Diederik vindt Luizenmoeder-lijn Kruidvat armoedig

Diederik Ebbinge vindt de Luizenmoeder-productlijn die bij Kruidvat in de schappen ligt ronduit armoedig. Dat geeft hij aan in NRC Handelsblad. Luizenmoeder-producent Bing Tv heeft zonder overleg met de acteurs en schrijvers een deal gesloten met de Kruidvat voor een lucratieve productlijn. Doodzonde, vindt Ebbinge. Hij vindt dat het afbreuk doet aan de serie. “Die folder van het Kruidvat, daar zakt mijn broek van af. Het is zo lelijk en armoedig“, zo laat hij weten.

Ebbinge gaat geen stappen ondernemen. “Ik klink misschien naïef, maar ik wil me niet druk maken over geld – daar krijg je een chagrijnig leven van. Als artistiekeling probeer ik gewoon iets moois te maken, en daar krijg ik een prima honorarium voor.”

Hij vervolgt: “Ik vind het alleen wel jammer dat je aan de ene kant zo zorgvuldig bezig bent om iets moois te maken, en er dan aan de andere kant zoiets lelijks wordt bedacht voor een paar rotcenten.”

De acteur is niet boos dat hij niet meedeelt in de opbrengst. “Dat wij er niet rijk van worden, dat hoort ook zo. Een serie als De Luizenmoeder hadden we nooit kunnen verkopen aan een commerciële zender; daar is het veel te grof voor.”

Ik ben een enorme fan van de publieke omroep, juist omdat je daar dingen kunt maken die risicovol zijn. Des te belangrijker om zorgvuldig om te gaan met zo’n systeem, zeker nu het onder politieke druk staat. Door dit soort kwesties maakt de NPO zich kwetsbaar voor kritiek.”

Het NRC-interview met Diederik Ebbinge kunt u hier lezen.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen