Persvoorlichter grijpt in tijdens BLVD-interview Mattie

Geplaatst op di 19 feb 2019 om 9:30

Mattie Valk heeft een wel heel gênant tv-moment achter de rug. Reddeloos zocht hij maandag hulp bij een persvoorlichter van Qmusic toen RTL Boulevard hem vroeg naar het in de doofpot stoppen van de Mattie & Wietze-docu. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Mattie en zijn ex-collega Wietze de Jager zijn jarenlang gevolgd voor een tv-film, óók tijdens Mattie’s babydrama en het uit elkaar vallen van het radioduo. Vorige week werd duidelijk dat Qmusic de beelden in een kluis heeft gestopt.

Documentairemaker Hidde van Warmerdam vindt het jammer dat Qmusic zijn film niet vrij wil geven, maar die heeft de zender – waarschijnlijk om Valks imago te beschermen – in de doofpot gestopt.

Luuk Ikink: “We vroegen aan Mattie waarom en toen bleek meteen dat het een gevoelig punt is.”

Mattie Valk vervolgens in een item: “Eigenlijk zoals al eerder gecommuniceerd is door Qmusic: hij is niet af en om hem uit te zenden moeten alle partijen akkoord zijn en dat is nu niet het geval. Misschien in de toekomst; dat weet ik nog niet.”

De Boulevard-verslaggeefster: “Wie is er dan niet akkoord?

Valk: “Ja, daar… (kijkt naar PR-man, red.)

De Q-persvoorlichter: “Deze vraag had ik niet echt helemaal aan zien komen.”

Beau van Erven Dorens vindt het flauw: “Hij keek nu echt naar zijn persvoorlichter.”

Luuk Ikink: “Ja, die zat er achter en die zei: ‘Jongens, hier moeten we het even niet over hebben.’ Ik begrijp het op zich best wel; het is natuurlijk echt een naar hoofdstuk in de carrière van Mattie en Wietze. We denken dat de persoon die het tegenhoudt dan wel Wietze zou kunnen zijn. Die hebben we niet gesproken, want die wilde hier niet op reageren.

William Rutten: “Geef gewoon antwoord.”

Peter R. de Vries: “Ik vind het raar dat zo’n persvoorlichter daar bij zit. Je bent zelf radiopresentator en je wil de hele wereld interviewen en als je dan zelf iets gevraagd wordt, moet de persvoorlichter ingrijpen?

De beelden ziet u hier.

Lees ook: Qmusic stopt Mattie & Wietze-docu in de doofpot (vorige week)

Foto: RTL
22 Reacties op “Persvoorlichter grijpt in tijdens BLVD-interview Mattie”


 1. Roger

  Haha zielepoot. DJs kiezen ook nieteens de muziek uit. Triest beroep.

 2. Bart

  Dit is ook weer niet best voor het imago van Mattie.
  Oh wat zit Q-Music met deze man in de maag zeg. Q-Music koop dat contract gewoon af en jullie kunnen verder.

 3. Papies Paay

  Mattie werkt toch ook bij Boulevard of is hij daar weer aan de kant gezet? Lijkt er wel op anders zet je collega niet zo te kakken toch?

 4. Michel

  Dit komt natuurlijk nooit goed zo. Waar deze Mattie ook word uitgenodigd, iedereen zal hem een dergelijke vraag stellen of er een opmerking over maken. Daar hoef je geen journalist voor te zijn. Het ettert zo maar door.

 5. Steven

  Ik vind het vooral schokkend dat zo’n persvoorlichter dit soort vragen niet verwacht.

 6. Enzo Voorthuijsen

  Het zal de meeste kijkers aan hun derrière oxideren wat Mattie te melden heeft. Hij heeft gewoon afgedaan bij kijker en luisteraar.

 7. Any

  Hou toch eens op met steeds die ouwe koeien uit de sloot te halen.

 8. Minder of Mirjam

  Je ziet gewoon hem denken: “ hoe kom ik vanuit deze studio zo snel mogelijk in mijn Tesla? Ik moet naar mijn bank racen om mijn zes ton te beschermen!”

  Maar goed, Qmusic blijft tegen hem zeggen: “You anus Q”

 9. boris

  ik denk dat zelfs de plaatselijke MCDonalds hem geen baan meer geeft als zijn contract bij Q afloopt

 10. Michel

  @Any je hebt wel gelijk hoor. Maar ik vrees dat dit hem nog heel lang nagedragen gaat worden. Er is teveel gezwegen en de onderste steen is nog lang niet boven. “Mattie en Wietze the Movie” is natuurlijk het zoveelste hoofdstuk in deze klucht. Het wordt tijd deze hete aardappel door te slikken, maar dat zal Q of Mattie toch echt zelf moeten doen: diep door het stof. Aan alle onduidelijkheden een eind maken en dan ben je er ook mee klaar. Het wordt karaktermoord…. alleen heeft Mattie zelf de trekker overgehaald.

 11. Ron

  Wat een ontluisterend gesprek was dit. Helemaal eens met Peter. Die Mattie is een mietje, zeg gewoon hoe het zit en anders neem dat interview niet af als je niets weet te melden…met je gezicht op standje alsof je net een hele vieze scheet hebt gelaten…

 12. Peter

  Als ik klik op “de beelden ziet u hier” onderaan in het bericht, krijg ik niet dat gesprek, maar het stuk waarop is te zien dat het geluid van Q music geraden is. Niet het gesprek waar het hier boven om gaat.

 13. Jeweet

  Dan moet je beter klikken, Peter.

 14. Coeus

  Peter R. de Vries suggereert dat het Matties keuze was om de persvoorlichter erbij te hebben, maar hij weet ook hoe het werkt: dat bepaalt Q Music, niet Mattie. Overigens is een persvoorlichter die die vraag niet ziet aankomen niet capabel. Die had Mattie vorige week al moeten briefen over wat hij moet zeggen op vragen over die docu.

 15. X

  Jeweet
  Tue 19 Feb 2019 om 11:31

  Peter heeft gewoon gelijk. De link klopt niet wijsneus.

 16. Fox Mulder

  Mattie = Qlote!

 17. Rkonings

  Vond het hele ochtendprogramma van hem sowieso ook al heel snel eentonig. Maarja heel qmusic is eentonig en een saaie bedoeling. Snap ook wel waarom mensen ernaar vragen als je er alles aan doet dit in een doofpot te stoppen. Zo wek je juist de nieuwsgierigheid van mensen.

 18. Rolinka

  Vind het jammer dat iedereen zo door blijft zagen over Mattie zijn verleden.Mensen maken nou eenmaal fouten en niemand is heilig.Zelf denk ik dat hij het zelf het ergste vindt om zijn maatje te moeten missen.Als je het niet leuk vind om naar hem of Q music te luisteren, dan zet je toch een andere zender op??
  Geef een mens toch eens een kans!!!!

 19. Minder of Mirjam

  Rolinka, je hebt je username “Mattie Valk” verkeerd gespeld.

 20. max

  vreselijk die mensen die maar door blijven zeuren en elke keer roepen dat zijn imago nooit meer goed komt. BOEIEN@ En, hij rijft geen Tesla..misschien eens naar Q luisteren, dan blijf je tenminste op de hoogte ipv die oude koeien elke keer naar boven halen….pfffff,

 21. Kim

  Precies, max. Gewoon Q luisteren zodat Mattie je kan indoсtrineren met zijn leugens. Er zijn altijd maxjes die zo dom zijn om er in te trappen.

 22. liefkleinhertje

  Met zijn imago komt het nooit meer goed en hij rijd geen Tesla.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.