Kees van der Spek verdient minder dan 300.000 euro

Kees van der Spek behoort niet bij de absolute topverdieners van Hilversum. Het komt mede omdat hij niet in dienst is van een tv-zender, maar van een producent. Dat vertelt de presentator in gesprek met de Playboy. Van der Spek is onlangs verhuisd van SBS naar RTL, maar daar is hij niet in dienst getreden. Zijn salaris is dan ook niet veranderd, zegt hij desgevraagd in het human-interest-blad. “O, je wilt weten of ik hier meer verdien. Weet je wat het is: ik ben een atypische BN’er.”

De presentator legt zijn unieke positie uit. “In bijna alle gevallen is een BN’er gelinkt aan een zender. Patty Brard krijgt bijvoorbeeld een driejarig contract bij SBS6 en moet dan – bij wijze van spreken – alles doen wat ze voorgeschoteld krijgt.

Dat heeft Van der Spek niet. “Ik ben al sinds 1996 in vaste dienst bij Endemol. Mijn salaris komt dus bij de producent vandaan, niet bij de zender.”

En Endemol betaalt geen megasalarissen – zie ook de hongerloontjes bij GTST. “Ik ben ook gewoon in loondienst, heb een prima salaris en een auto en een telefoon van de zaak, maar ik verdien geen drie ton per jaar.”

Hoeveel Van der Spek wél verdient, wil hij niet zeggen. Mogelijk gaat het om een bedrag van zo’n 100.000 euro per jaar.

Het Playboy-interview met Kees van der Spek kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen