Diederik vindt Luizenmoeder-lijn Kruidvat armoedig

Geplaatst op Tue 19 Feb 2019 om 18:53

Diederik Ebbinge vindt de Luizenmoeder-productlijn die bij Kruidvat in de schappen ligt ronduit armoedig. Dat geeft hij aan in NRC Handelsblad. Luizenmoeder-producent Bing Tv heeft zonder overleg met de acteurs en schrijvers een deal gesloten met de Kruidvat voor een lucratieve productlijn. Doodzonde, vindt Ebbinge. Hij vindt dat het afbreuk doet aan de serie. “Die folder van het Kruidvat, daar zakt mijn broek van af. Het is zo lelijk en armoedig“, zo laat hij weten.

Ebbinge gaat geen stappen ondernemen. “Ik klink misschien naïef, maar ik wil me niet druk maken over geld – daar krijg je een chagrijnig leven van. Als artistiekeling probeer ik gewoon iets moois te maken, en daar krijg ik een prima honorarium voor.”

Hij vervolgt: “Ik vind het alleen wel jammer dat je aan de ene kant zo zorgvuldig bezig bent om iets moois te maken, en er dan aan de andere kant zoiets lelijks wordt bedacht voor een paar rotcenten.”

De acteur is niet boos dat hij niet meedeelt in de opbrengst. “Dat wij er niet rijk van worden, dat hoort ook zo. Een serie als De Luizenmoeder hadden we nooit kunnen verkopen aan een commerciële zender; daar is het veel te grof voor.”

Ik ben een enorme fan van de publieke omroep, juist omdat je daar dingen kunt maken die risicovol zijn. Des te belangrijker om zorgvuldig om te gaan met zo’n systeem, zeker nu het onder politieke druk staat. Door dit soort kwesties maakt de NPO zich kwetsbaar voor kritiek.”

Het NRC-interview met Diederik Ebbinge kunt u hier lezen.

Foto: AVROTROS








40 Reacties op “Diederik vindt Luizenmoeder-lijn Kruidvat armoedig”


 1. Leo

  B-acteur met praatjes.

 2. Lies

  Had dit maar eens in de USA geflikt. Dan had je een rechtzaak aan je broek gehad waar je u tegen zegt. Een bedrag van minimaal 6 nullen aan compensatie. Maar van licensing en merchandising heeft hier in NL niemand verstand van zaken.

 3. Zeur

  Ebbinge denkt dat zonder hem er geen derde seizoen komt.
  De rest van de cast hoor je niet en zal graag verder willen.

 4. Leo

  Lies, onzin. Terug naar school jij.
  Producent is in dit geval de rechthebbende.

 5. Lies

  @Leo: Nope. De creatief producent. En dat zijn volgens mij mevrouw Warringa en de heer Ebbinge.

 6. Leo

  Zucht.
  Okay, wat jij wil.

 7. Lies

  Waar blijven de ‘Wie is de Mol’ handdoeken en ovenwanten? Waarom kan ik geen Heel Holland Bakt schort kopen bij het Kruidvat?

 8. Lies

  @Leo: dan is de producent a lousy piece of shit. Lekker free loaden op het succes van deze makers.

 9. Harm

  Achterbakse lui, bij Bing TV, maar als het om geld gaat heeft bijna niemand meer normen en waarden.

 10. Leo

  HHB schortjes zijn verkrijgbaar hoor.
  Inclusief strik.

 11. Lies

  @Leo: dat vinden wij niet raar. Dat vinden wij heel bijzonder.

 12. Leo

  Maat XL is wel een stuk duurder.
  Vervelend voor je.

 13. Lies

  @Leo: Easy way out darling? Poor little Leo…. good luck.

 14. Leo

  Haha

 15. liefkleinhertje

  Liesje wij vinden jouw kleding maten niet raar maar wel bijzonder.

 16. Coca Cоla

  Lies, mаg ik jоu ееns keihаrd van асhter in de rееt raggen? Ik hаal ‘m еr pas uit als je helemaal kleverige vоl vla zit.

 17. Koen

  Ebbinge heeft iets te veel succes gehad, de man bemoeit zich werkelijk met alles wat ook maar iets met de luizenmoeder te maken heeft en kan geen kritiek meer hebben.

 18. Ron

  Top reactie van Ebbinge en hij heeft hierin helemaal gelijk.

