Discovery Benelux onderzoekt toetreding tot NLZIET

Discovery Benelux sluit niet uit dat zijn programma’s in de toekomst ook terug te zien zijn via NLZIET, de gezamenlijke videodienst van NPO, RTL en SBS. Dat laat een zegsvrouw van de zendergroep weten. NLZIET biedt nu alleen nog de programma’s en livezenders van NPO, RTL en SBS aan, maar ook de zenders van Discovery zijn erg populair in ons land. De zendergroep lanceerde vorige week zijn eigen OTT-platform Dplay, maar een toetreding tot NLZIET is ook niet uitgesloten.

Voorlopig is een NLZIET mét de Discovery-zenders nog niet aan de orde. “Dat is een mogelijkheid die we onderzoeken, maar onze focus ligt nu op het in de markt zetten van ons eigen product, Dplay.

Waar de NPO zijn eigen dienst NPO Plus heeft, RTL het platform RTL XL aanbiedt en SBS het met KIJK moet doen, is Discovery’s Dplay – in navolging van andere Europese landen als Noorwegen, Frankrijk en Italië – nu ook in ons land beschikbaar.

Consumenten kunnen hun favoriete shows on demand tot zeven dagen terugkijken en enkele programma’s ook vooruit kijken. Daarnaast is het mogelijk om live televisie te kijken naar de zenders Discovery, TLC en Investigation Discovery. Een maandabonnement kost 3,99 euro.

Discovery Europa-baas Kasia Kieli: “Nederland is een belangrijke markt voor ons. We hebben onlangs deze regio gekozen voor ons operationele Pay TV-hoofdkantoor in Europa, we vieren dit jaar 30 jaar Discovery in Europa en zijn ontzettend blij dat we met Dplay verder investeren in deze markt.

Discovery Benelux voert acht zenders in Nederland en acht in België, waarvan Discovery, TLC en Eurosport 1 in Nederland overal te ontvangen zijn en Investigation Discovery, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World en Eurosport 2 digitaal.

Foto: Discovery

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen