Geert Wilders woest op Omroep WNL: ‘PVV-haters’

Geert Wilders is woest op de rechtse publieke omroep WNL. Hij verwijt de medewerkers ‘PVV-haters’ te zijn. Dat schrijft de PVV-leider op Twitter. Naast de drie grote tv-debatten bij RTL, EenVandaag en NOS in aanloop naar de Statenverkiezingen, is er ook nog een relatief klein debat bij WNL op Zondag, aankomende zondag op tv. Hierbij zijn politici van VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, D66 en Forum voor Democratie aanwezig, maar de PVV is níet van de partij.

Merkwaardig, vindt Wilders. “PVV-haters van WNL op Zondag nodigen tweede partij van Nederland niet uit bij verkiezingsdebat. Ongelooflijk.

Wilders is in het verleden wel te gast geweest in WNL op Zondag, maar liet al snel kritische geluiden horen over het programma. “WNL Op Zondag: de VARA voor op Zondag“, zei hij eind 2016 al. “Trump bashen. Wilders bashen. Linkser dan links.

Daar gaf omroepbaas Bert Huisjes hem wel een beetje gelijk over: “Hij zei: ‘Deze aflevering was ook wel een beetje De Wereld Draait Door.’ Daar moest ik hem wel een beetje gelijk in gevenVoordat hij het getweet had, zei ik het al achter de schermen. Van: ‘Jongens, dit gaat wel een beetje linksaf.’ Maar het is een liveprogramma en dat is ook helemaal niet erg.”

Maar ook: “Als hij er een frame probeert op te leggen dat we een linkse omroep zijn: ik denk dat wij sociaal-economisch rechtser zijn dan de PVV.

De mensen die zondag bij het verkiezingsdebat van WNL op Zondag aanwezig zijn, zijn Annemarie Jorritsma (VVD), Paul Rosenmöller (GroenLinks), Ben Knapen (CDA), Mei Li Vos (PvdA), Annelien Bredenoord (D66) en Henk Otten (Forum voor Democratie).

WNL en Huisjes hebben nog niet gereageerd op het verwijt van Wilders.

Foto: PowNed

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen