Hans van der Togt: ‘Alles draait bij Talpa om geld’

Hans van der Togt vindt het jammer dat geld tegenwoordig de boventoon speelt in de Nederlandse televisiewereld. Dat zegt de Rad van Fortuin-bekendheid in gesprek met de Story. De ene na de andere RTL-ster rent de portemonnee van John de Mol in en daar krijgt Van der Togt een nare bijsmaak van. Hij vindt de tv-wereld in ons land niet meer zo leuk. “Het is allemaal niet zo leuk meer. Het draait alleen maar om geld. Dat zie je ook aan alle sterren die naar John de Mol gaan.

Van der Togt wijst op types als Gordon en Wendy van Dijk. Jarenlang haalden ze hun neus op voor SBS, totdat opeens een miljardair de nieuwe eigenaar was. “Het is ze allemaal maar om één ding te doen: geld, geld en nog eens geld. Ik sta daar heel ver vanaf.

Diezelfde miljardair heeft de doodgewone Piet Paulusma ontslagen, maar met hem hoef je geen medelijden te hebben, vindt Van der Togt. Die weerman is volgens hem ook stinkend rijk.

Van der Togt: “Ik heb totaal niet te doen met Piet Paulusma. Hij woont in een prachtig mooi pand. Dat gun ik hem van harte, maar dan heb je geen reden tot klagen. Bovendien heeft Jan Slagter hem al omarmd en kan hij zo aan de slag bij Omroep MAX.

Wil hij zelf niet op de buis bij Talpa? “Ik ben blij dat ik uit die wereld weg ben.”

Het Story-interview met Hans van der Togt kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen