeijen de mediakenner op deze manier wegzet. Hij heeft het hier immers wel over de groep die naar zijn eigen 3FM luistert: nobody.

Foto: NPO
28 Reacties op “3FM-ster noemt Marianne Zwagerman een ‘nobody’”


 1. Reinier

  Hij heeft volkomen gelijk

 2. Lara

  Precies geef mensen met een mening niet een te groot podium anders gaan ze vliegen.

 3. Mark

  Man man man, waarom begint juist Ramon hierover? Hij is zelf nog minder dan een nobody. Ik heb hem op geen enkele uitspraak kunnen betrappen.

 4. critikast

  3FM-ster? Wie is deze nobody ? Mag hij een ming hebben of moet hij gewoon terug in zijn eigen anonimiteit ?

 5. M@rk - Etten-Leur

  3FM? Bestaat dat nog? Op deze zender zit toch niemand meer te wachten?

 6. Michel

  De Google generatie omdat ze zelf niet meer kunnen denken…ohohoh

 7. Anniek

  Rámon ik luister iedere dag naar je show! Helemaal eens met je mening! Je bent een topgozer!

 8. pieter baan

  Ramon, je hebt een luisteraar. Anniek heet ze

 9. Koen

  Wie is hij?

 10. Freek

  Het is eerder andersom. Ik moest opzoeken wie die Rámon was. Marianne was directeur bij een krant/mediabedrijf en heeft aan de wieg van Geenstijl gestaan.
  Heeft ‘meters gemaakt’ in de media. Vertel Rámon wat heb jij bereikt behalve radiopresentator?

 11. snuifje

  hahahaha Ramon, ontzettende nobody dat je er bent.

 12. Remi

  Ze hebben er één tiende procentje luisterdichtheid bij, de Hilversum 3 “jocks”,
  en meteen hebben ze weer een grote waffel !!

  Ze gaan krijsend ten onder ;

 13. Theo

  Remi, net als Talpa Network.

 14. Denk-na

  Rámon Verkoeijen is toch alleen maar een radiodiskjockey? Gaan die tegenwoordig ook interessant doen door hun mening te geven over intelligente mensen? Dat ene Jensen eens per week een groot deel van de leeghoofden in NL in een slecht bekeken mag bijpraten daar daar aan toe. Het moet niet gekker worden!

 15. Roger van Xaveren

  Ik luister ook naar 3FM!

 16. Smulpaap

  @ Lara, Precies! Weg met ruimte voor eigen meningen! Leve Kim Jong Un!

 17. John

  hihihih zeg het niet graag maar hier heeft hij wel gelijk in. wat lege pak melk die Zwagerman

 18. Hendrik Sihasulewanepatty

  3 fm is ook trekken aan een oud PVDA paard wat op sterven na dood is……..

 19. b

  3FM Ster is ietwat overdreven zoals we gewend zijn van MC die hierin vele malen de Televaag overtreft. En dat is niet echt positief te noemen maar die ster heeft wel gelijk over Zwagerman . Een totaal niet relevant figuur die maar wat blaat in de ruimte .

 20. q8

  marianne heeft helemaal gelijk,

 21. Sven L.

  Nou hij heeft wel gelijk. Heb die vrouw ook even door Google gehaald; komt niks naar boven wat van belang zou kunnen zijn. Nul autoriteit.

 22. Margje

  Ramon is koning!!!! Klusjesmannen was episch. TIK ‘M ANUS :) Marianne Zwagerman net gegoogeld krijgt wel erg veel aandacht voor iemand zonder iets gepresteerd te hebben. ONTMASKEREN DIE VROUW.

 23. Ben

  Ironie, een nobody die klaagt dat een andere nobody een nobody is. Het zou hetzelfde zijn als Peter R van iemand anders zou vinden dat die persoon te vaak in de media verschijnt.

 24. Hendrik Sihasulewanepatty

  3fm mag geen mening hebben = staatsradio!

 25. Joris Agema

  Hij heeft natuurlijk wel een punt. Zwagerman is een redelijke ‘nobody’. Zij claimt allerlei succes bij Telegraaf en TMG, terwijl insiders aangeven dat zij daar werkelijk niks of weinig aan bijdroeg. Het blijkt een omhoog gevallen administratie dame die deed alsof ze met de grote jongens mee mocht spelen. Tegenwoordig spuit ze haar mening vooral op congressen en seminars. Heb haar wel eens gezien en doet dat aardig. Alleen al omdat ze anderen op scherpe wijze bevraagt. Als zij echter alleen haar eigen mening geeft, is ze vrij voorspelbaar. Zoals zij doet in haar columns bij BNR. Ze is anti-klimaat discussie. Ze is anti-NPO. Ze is anti-van alles en nog wat.

 26. Kaatje

  Van mw. Zwagerman heb ik wel eens gehoord, van dhr. Verkoeijen echter nog geen fluistering.

 27. Rubicon

  Nogal eens kritisch op Zwagerman geweest. Moet zich niet bemoeien met zaken als klimaat etc. Maar heeft interessante visie op PO, toekomst media. Geeft ook geregeld inkijkje in keuken Telegraaf (en daarmee in online krantenwereld. Bovendien groot pleitbezorger ‘praktisch’ opgeleiden wat ze goed doet. Enige is de toon van praten-vaak verongelijkt, buiten adem-schreeuwen. Niet nodig en meer rust nemen. En wat Verkoeien betreft….nee laat ik het niet doen..

 28. aammehoela

  Die Zwagerman is echt een voorbeeld waarom velen de krant “Televaag” noemen. Echt een mening die in haar straatje past, bepaald niet objectief. Kwam toevallig wel weer elders een item tegen van een andere Telegraaf-journalist die vond dat 3FM t.o.v. een jaar geleden een stuk beter te beluisteren was.
  Kijk, die kun je dan wel serieus nemen. Ben deze mening al vaker tegengekomen. Ze zijn grotendeels gestopt met urban, rap en hiphop bagger.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.