 19. Kim

  Koen, bek dicht. Wat zou jij vinden als je een serie bedenkt en een paar geldwolven maken er allemaal lelijke prul van om het uit te melken? Hij reageert nog behoorlijk genuаnceerd. En wat heeft dit met kritiek te maken, idioot? Zoek dat woord eens op voordat je komt kakelen, gestoorde lamzak!

 20. UitHetVak

  LIES. ROT OP

 21. UitHetVak

  Zeur !!
  Hij is de bedenker en schrijver van de serie
  Dus inderdaad zonder hem geen nieuwe seizoen
  En als je een beetje bij blijft weet je ook dat de rest van de cast
  Dit ook niet per se wil

 22. Mart

  De serie is nog een grotere prul.
  Amateurtoneel.

 23. Kruidvat

  Hou s op met ‘de’ Kruidvat. Het is Kruidvat, zonder ‘de’

 24. Martg

  Het Kruidvat is voor bijstandstrekkers.

 25. Jodocus

  Zo blij dat ik niet naar de NPO kijk. De Luizenmoeder , ik ken het alleen van naam maar kennelijk een show oid? Waar 5 miljoen hersendoden naar kijken?

 26. Donald Dumb

  Jodocus.
  Naar welk hoogstaands iets kijk jij dan zoal?
  Heb je een tip?

 27. Wegwezen!

  @Donald Dumb.

 28. oijoepio

  Je lult uit je nek Jodocus. Als je dit al hersendood vindt ben ik net als mijn voorganger benieuwd wat jij dan de moeite waard vindt.

 29. Jodocus

  Donald Dumb

  GTST o.a.
  Hoogstaande Nederlandse cultuur.
  Npo stompt nogal af

 30. anonymous

  Hij krijgt er niets voor dus dan deugt het niet.
  Idiote vent.

 31. Jodocus

  @donald dumb, reactie mbt GTST is niet van mij , want iedereen kan hier iedereen personificeren. Ik kijk geen NL tv , kom hier alleen af en toe om me te vermaken, kijken waar al het gelul over het gelul van anderen die weer over andere BNers lullen over gaat. Ik woon wel in Nederland maar negeer dit volkomen. Moet je ook doen

 32. Jodocus

  @donald dumb, reactie mbt GTST is niet van mij , want iedereen kan hier iedereen personificeren. Ik kijk geen NL tv , kom hier alleen af en toe om me te vermaken, kijken waar al het geklets over het geklets van anderen die weer over andere BNers praten over gaat. Ik woon wel in Nederland maar negeer dit volkomen. Moet je ook doen

 33. Henk

  De hele serie is armoedig. Past dus goed bij elkaar.

 34. Guuskijkt

  Elke dag het kijkcijferrapport in je instagramfeed?
  Volg @guuskijkt op instagram.

 35. Professor Luier

  Ik heb de eerste aflevering seizoen 2 Luizenmoeder voor de helft bekeken, maar mijn luier bleef totaal droog, geen druppel. Wat is dat slecht, die dikke directeur heeft toch geen enkel recht van spreken? Wat een amateuracteur! Wat is dit lachwekkend slecht gespeeld en wat is het van een onwaarschijnlijk laag en knullig niveau. Niveau Ameland-Oost, regionale tv.

 36. Sven L.

  Nu weten we het wel.

 37. pp

  Nou Ebbinge, ik heb 10 minuten van je geweldige serie gezien en vond het verschrikkelijk slecht en van laag niveau. Acteer prestaties, tekst, inhoud, waardeloos. Mafkees.

 38. Renate

  @pp
  En naar dat soort kinderlijk gedoe kijken 5 miljoen gansjes.
  Volgens mij kloppen die cijfers niet.

 39. Aldus

  Ebbinge is niet de bedenker van de serie, was niet betrokken bij de opzet en ook niet bij het pitchen van het project, weet dus helemaal niet of een CO dit zou hebben willen gehad. Diederik bemoeit zich weer met iets waar hij geen verstand van heeft. AYNIL (2018) en Familie Kruys (2018), waar Ebbinge in speelt, is trouwens wel CO. Mocromaffia (Videoland) is ook een serie met hele nette taal Ebbinge, anders was het nooit bij een CO uitgezonden. Ook in Judas (RTL) valt geen overtogen woord. Domme uitspraken van Ebbinge dus.

 40. Mark

  Vorig jaar had je al die liedjes met carnaval van Hallo Allemaal (André van Duin, Gebr. Rossig) en toen hoorde je niemand zeuren over copyright en auteursrechten.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.