BN’er-slachter Alex Oosterveen terug op de radio

Geplaatst op wo 13 feb 2019 om 16:15

Alex Oosterveen, die in 2015 op een gegeven moment bekend stond als de BN’er-slachter van Radio Veronica, keert terug op de radio. Hij wordt nieuwslezer voor World News Company. Dat laat het bedrijf dat de bulletins maakt voor onder andere Sublime, Arrow Classic Rock, Radio NL en Wild Hitradio weten. WNC is na het stoppen van Novum uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van radionieuws en versterkt zich nu met Oosterveen, die lange tijd dj bij Veronica was.

Heel Hilversum kreeg het te verduren in de show van Oosterveen. Hij beschuldigde Gordon van cocaïnegebruik, pleitte voor het opsluiten van Britt Dekker, noemde Victoria Koblenko en Yolanthe Sneijder-Cabau prostituees, omschreef Nicolette Kluijver als ‘kikkerkop’ en zei te hopen dat Nicolette van Dam haar enkelband scheurt.

Nu moet hij netjes het nieuws gaan voorlezen. “Radio is en blijft een belangrijk nieuwsmedium. WNC is een onafhankelijke nieuwsorganisatie met eigentijdse ideeën en dat is precies waar in radioland behoefte aan is. WNC heeft een sterk groeiend netwerk, waarmee nieuws snel via een groot aantal kanalen kan worden verspreid. Ik vind het fantastisch om daar aan bij te dragen”, zegt Oosterveen.

En Frank van der Klugt van het bedrijf: “Alex Oosterveen was tot voor kort werkzaam als nieuwslezer bij Radio Veronica, Skyradio en Classic FM. Ik ben blij dat een ervaren man als Alex ons team komt versterken. Wij hebben al veel frisse en bekende stemmen in onze pool die passen bij de radio van deze tijd. Met de komst van Alex halen we nog meer ervaring in huis. Daarnaast is het ook nog eens erg prettig persoon.”

Lees ook: Alex Oosterveen: ‘Radio Veronica stuurt mij naar UWV’ (15 november 2018)

Foto: Radio Veronica
12 Reacties op “BN’er-slachter Alex Oosterveen terug op de radio”


 1. Shaniquilia vd Put

  Kusjes voor de eerste reageerder die hier een positieve en inhoudelijke reactie over kan geven.

 2. Fox Mulder

  Wat een mooie bril.

 3. oijoepio

  Een lieve, vakbewame en hartelijke man, Shaniquilia ;-)

 4. Patrick Kicken

  Alex is een natuurtalent. Kan heel veel met zijn stem. Kan ook heel goed schrijven.

 5. HENK

  Jaren met Alex gewerkt, daar werd ik niet vrolijk van. Zeuren, zeiken en mekkeren op alles en iedereen. Best een negatieve kerel, daarom goed te begrijpen dat Patrick ‘Ik verveelde me zo op Radio Veronica want ik voice trackte alles tot in den treure’ Kicken wel positief over hem is.

 6. Woi!ter.

  Gelukkig werkt hij voor de radio en niet voor tv..

 7. Kees

  Verdien jouw eigen geld en GUN het anderen ook!

 8. Donald Dumb

  Lijkt me geen onaardige kerel verder. Durft alleen dingen te zeggen over BNners, wat uiteraard moet kunnen.
  Beetje een zelfde type als Robert Jensen. En die wordt ook getolereerd.
  Dus prima dat hij weer werk heeft.

 9. Paulus uit de lucht

  Patrick Kikker. De psycho van de Nederlandse radio. Deed vroeger alles in voice track omdat hij zichzelf niet vertrouwde.

 10. Johnny👀

  @16.20 @Henk is erg positief…Je moest eens weten wat hij allemaal zegt als hij een hekel heeft aan iemand.

 11. Deadly Viper

  Hij heeft een nogal onbetrouwbare rotkop. Maar goed, dat kan hij ook niet helpen.

 12. Shaniquilia van der Putten™©

  Hee, jat mijn naam eens niet Shaniquilia vd Put!!!!!!!!!!111111!1

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.