Haaibaaien pakken tv-klussen af van Nicolette van Dam

Nicolette van Dam is niet zo van het slijmen en het netwerken om hogerop te komen in de tv-wereld. Af en toe heeft dat haar wel eens klussen gekost. Dat zegt de presentatrice in Vrouw Glossy. De tv-wereld is een egotistische wereld vol met hele enge mensen. Moet je daarin een haaibaai zijn?, vraagt Vrouw Glossy zich af. “Dat ben ik niet. Ik hou daar helemaal niet van. Op feestjes bij de belangrijke mensen plakken – ik zou het niet kunnen“, zegt de presentatrice van 34-jarige leeftijd.

Dat Hilversumse netwerken zit niet in haar karakter, aldus Van Dam. “Of heel veel tijd en energie in iemand steken omdat diegene als opstapje kan dienen… Dat is niet mijn stijl.

Het heeft zich wel eens tegen haar gewerkt. “Misschien is dat weleens ten koste gegaan van mezelf en ging daardoor een klus naar een ander. Maar het is volgens mij niet de manier waarop je het ’t langst volhoudt. De prijzen worden aan de finish verdeeld, denk ik dan maar.”

Van Dam heeft een eigen horecatent in Amsterdam. Wat er qua tv bij komt vindt ze leuk. “Ik ben niet bang om iets mis te lopen, sta met steeds meer vertrouwen in het leven en weet inmiddels wat ik waard ben. Ik durf te vertrouwen op mijn gevoel.

Het Vrouw Glossy-interview met Nicolette van Dam kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen