Guus Meeuwis wil Ik Hou Van Holland graag terug op tv

Geplaatst op do 07 feb 2019 om 10:45

Guus Meeuwis ziet Ik Hou Van Holland graag terugkeren op televisie. Als SBS 6 het programma nieuw leven inblaast, dan is hij weer van de partij. Dat heeft hij gezegd tegen Giel Beelen op Radio Veronica. Een paar weken geleden meldde Albert Verlinde dat Meeuwis met SBS 6 heeft afgesproken dat hij aan de slag gaat voor de zender als Ik Hou Van Holland terugkeert en dat blijkt te kloppen. Maar eerst moet Linda de Mol nog een knoop doorhakken over haar programmapakket.

De Mol gaf aan dat ze gaat kiezen tussen Ik Hou Van Holland en Oh Wat Een Jaar. Ze vindt de shows te veel dezelfde uitstraling hebben om ze allebei weer te gaan maken. Het is voor Meeuwis dus afwachten op haar beslissing. “Ik heb echt nog geen idee en dat zeg ik eerlijk en oprecht. Ik heb nog geen idee“, zegt hij.

Aan Meeuwis zal het in elk geval niet liggen. “Ik heb altijd met veel plezier bij Ik Hou Van Holland gezeten met Jeroen en met Linda. Het is gewoon nog niet zeker of het terugkomt, want Oh Wat Een Jaar gaat ook hartstikke goed. Als het zo ver is, dan lijkt mij wel dat ik het weer ga doen, want ik vind het nog steeds superleuk.”

Ik Hou Van Holland kan met Linda de Mol meeverhuizen naar SBS. “Ik blijf dan wel als enige – en dat wordt lastig – op RTL 4. Als ze dan een vraag stelt, moet je elke keer zappen.”

Wat bedoelt hij daarmee? “Nee hoor, ik heb met niemand een contract. Dat is een geintje.”

Foto: RTL
25 Reacties op “Guus Meeuwis wil Ik Hou Van Holland graag terug op tv”


 1. Charrel Kip

  Ik hou al heel lang niet meer van Holland,het wordt steeds gekker hier..

 2. Ron

  Ik niet, en al helemaal niet Guus Meeuwis als team captain. Die won bijna elke week.

 3. jroen

  Ik ben voor!

 4. Any-mouse

  Beste Guus Meeuwis, Ik Hou Van Holland is niet chique genoeg voor JvM z’n nieuwe SBS (ondanks dat z’n zus het presenteert).
  Er kijken te veel tokkies naar, hebben we eerder mogen vernemen/lezen.

 5. M

  Het grootste nep-gezellige aanstel-programma dat er bestaat.

 6. Ramon

  Het houdt niet op, niet vanzelf…

 7. Huiskamer

  Er kunnen nog 1000 herhalingen uitgezonden worden. En leuk zijn is heel wat anders dan leuk doen. Hopelijk worden al die herhalingen weer op zaterdagavonden uitgezonden worden. Zelfs de meest wanhopige huisvrouw zal dan afhaken.

 8. BRK

  Als ze kiezen voor Oh Wat een Jaar, dan kan hij daar toch ook gewoon teamcaptain worden? Ruben blijft gewoon bij RTL (neem ik aan), dus er is dan sowieso een plek vrij.

 9. o.p. lichter

  De sbs tokkies zien toch het verschil tussen nieuwe afleveringen en herhalingen .

 10. o.p. lichter

  Moet niet nog tussen staan sorry

 11. west

  Wat wil John de Mol volgens mij van SBS6 maken??

  bestist geen RTL , die zender valt onder de catorogie ZEEMAM WIBRA ACTION
  Neen hij wil er een HUDSON BAY van maken , er is geen plaats meer voor oude wijven die naar soaps kijken en koffietijd ,of de gewone man of vrouw die woensdag andijvie eten met een gehaktbal ! Nee nieuwe kijkers met veel geld Jetset tv , programmas voor hem of haar die de wereld kennen !, zoals ik !!!

 12. Harry

  Meeuwis moet zich vooral bezighouden met het kwelen van zijn k utliederen en zich vooral niet bezighouden met televisie.
  Het is al erg genoeg met dat Talpa – of hoe het ook heet.

 13. Alex

  RTL moet dit de gehele zomer stuk herhalen.
  Het kost ze niks en op het moment dat SBS begint, heeft de kijker er geen trek meer in.

 14. Rob

  Denk dat beide programma’s terugkomen ( vind alle bij zo leuk en de kijker wil beide 😂) . Denk John Linda overhaalt en zegt paar centen extra nog zus geen probleem. Programma’s van Linda scoren gewoon allemaal wel. Als miljoenenjacht mee verhuist wat ik verwacht kan ze 2x 5 afleveringen doen op zondag. Op zaterdagavond 8 afleveringen wat een jaar 8 afleveringen weet ik veel en 8 afleveringen ik hou van Holland. Doe je eerst dance dance dance 6 weken vanaf daarna Linda met haar programma evt als onderbreking om niet Linda 24 weken elkaar op zaterdagavond te programmeren 6 weken superkids keer tussen . Zou voor sbs prima programmarimg zijn en veel winst op de zaterdagavond.

  Miljoenjacht nog niet officieel bekend toch dat mee verhuist??.

 15. Rob

  Alex als ik rtl was zou ik nu al gaan herhalen elke vrijdagavond 22:30 hh ik hou van Holland en dan gewoon weet ik hoeveel weken.

 16. Sven L.

  IHVH etaleert ook een vrij hoog tokkie niveau, dus ik betwijfel of John het op zender gaat brengen haha.

 17. Tim

  Ik van WC-eend adviseer meer WC-eend op TV.

 18. WC eend

  He, dat is wel mijn tekst.

 19. Rob

  Ihvh kan tokkie zijn …
  Maar als zijn zus het presenteert en 8 weken
  1.5 kijkers of meer ( laatste seizoen scoorde op 4 nog hoger als 1.5 trouwens). Dan denkt John prima marktaandelen etc. En trouwens heeft Talpa ihvh niet ontwikkelt?. Ik Kijk niet raar van op als terugkomt .

 20. Ray

  Geen idee waarom Linda zonodig moet kiezen tussen die twee programma’s. Het jaar is lang genoeg voor een korte serie van beide. In het voorjaar een aflevering of zes van Ik Hou Van Holland, en dan in het najaar of de winter Oh, Wat Een Jaar. Natuurlijk met een extra feestelijke slotaflevering op oudejaarsavond.

 21. Godefroy France

  De gemaakte aanstellerige wij zijn zo leukdoeners is een goede weergave van de hollandse intelligentie wanneer ze het over humor hebben!

  Talentloze BNNers die elkaar aanmoedigen in het leuk zijn, lache lache lache, af en toe nutteloze “potje met vet” deuntjes schreeuwen olee olee olee olee tralalalalal

  Hoeperdepoep, schevebekken trekkende nietskunners, staat een paard in de gang, hitsige jengelende nichten, jawel hoor, het was weer gezellie, lache lache lache

  Het komt echt nooit meeeeeer goeeeeeeeeeeed

 22. Fred

  Linda de Mol is by far de beste presentatrice van ons land. Zij beheerst het vak, in mijn ogen, als geen ander en kijkers verhuizen met haar mee.
  Ik vind alleen de 2 genoemde programma’s verschrikkelijk slecht. Een panelshow met BN-ers die het allemaal o zo leuk hebben en het publiek dat schaapachtig mee staat te lachen om steeds dezelfde flauwekul (zogenaamd weglopen, op de desk staan, te hard en te nep lachen. Kortom een hoop flauwekul.

  Ik zou het veel leuker vinden als O wat een jaar een echte spelshow zou worden, met stellen / onbekende mensen. Dat valt minstens zo leuk en echt te maken.
  Dat er een bekende teamcaptain is, prima maar verder weg met die trits bn-ers. Dat is geweest.
  Een programma als de Pappenheimers in Belgie weet de kunst wel te verstaan mbt BV-ers en gewone kandidaten.

 23. Mick

  Oh, Wat Een Jaar en Ik Hou Van Holland kunnen prima naast elkaar bestaan. Ik Hou Van Holland in het voorjaar en Oh, Wat Een Jaar in het najaar.

 24. Alexander F

  Rob : Zou mooi zijn voor sbs6.

 25. gaathemnietworden

  Snap ik, uurtje factuurtje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.