6 Inside schrapt opening Jan Versteegh

Geplaatst op do 07 feb 2019 om 11:30

Het programma 6 Inside heeft opnieuw een kleine verandering ondergaan. De opening met Jan Versteegh, waarin hij uitlegt wat zijn collega’s gaan bespreken en wat zijn naam is, is geschrapt. Dat was woensdagavond te zien in de uitzending op SBS 6. Er is nu voor gekozen om de uitzending te starten met een snelle opsomming van de te bespreken nieuwtjes, ingesproken door een voice-over. Het betekent dat de rol van Versteegh als programmaleider enigszins wordt ingeperkt.

Er klinkt eigenlijk al sinds het begin van 6 Inside veel kritiek op Versteegh. Hij zou geen tegenwicht kunnen bieden aan showkoning Albert Verlinde, die dominant is op televisie en een lange carrière achter de rug heeft waarin hij multimiljonair is geworden.

Al met al doet Versteegh het aardig als presentator. Dat geldt eigenlijk voor het hele programma: het is aardig, maar geen must-see. De kijkcijfers zijn nog altijd laag en dat zal op een gegeven moment consequenties hebben.

In een poging om de kijkcijfers op te krikken is het wellicht een leuk idee om tijdens een aflevering met Barbara Barend de nieuwe hoofdredacteur de studio in te halen.

Foto: SBS
32 Reacties op “6 Inside schrapt opening Jan Versteegh”


 1. Harry

  Over 2 weken hetzelfde statement als bovenstaand, met 1 verschil: het woord ‘opening’ is geschrapt.
  Had allang moeten gebeuren, maar dit terzijde.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dat is echt een heel goede zet.
  Jan Versteegh is wat moeilijk te verstaan altijd vanwege zijn spraakgebrek.
  Bovendien verspreekt hij zich veel te vaak.
  Dus mooi dat die intro verdwijnt.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nu nog dat gebabbel van Albert schrappen en een paar betere onderwerpen vinden om een heel uur reclameboodschappen mee door te komen.
  Het wordt wel steeds beter, maar de reclames tussendoor zijn nog steeds een stuk leuker om naar te kijken dan die oude kop van Kwalbert.

 4. HalloJumbo

  Ik vind de afkondiging van het programma ook zegt. De insiders worden ook niet bedankt voor hun komst.

  Het is gelijk bam ajuuuj.

 5. Sven L.

  Dat Rotterdamse krijg je er niet uit bij ‘m. Hij probeert het wel maar het lukt jammer genoeg niet. Behoorlijk nare tongval / intonatie. Ik irriteerde me er mateloos aan en kijk oa. daardoor niet meer.

  Er zijn talloze presentatoren die hun accent niet verbergen én waar het niet storend is. Bij Versteegh wel.

  – Pepijn Crone
  – Gerard Joling
  – Beau van Erven Dorens
  – Paul de Leeuw
  – Erik Dijkstra

 6. HHB

  Laatste alinea. Leuk idee!

 7. Norvo

  “In een poging om de kijkcijfers op te krikken is het wellicht een leuk idee om tijdens een aflevering met Barbara Barend de nieuwe hoofdredacteur de studio in te halen.”

  Zo onnodig weer. MC…

  En wat de nieuwe opzet betreft, je valt nu voor je gevoel midden in het programma door de voice over die uit het niets nieuwtjes begint te ratelen. Een simpel “Vanavond bij 6inside” zou al helpen.

  Maar laten we eerlijk zijn, jongens… Leaders veranderen en stoelen verschuiven gaat het verschil niet maken voor 6inside. De urgentiewaarde is ondanks de scoops van Albert gewoon te laag.

 8. Sven L.

  Taart in de kantine.. meer dan 200K kijkers :-)

  Het is overigens nog steeds véél en VEEL te weinig. Dit gaat echt niet groeien naar 500.000 (wat ze daar toch echt denken/willen/hopen).

  Het tijdslot 18:00 uur is al 100 jaar van de NPO, RTL knabbelde daar wat vanaf door het RTL Nieuws te introduceren, en die zitten er inmiddels ook al 30 jaar. SBS heeft nooit actualiteiten gebracht op dat tijdstip dus de kijker gaat ook niet komen om 18:00 uur.

  Het jammerlijke is nu natuurlijk dat het besmet is geraakt, ook als je naar een ander tijdstip gaat met 6I. Er is teveel negatief ‘nieuws’ over dit programma geweest waardoor men eigenlijk al niet meer WIL kijken.

  Ze hadden van tevoren een plan B moeten hebben; “wat als 18:00 uur flopt?”
  Als je je hierop had voorbereid had je nog kunnen schakelen na 14 dagen. Nu is het leed al geleden.

 9. Charrel Kip

  De opening van Jan ..daar lust kwalbert wel pap van..

 10. Tijl

  Eigenlijk hetzelfde als met Twan, normaal vlieg je eruit tijdens de proeftijd. Maar nu ben je live op televisie en dikke contracten dus kan je moeilijk na 2 maanden al stoppen. Het tijdstip is te vroeg en de urgentie ontbreekt nog. De rol van insiders is weer het oude als bij boulevard twee tekstjes oplepelen en sommige deskundigen voelen zich er ook niet thuis. Programma draait vooral om Albert en Jan, mening van de insiders voegt niks toe.

 11. pieter

  Als 18.00 flopt? Dan heb je een probleem: Sybrand en Martine hebben het 1700h slot, en 18.35 begint Boulevard….. Later op de avond is geen optie m.i.

 12. liefkleinhertje

  Als die Barend en Van dam in 1 uitzending zitten ben ik aan de buis gekluisterd .
  Maar daar zullen ze wel weer te laf voor zijn helaas.

 13. Corrie K.

  Stoppen met die kleurloze bagger.

 14. Jantien Visser

  Ik doe elke dag weer een verwoede poging om te kijken. Maar zap na enige tijd toch weg. Ik kan er niet de vinger opleggen waarom het precies is, dat het mij niet boeit. De dissonanten in mijn geval zijn ook die Koblenko en B. Barend, dat in ieder geval. Dan ben ik weg. Dus mogen die van de desk verwijderd worden?
  Die slappe uitstraling van zowel Rob Goossens en een of andere blonde dame ( een kenner van iets), mogen ook weg. Zelden zulke oninteressante praters gehoord en gezien. Maar ik blijf volhouden en wie weet, blijf ik vanzelf een heel uur hangen!

 15. Sven L.

  @Pieter;

  Als Talpa ballen had gehad, hadden ze récht tegenover Boulevard moeten gaan zitten. Serieus. Maar dan wel meteen knallen. Maar er zijn teveel fouten gemaakt waardoor het inmiddels al zinloos is.

 16. Paolo

  Jan kwam bij Powned. Brutaal, niet te verstaan, maar passend bij Powned nieuws. Al snel, te snel, keken andere omroepen met een lokkend oog naar Versteegh. Bnn-Vara en Kro- Ncrv ( dacht ik). Al snel rees zijn ‘ stardom’ en kreeg hij capsones.Hij was te zien in ‘Ranking the stars’. Dat is Nederland. Ben je ineens een ster. Zoals de duitsers zeggen: :” Wer hoch fliegt fällt tief”.

 17. Hoi

  Het was ook wel heel lomp die opening: en ik…ik ben jan versteegh…..pffff!

  Nu nog het einde eruit halen…. ajuuuuu

 18. Hoi

  Taeke taekema was ook slecht(hoe kun je als ouders je kind zo noemen)

 19. Hoi

  En niet te vergeten dat plukje schaamhaar bij zn keel..bah

 20. Meneer Kaktus

  De opening van Albert daarentegen…

 21. kanonsschot

  Ik zou de eer aan mezelf houden Jan en snel vertrekken, je kan het niet en het wordt ook nooit wat, het is nl een echt vak!

 22. Groenig

  En de tune is aangepast!!1!

 23. Sven L.

  Al veranderen de tune en de opening nog honderd keer; zolang het om 18:00 uur geprogrammeerd staat, kijkt er geen hond.

 24. west

  De tune is in ieder geval 10 keer beter geworden! Helaas is dat ook het enige positieve punt…

 25. Bears’den

  Ongelofelijk, zijn ze blind???
  Die Jan heeft het gewoon niet!
  Hij kan niets!

 26. Jodocus

  Ik ken het programma, en die Jan al helemaal niet , maar als ik zo naar zijn kop kijk is dit geen aansprekende figuur die op de televisie hoort, en kennelijk is ie niet te verstaan ook nog.

 27. henk

  Veelzeggend dat Versteegh gelijk na hun nieuwe leadertje en opening weer eens in de verkeerde camera kijkt

 28. Bart

  Stoelendans en af en toe een gimmickje vervangen of veranderen gaat het programma niet beter maken. Het programma heeft goede intenties maar het klopt gewoon van voor tot achter niet. Tel daarbij op dat het programma’s er omheen mist waardoor de zender zelf niet urgent genoeg is. Dat zijn NPO1 en RTL4 wel. Die beiden het hele pakket. In anderhalf/2 uur tijd ben je geheel op de hooge van wat er speelt. Tussendoor kun je weglopen, kinderen naar bed doen eten koken etc. terwijl je die programma’s op de achtergrond aan kan laten staan. Dat kan met 6 Inside ook maar onderling gebabbel en daarna alleen maar regionieuws is te onbelangrijk. Het is niet genoeg. Niet compleet. Niet urgent! En dat is de zender de rest van de dag en avond ook niet. Het begint al met de naam van de zender. Die moet gewoon zo snel mogelijk veranderen. Dat had allang gebeurd moeten zijn. En dan niet in Talpa (6)

 29. Lies

  @Bart: yep. Wat ik wel enorm waardeer, u mag mij uitlachen, is het kookprogramma van Roberta om 17.39 uur. Weliswaar gesponsord door Jumbo maar het enige nieuwe programma op SBS waar ik graag naar kijk.

 30. Bart

  @Lies Ik lach u zeker niet uit. Best een goed programma. Het valt helaas helemaal weg in de programmering. Men ziet het nu niet vanwege de programma’s (oude en nieuwe herhalingen) en door het programma dat daarna komt en dat is 6 Inside.

 31. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Lies, je hebt gelijk.
  En wat je niet aanstaat daar zap je van weg.
  Wij begrijpen dat.

 32. alejandroBrazilllloverrr

  kwalbert sponsert zijn eigen programma
  anders was allang van de buis gehaald
  met zijn 1.2 miljoen per jaar………………………………….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.