De Zwakste Schakel terug op tv met Bridget Maasland

RTL 4 brengt na Lotto Weekend Miljonairs ook De Zwakste Schakel terug op de buis. Niet met de vrouw die de show groot maakte, Chazia Mourali, maar met Boulevard-gezicht Bridget Maasland. Dat bevestigt de zender in het AD. Fans roepen al jaren om de terugkeer van De Zwakste Schakel, maar dan wel met Mourali, die onlosmakelijk aan het programma verbonden lijkt. Ze presenteerde de show slechts van 2001 tot 2004, maar vijftien jaar later wordt de show nog steeds gemist.

Hoewel Mourali onlangs nog aangaf dat ze De Zwakste Schakel graag nieuw leven in zou willen blazen, kiest de zender toch voor Maasland. Zij staat al onder contract bij RTL, dus kost niets extra.

RTL is enthousiast over Maasland als ‘quizbitch’. “Zij wordt het nieuwe gezicht van deze klassieker waar de fluwelen handschoentjes worden thuisgelaten. Bridget is al een RTL-gezicht en dit programma vinden we goed bij haar passen.

De Zwakste Schakel wordt bijna over de hele wereld gepresenteerd door strenge, roodharige dames, maar nu kiest RTL dus voor een blonde vrieskist. Ze zal kandidaten net als Mourali met een strenge ‘Je bent de zwakste schakel. Tot ziens!’ naar huis sturen.

Het is nog niet bekend wanneer De Zwakste Schakel precies terugkeert. Lotto Weekend Miljonairs keert op 25 mei terug op tv, op zaterdagavond half tien. Die show wordt wél gepresenteerd door het vaste gezicht van vroeger: Robert ten Brink.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen