Georgette Schlick hoopt dat Twan Huys nog gaat scoren

Geplaatst op Sat 09 Feb 2019 om 11:45

Georgette Schlick, de baas van RTL Late Night-producent Blue Circle, hoopt dat Twan Huys op een gegeven moment nog gaat scoren. Dat heeft ze gezegd in het programma BM Talk van Broadcast Magazine. Huys scoort al zo lang slechte kijkcijfers dat een laagterecord niet eens meer nieuws is: killing. “Jij legt mij woorden in de mond dat ik daar niet heel tevreden over ben. Kijk, ik vind het jammer dat het programma vanaf het begin eigenlijk niet echt de tijd is gegund“, vertelt ze.

Ze doelt op de media, die al direct bovenop de slechte kijkcijfers zaten. “Daarvan hebben zowel RTL als wij gezegd: ‘Wij gaan het die tijd gewoon wel geven.’ Hoe lang die tijd gaat zijn… Wij hopen dat je op een gegeven moment gaat zien: oké, het publiek heeft het opgepakt.”

Hoe gaat het nu met de kijkcijfers? “Wij zien daar wel, zij het in kleine stapjes, een verbetering in. Laten we eerlijk zijn: iedere talkshow die ooit begonnen is stond er echt niet in een paar maanden. Niet één. Dat is eigenlijk alles wat ik erover wil zeggen.”

Ik vind het jammer dat zowel het programma als Twan zo gebasht is in de pers. Het gaat gelukkig wat beter nu. Wij willen gewoon samen met RTL een mooi programma maken en de kijker wil een mooi programma zien. De kunst is dat we dat nu zo snel mogelijk naar elkaar zien te krijgen. De tijd zal het vertellen.”

De BM Talk met Georgette Schlick kunt u hier bekijken.

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Georgette Schlick hoopt dat Twan Huys nog gaat scoren”


 1. Norvo

  Gister werd de 100e RTL Late Night met Twan Huys uitgezonden. Er keken net iets meer dan 500.000 mensen naar ondanks de 2 miljoen die voorafgaand The Voice zagen. Dat kun je niet meer verkopen als een “voorzichtig begin” of dat het langzaam groeit.

 2. Curryworst

  Vandaag is de intocht van Sint Piter in het Friese Grou. De ext remis tische groepering KOZP is ook weer present.
  Kan Twan Huys maandagavond weer zo’n rattenstreek uithalen als hij deed met Jenny Douwes.
  Door die laag bij de grondse actie heeft hij laten zien onbetrouwbaar te zijn.

 3. Bjorn

  Gewoon slecht programma met onbekende mensen die niets nieuws hebben te vertellen. Jinek is ten minste actueel.

 4. Curryworst

  Het is bij RTLLN niet alleen het lage kijkcijferaantal maar er schuiven ook geen interessante gasten aan. Bij Jinek bv. zaten deze week bijna dagelijks politici aan tafel.
  Die kijken wel uit om bij zo’n onbetrouwbaar iemand als Twan Huys te gaan zitten.
  Dus dan maar weer Patty Brard, Roy Donders, Jim Bakkum of wat vage radiomensen.

 5. Bennie

  Juist heerlijk dat er onbekende mensen met een verhaal aan tafel zitten.
  Alleen de sidekicks zijn bijna wekelijks het zelfde.
  Voor altijd diezelfde zogenaamd ” bekende koppen” kijk je DWDD, Jinek of Pauw

 6. Klaasje v

  Twan zelf vind ik best wel goed en sympathiek. Maar iedere avond die Lex erbij ..en die bemoeit zich overal mee. Zodra hij iets zegt zap ik weg. Snap echt niet dat hij altijd aan tafel zit.
  Bij Jinek vind ik die Jair ook irritant, maar die zit gelukkig niet aan tafel.

 7. HHB

  Of een bord voor je kop

 8. aqua

  Om te scoren moet je wel kwaliteit leveren.

 9. Tijl

  De uitzending bijwonen kan al weken tot 1 maart… Is dit een voorteken? Als 3/4 van de kijkers afhaakt na de The Voice doet je wat verkeerd. De gasten die hij gisteren had waren voor de doelgroep niet eens zo slecht.

 10. Harco sorbato

  het programma is niet altijd even goed, eergister was bijvoorbeeld erg saai maar vrijdag was het juist weer leuk. maar ik vind het echt een ondergewaardeerd programma op dit moment..

  Gelukkig hebben ze die saaie voice over van het begin vervangen

  Die politieke verslaggeving bij jinek iedere uitzending begint me ook een beetje de strot uit te hangen, dan tien keer liever het tech nieuws van die belg in late night..

  Jinek neemt de politiek veel te serieus met al die verkiezings retoriek van Rutte over de witte wijn die daar nog serieus besproken wordt ook.

  Een sterk punt van RTL late night is dat ze veel aandacht besteden aan media nieuws en nieuwe tv programmas.

  En die carnaval jongen doet het ook best aardig als sidekick, maar er mogen nog wel meer sidekicks bij en dan kom je al een heel end.

  Late night moet niet te veel in jineks vaarwater gaan zitten ,en lekker doen wat ze zelf willen ipv zonodig uber serieus te moeten zijn door alleen maar narigheid te bespreken. Dan maar wat minder kijkcijfers als jinek . Nederland 1 wordt sowieso altijd beter bekeken dus dat is vechten tegen de bierkaai.

 11. Bart

  Ze juffrouw weet helemaal niets van televisie. Niets van trends, kijkgedrag, programmeren,een programma maken of bouwen aan een programma of zender. Deze juffrouw heeft helemaal niets in de televisiewereld te zoeken.

 12. Lieke van Lexmond Lover

  Waarom zit daar elke dag die Lex Uiting en Patty Brard ? totaal geen toevoeging en je zit gewoon elke dag naar een soort herhaling te kijken lijkt wel.
  Bij Jinek zitten nog wel eens mensen waar je denkt van die moet ik even gezien hebben en waar men de volgende dag over praat, maar bij late night heb je dat nooit, dan zit Jim er of een Bridget of een Dave roelvink, totaal mislukt

 13. Jack

  @ lieke van lexmondlover: zou maar een beetje dimmen jij.
  Lieke van Lexmond heeft niet bepaald veel kijkcijferhits op haar cv staan.
  En het programma die zij nu presenteert is erg genant.

 14. johan derksen

  Ik hoopte nog dat twan als ex inwoner van sevenum tenminste wat zou doen aan die randstad onzin, dat is totaal niet gelukt.
  Het blijkt gewoon een linkse randstad rakker te zijn die zich nog te goed voelt om l1 te woord te staan.

  Alle talkshows en boulevard moeten voortaan gewoon op de regionale zender in amsterdam worden uitgezonden, hebben ze denk ik ook net zoveel kijkers.

 15. JM

  Toch voel je een kanteling.
  SBS en dat hele Talpa gedoe wordt een 2e TV10, wat zomaar weer nieuwe mogelijkheden biedt voor RTL.
  RTLLN gaat gewoon door, laten zich niet gek maken en dat gaat zich vast uitbetalen.

 16. Sven L.

  @ JM;

  Waarschijnlijk omdat RTL a) een duidelijke visie voor ogen heeft, en b) lange adem heeft.

 17. vijftig flop of een envelop

  er komen alleen maar b of c sterretjes aankakken,kortom nixs aan

 18. Mark

  Hap Schlick Weg…

 19. Ron

  Schlick roept maar weer eens wat en is totaal niet realistisch. Als er een kentering in de kijkcijfers zou komen had je daar nu al de tekenen van gezien al dan niet via het marktaandeel. Daar is nog allerminst spraken van, het scoort ietsje beter als er een goed programma waar veel kijkers naar kijken tegenover staat maar dat kun je niet maanden blijven, laat staan op eigen kracht. Dat kun je niet maanden vol blijven houden. Maar Schlick is natuurlijk niet bepaald objectief, ze is de producent en die willen niet van hun product af. Het gaat er om of RTL de ballen heeft om te stoppen met deze versie van RTLLN.

 20. Bo Vlijmscherp

  even slikken en doorgaan

 21. ikkijkniet

  Ik vind het programma met Twan best wel goed en SBS zou blij zijn met de kijkcijfers van Twan :)

 22. Johnny👀

  Ik heb niks tegen Twan maar dit programma is niet geschikt voor hem…Ik kan er niet meer naar kijken zo slecht.

 23. Mw. Bakker

  Twan Huys is een lieve jongen.
  Hij doet z’n best, maar volgens mij wordt hij tegengewerkt door het zendermanagement. Waarom moet Patty Brard in late night, dat begrijp ik niet?
  Ze voegt niets toe en is alleen met haar eigen ego bezig.
  De nieuwe wind die waait onder Peter van der Vorst zou hier een einde aan kunnen maken. Ik heb geduld, maar duld niet het verschijnen van zo’n egocentrische ‘diva’. Diva tussen aanhalingstekens. Plat misbaksel is een betere term.

 24. Alex

  Zet Merel Westrik op Late Night (zonder RTL ervoor).

  Zij heeft een gunfactor, is intelligent, scherp en heeft een breed intresseveld.

 25. Bart

  @Alex Goed idee

 26. Mediaprak

  Als Schlick eerlijk is moet ze toegeven dat de overeenkomsten tussen Tan en Huys zijn: Lage kijkcijfers en zwakke redactie. Iets wat de producent Blue Circle valt aan te rekenen.

 27. Ronnie

  Die dame heeft echt een enorm bord voor haar kop.. Niemand, maar dan ook niemand van de programmamakers steekt de hand in eigen boezem. Het komt door de media, er is geen tijd gegund, enz.

  Nee, Twan is geen match, er zijn veel betere programma’s en er is misschien wel helemaal geen behoefte meer aan rtl late night.

 28. Susan

  Georgette heeft de ‘ballenverstand’ van media…bij Dutchview was ze een mislukking, later bij SBS….wanneer je dit idee hebt over LN bewijs je daar destemeer of je hebt een plaat voor je kop. Twan is goed, maar totaal op verkeerde plek, weg met sidekicks Lex (zit echt stom mee te lullen en interessant te doen), Patty (leuke vrouw, maar hoort daar niet thuis) en vooral dat politiekmeisje (te jong en overschreeuwt zichzelf met wikipedia opgedane wijsheid). De redactie van LN is echt nog steeds om te huilen zo slecht. Geen up to date info over gasten etc. Nu is John Lukken aangesteld als hoofdredacteur, maar daarmee gaat het echt niet ‘lukken’, de man is een bladenman en geen tv-maker. Ook hij heeft er geen verstand van. Misbruikt al jaren de macht van zijn functie voor eigen ‘pleziertjes’. Je gunt de man een enkeltje Tel Aviv.

 29. Annoniemus

  Twan die nog gaat scoren is het zelfde als alle leugens van de klimaat drammers !!!!

 30. AUB

  De bezoekers van de kijkcijfers zijn er nu al meer van RTL LN

 31. marjolein

  Georgette is een hele stoute geile donder

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.