Endemol in gesprek over terugkeer Big Brother

Tv-producent Endemol Shine is in gesprek over een terugkeer van de beroemde realityshow Big Brother op de Nederlandse beeldbuis. Dat vertelt topman Boudewijn Beusmans in NRC Handelsblad. Big Brother is nog altijd in 62 landen te zien, maar Nederland hoort daar al dertien jaar niet meer bij. Op de vraag of de realityshow weer terugkeert, antwoordt hij: “Dat is wel onze ambitie. Het is relevanter dan ooit in de huidige context. We weten meer en meer van elkaar.”

Hij vervolgt: “Het blijft een interessante vraag wat er gebeurt als je mensen met elkaar in één huis zet. Big Brother biedt de kans om relevante maatschappelijke thema’s aan te kaarten.”

Voor de NPO zou Big Brother te veel amusement zijn, SBS 6 heeft Utopia al. RTL dan? “We zijn met verschillende partijen in gesprek over de terugkeer van Big Brother. Het format hoeft ook niet uitsluitend op één zender. Je kunt ook denken aan meerdere platformen waarbij sommige content exclusief is voor een bepaald platform.

Daarop wijst NRC op de samenwerking die RTL is aangegaan met het AD. “Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn. Big Brother blijft natuurlijk een relatief duur programma. Het loopt drie maanden.

Maar het is het wel waard, aldus Beusmans. “Je kan je er wel mee op de kaart zetten. Zo heeft Channel 5 zich met Big Brother sterk weten te positioneren in het VK.

Tot slot: baalt Endemol er niet stevig van dat de SBS-groep tegenwoordig bijna alles afneemt van Talpa, ook van John de Mol? “Ja, we hebben te maken met de warme banden tussen Talpa en SBS”, zegt hij.

Maar: “De concurrentie tussen RTL en Talpa is goed voor de markt. Het zal de jacht op content versterken.

Het NRC-interview met Boudewijn Beusmans kunt u lezen op de NRC-site.

Lees ook: Paul Römer denkt dat Big Brother terug op tv kan (vorige week)

Foto: Veronica

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen