Persvoorlichter grijpt in tijdens BLVD-interview Mattie

Mattie Valk heeft een wel heel gênant tv-moment achter de rug. Reddeloos zocht hij maandag hulp bij een persvoorlichter van Qmusic toen RTL Boulevard hem vroeg naar het in de doofpot stoppen van de Mattie & Wietze-docu. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Mattie en zijn ex-collega Wietze de Jager zijn jarenlang gevolgd voor een tv-film, óók tijdens Mattie’s babydrama en het uit elkaar vallen van het radioduo. Vorige week werd duidelijk dat Qmusic de beelden in een kluis heeft gestopt.

Documentairemaker Hidde van Warmerdam vindt het jammer dat Qmusic zijn film niet vrij wil geven, maar die heeft de zender – waarschijnlijk om Valks imago te beschermen – in de doofpot gestopt.

Luuk Ikink: “We vroegen aan Mattie waarom en toen bleek meteen dat het een gevoelig punt is.”

Mattie Valk vervolgens in een item: “Eigenlijk zoals al eerder gecommuniceerd is door Qmusic: hij is niet af en om hem uit te zenden moeten alle partijen akkoord zijn en dat is nu niet het geval. Misschien in de toekomst; dat weet ik nog niet.”

De Boulevard-verslaggeefster: “Wie is er dan niet akkoord?

Valk: “Ja, daar… (kijkt naar PR-man, red.)

De Q-persvoorlichter: “Deze vraag had ik niet echt helemaal aan zien komen.”

Beau van Erven Dorens vindt het flauw: “Hij keek nu echt naar zijn persvoorlichter.”

Luuk Ikink: “Ja, die zat er achter en die zei: ‘Jongens, hier moeten we het even niet over hebben.’ Ik begrijp het op zich best wel; het is natuurlijk echt een naar hoofdstuk in de carrière van Mattie en Wietze. We denken dat de persoon die het tegenhoudt dan wel Wietze zou kunnen zijn. Die hebben we niet gesproken, want die wilde hier niet op reageren.

William Rutten: “Geef gewoon antwoord.”

Peter R. de Vries: “Ik vind het raar dat zo’n persvoorlichter daar bij zit. Je bent zelf radiopresentator en je wil de hele wereld interviewen en als je dan zelf iets gevraagd wordt, moet de persvoorlichter ingrijpen?

De beelden ziet u hier.

Lees ook: Qmusic stopt Mattie & Wietze-docu in de doofpot (vorige week)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen