Gerommel bij Luizenmoeder om Kruidvat-merchandise

Geplaatst op di 19 feb 2019 om 9:00

De mensen van Bing Film & Televisie, het productiehuis van De Luizenmoeder, zijn lekker bezig. Ze hebben de acteurs van de serie helemaal niet ingelicht over alle merchandise die nu te koop is bij de Kruidvat. Dat bleek maandagavond in 6 Inside. Er gingen al geruchten dat de Luizenmoeder-sterren vonden dat ze niet genoeg meedeelden in het succes van de serie en daar komt dit gedoe met alle Luizenmoeder-pannenlappen, -tassen en -kalenders bij de Kruidvat nog eens bovenop.

Een dame van de Kruidvat presenteerde de nieuwe Luizenmoeder-productlijn vol enthousiasme in 6 Inside en bij RTL Boulevard waren alle items uitgestald op de presentatiedesk.

Kruidvat-mens José Mens: “Bij het succes van het eerste seizoen begon het bij ons echt te kriebelen, van: hoe kunnen wij dit op de markt brengen en hoe kunnen we onze klanten hiermee verrassen? Dan ga je in de markt op zoek. We hebben contact opgenomen met de licentiehouder van het programma en dan kijk je in samenspraak met alle belanghebbenden hoe je dat op de markt kunt brengen. Zoals je ziet is dat gelukt.

Al direct voelde Albert Verlinde nattigheid. “Het heeft toch te maken met spanning op de set van De Luizenmoeder. Toen die serie begon geloofde helemaal niemand erin. Het tweede seizoen kreeg een budget waarvoor ook de eerste reeks gemaakt werd. Dan komt er een spanning, want alle acteurs, schrijvers en regisseurs gaan natuurlijk meer vragen, want het wordt internationaal verkocht en er kijken 4 miljoen mensen naar. Toen zei AVROTROS: ‘Dat hebben we er niet voor over.’ Toen zei AVROTROS: ‘Weet je wat, jullie mogen lekker die producten uitbrengen als producent.’ Op die manier zal het geregeld zijn.”

Er staan allemaal Luizenmoeder-teksten op de Kruidvat-rommeltjes. “Die zijn wel bedacht door iemand. Wie herleidt nou of iets door Ilse Warringa of door Diederik Ebbinge bedacht is? Dit kan een soort kruidvat zijn in de samenwerking tussen die spelers. Dit gaat gedoe geven.”

Vlak daarna stuurde Diederik Ebbinge een sms naar Albert Verlinde. “Leuk dat Kruidvat. Weet er niets van namelijk“, zei hij.

Vervolgens belde het management van Ebbinge. Verlinde: “Niemand weet er wat van van de acteurs. De producent heeft de deal gesloten.”

Kruidvat, het rommelige zusje van de Etos, is de grootste winkelketen van Nederland. De Luizenmoeder-producten liggen reeds in de schappen.

Foto: AVROTROS
27 Reacties op “Gerommel bij Luizenmoeder om Kruidvat-merchandise”


 1. Pieter

  En dit zal dan wellicht definitief het einde gaan worden van de Luizenmoeder. Niet alleen Ebbinge zal niet meer terugkeren, de andere acteurs zullen nu ook minder snel terug willen komen voor een derde seizoen. Of er moet flink worden bijbetaald…

 2. Yuv

  Weer een perfect voorbeeld hoe iets aan het eigen succes ten onder kan gaan. Nog een paar weken uitzenden en dan gaat iedereen verbitterd uiteen.

 3. Professor Luier

  O wat leuk, komen er ook luiers met luizen erop? Wat is dat toch met die amateuristische onderbroekhumor serie? Wwat zijn dat voor onderontwikkelde wezens die er naar kijken en het nog leuk vinden ook? Ik vind het een wanproduct, erg slecht gemaakt zonder een greintje humor. Misschien kan het verkocht worden aan een regionale zender in Oost-Siberie. Maar jullie krijgen wel allemaal een kusje van mij, jullie professor.

 4. Ricardo

  Pieter, er komt geen 3e seizoen

 5. Dirk

  Gewoon die rotzooi boycotten van het Kruitvat , jammer dat zoiets weer helemaal uitgemolken moet worden .

 6. Jan

  Is John de mol aandeelhouder bij Kruidvat?
  Alles draait om geld!!!!

 7. Even reageren

  Ongelooflijk dat het op deze manier gaat. Ik vraag me echt af wat de acteurs van deze spullen vinden. Waarom kiezen voor dit snelle geld, dit wordt nu al zo uitgemolken dat straks iedereen er klaar mee is. Je hebt iets goeds in handen met deze serie, ga daar heel secuur mee om. Verkoop niet zomaar een goede naam.

 8. Sven L.

  Welkom in de grote-mensen-wereld. Vorig jaar kon je dit al zien aankomen. Van Duin die een liedje maakte, en wat 100 maal gecovered is. Hele skihutten deinen mee op “hallo allemaal”. Logisch dat het nu uitgemolken wordt.

  Ik had als omroep de producent echter géén carte blanche gegeven als dat enigzins te verhinderen viel.

 9. Any

  @Even reageren,
  zoals ik begrepen heb, weten/wisten de acteurs hier niets vanaf. Het is nog uberhaupt de vraag of ze van dat geld (de opbrengst van deze prullaria) iets vangen.

  Maar je hebt gelijk het is erg jammer dat men er zo mee omgaat.

 10. Danny

  Luiers van de Luizenmoeder. Hilaaaarriiisch!!!!!! Net als de serie. Duh….

 11. Pieter

  @Ricardo

  Volgens mij heeft alleen Ebbinge gezegd dat hij geen derde seizoen doet als acteur. Ik heb nog nergens vernomen dat er definitief geen derde seizoen komt met de rest van de cast.

 12. Any

  @Pieter,

  Lees even dit artikel.

  https://www.nu.nl/film/5732457/luizenmoeder-schrijver-diederik-ebbinge-wil-geen-derde-seizoen.html

  Ebbinga is de schrijver, wordt dus moeilijk!!!

 13. Pieter

  @Amy

  Ebbinge is één van de schrijvers. Het gelinkte artikel zegt ook gelijk in de eerste zin ‘voor hem het laatste seizoen’. Dit artikel hier bewijst alleen maar dat de producenten de Luizenmoeder wel willen ‘uitmelken’ en waarschijnlijk wel oren hebben naar een derde seizoen zonder Ebbinge als acteur en schrijver. Of de rechten moeten ook daadwerkelijk bij Ebbinge liggen zodat hij daarzelf nog inspraak op heeft.

 14. Sven L.

  Niemand van de cast heeft zich verder uitgelaten, alleen Ebbinge. Dat zegt genoeg. Een beetje team staat naast elkaar in zulke kwesties.

  Seizoen 3 komt er een nieuw schoolhoofd dus. De kachel moet ook roken bij de andere acteurs.

 15. Ricardo

  Als Ebbinge stopt dan zal zijn vriendin Warringa ook wel stoppen, daarnaast na dit seizoen zijn alle cliches wel zo’n beetje verteld,en kunnen ze beter stoppen op het hoogtepunt.

 16. Paolo

  Kruidvat het rommelige zusje van Etos, lol. Hoe verzin je t? Ja de winkels zijn ( waren) wat rommeliger maar dat was gelijk ook weer de kracht van deze ‘ ff neuzen’ winkel. Verder dan het feit dat het beiden drogisterijen zijn, houdt de vergelijking ( en dan in familieverband) wel op. Kruidvat is dacht ik chinese handen en Etos, het stijve zusje was van het Ahold concern. Hoe noemen we ‘Trekpleister’dan..het stiefkind dan maar??
  Rommelige winkels, zijn schijnbaar hot, zie het succes van op=op winkels en Action.
  En het mag dan meer opgeruimd zijn, in de winkelstraat doen wij persoonlijk Etos nooit met een bezoek vereren.

  Tenslotte denk ik dat zolang de kruidvat artikelen niet in de serie zichtbaar zijn, je weinig kunt uithalen je juridisch zwak staat in het nemen van stappen.
  Wel valt er een robbertje te vechten wie verantwoordelijk is voor de teksten/het scenario, zodat die er ook een claim op krijgt.

 17. Ron

  Wat een sensatie gisteren bij 6 Inside en Albert kreeg er zowaar en hard plassertje van. Helemaal toen hij weg liep uit de uitzending om even verhaal te halen bij de producent die hem midden in de uitzending belde.
  Overigens was al bekend dat De Luizenmoeder na dit seizoen stopt, er is zelfs al een begrijpelijk einde gemaakt. Dus weet niet waar hij nu ineens over heeft die Albert, maar dat had Ebbinge vorige week al duidelijk gemaakt. Dus niets 3e seizoen…

 18. John

  Profesor Luier, vergeet je je lithium of prozac niet in te nemen? Mensen zoals u die zo zuur, pessimistisch en depressief zijn mogen van mij suicide plegen, maar volgens de normen van onze altruïstische ruimdenkende samenleving verdient u het ook om te leven, je vraagt jezelf waarschijnlijk af: waarom zou ik willen leven? Dat zou ik in uw geval ook niet weten, maar goed, zo zijn wij Nederlanders hé…

 19. maatje te groot

  Mag ik zeggen dat deze 2e serie helemaal niet meer zo leuk is. Hadden al na 1e keer moeten stopen. Teveel inkoppertjes en teveel gezochte humor.Kijk dus na deze afglevering niet meer.

 20. DeurbelBoes

  “Dit kan een soort kruidvat zijn”

  KruiTvat, MC-stаgiair! KruiTvat! Pak eens een woordenboek of schrijf je in voor een сursus Nedеrlands!

 21. Coeus

  Alles Ebbinge en Warringa zijn de scenaristen. Als ze contractueel alle rechten (dus ook merchandising) hebben weggegeven, hebben ze nergens recht op, maar het is maar de vraag of dat gebeurd is. Anders kan dit nog een leuk juridisch staartje krijgen.

 22. Marc

  De acteurs zijn gewoon betaald voor het werk dat ze doen: acteren. Dat staat zo in hun contract. Als ze niets op hebben laten nemen wat betreft merchandise of doorverkoop aan het buitenland, dan hebben ze gewoon vette pech. Vergeet niet dat de producent ook alle risico’s heeft genomen.

 23. Zomaar

  Krijgen we luiers met de tekst, Een frisse lentebries door de voorbips?

 24. den Draaiert Joost

  “Het rommelige zusje van Etos”? Het zijn twee concurrerende bedrijven. Wat een verslaggeving weer

 25. Annie

  @Ricardo.Helemaal mee eens! Na dit seizoen is alles wel voorbij gekomen.Ik vind het nog steeds erg leuk maar stoppen op het hoogtepunt!

 26. Bennie

  @Marc

  Rot toch op.

 27. Break

  Precies. Oprotten, Marc kwark! Lam|u|!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.