Discovery Benelux onderzoekt toetreding tot NLZIET

Geplaatst op Mon 18 Feb 2019 om 12:30

Discovery Benelux sluit niet uit dat zijn programma’s in de toekomst ook terug te zien zijn via NLZIET, de gezamenlijke videodienst van NPO, RTL en SBS. Dat laat een zegsvrouw van de zendergroep weten. NLZIET biedt nu alleen nog de programma’s en livezenders van NPO, RTL en SBS aan, maar ook de zenders van Discovery zijn erg populair in ons land. De zendergroep lanceerde vorige week zijn eigen OTT-platform Dplay, maar een toetreding tot NLZIET is ook niet uitgesloten.

Voorlopig is een NLZIET mét de Discovery-zenders nog niet aan de orde. “Dat is een mogelijkheid die we onderzoeken, maar onze focus ligt nu op het in de markt zetten van ons eigen product, Dplay.

Waar de NPO zijn eigen dienst NPO Plus heeft, RTL het platform RTL XL aanbiedt en SBS het met KIJK moet doen, is Discovery’s Dplay – in navolging van andere Europese landen als Noorwegen, Frankrijk en Italië – nu ook in ons land beschikbaar.

Consumenten kunnen hun favoriete shows on demand tot zeven dagen terugkijken en enkele programma’s ook vooruit kijken. Daarnaast is het mogelijk om live televisie te kijken naar de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery. Een maandabonnement kost 3,99 euro.

Discovery Europa-baas Kasia Kieli: “Nederland is een belangrijke markt voor ons. We hebben onlangs deze regio gekozen voor ons operationele Pay TV-hoofdkantoor in Europa, we vieren dit jaar 30 jaar Discovery in Europa en zijn ontzettend blij dat we met Dplay verder investeren in deze markt.

Discovery Benelux voert acht zenders in Nederland en acht in België, waarvan Discovery, TLC en Eurosport 1 in Nederland overal te ontvangen zijn en Investigation Discovery, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World en Eurosport 2 digitaal.

Foto: Discovery
8 Reacties op “Discovery Benelux onderzoekt toetreding tot NLZIET”


 1. Mark

  Binnen een week hebben ze bij Discovery al door dat het met hun eigen videoplatform nooit wat kan gaan worden.

  Het is leuke content, maar geen kijker heeft echt een paar euro over voor programma’s waar geen urgentie aan zit. Als ze 1000 betalende abonnees binnen harken dan is dat al veel…

 2. johan derksen

  Ik hoop dat er een overeenkomst komt, want nlziet kost 7,95 euro per maand, dplay dus 3,99 en rtlxl kost 8,99 euro per maand.

  Maargoed, dus meeste interesante series staan toch gewoon al de volgende dag op nzbserver.

 3. C

  En ook nog eens nauwelijks 4K content

 4. Karel

  Al die Dplay content is nice to have. Niet ‘need to have’. Gaat dus als losstaand platform nooit wat worden.

 5. Arie

  Discovery populair: hahaha [idem NGC, CC, en zenders gericht op NL/BE met NL-ondertitels)].
  De kijkcijfers wijzen anders uit. Het is éen van de zenders in het basispakket en die je als consument dus gedwongen wordt af te nemen.
  Laat ze eens de mogelijkheid bieden om alleen de zenders van NPO, RTL, SBS, de verplichte buitenlandse [w.o. éen (België)], regionale en lokale omroepen af te nemen.

  Vergelijk het met Fox Sports: je kunt een abonnement afnemen, de zenders maken geen deel uit van het basispakket. Voor 15 per maand.
  Of sluit een nieuwe deal de tv-infrastructuur aanbieders [KPN] en neem Fox Sports op in het basispakket. De voetballiefhebber betaalt dan minder omdat alle abonnees in deze situatie meebetalen aan Fox Sports, of ze nu kijken of niet.

 6. Anita

  @Arie
  onder Discovery valt bijvoorbeeld ook ID. En dat is behoorlijk populair.

 7. Gwendolyn

  Heeft iemand van jullie NLZiet? Hoe is dat, want ik hoor er veel negatieve geluiden over.

 8. Reaguurder

  Ik zou het een enorme aanwinst vinden voor NLziet.

  Ik heb NLziet nu een jaar, omdat ik de reclames bij Kijk en Rtl XL echt spuugzat was. Wel reclames lieten ze zien, maar video’s laden was echt een drama en doorspoelen of terugspoelen moet je echt nooit doen.

  NLziet werkt erg fijn en snel, fijner dan Videoland. Laadt erg snel, content staat er snel op na de uitzendig en heerlijk geen reclame! Ben er erg blij mee, en ik vind 7,95 een zeer acceptabel bedrag. Ik kijk niks meer via Kijk/NPO/Rtl XL.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.