De Vries wil verder met Raadkamer: ‘Past best bij NPO’

Peter R. de Vries voert verkennende gesprekken over een mogelijk vervolg op zijn mislukte SBS 6-show De Raadkamer, maar dan niet meer bij die zender. Dat zegt hij tegen NU.nl naar aanleiding van zijn interview in VARAgids. De Vries zegt in dat vraaggesprek dat hij het mislukken van De Raadkamer ‘naar en vervelend’ vond. “Ik had me voorgenomen De Raadkamer minimaal vijf jaar te gaan maken“, geeft hij aan. “Er bleek onvoldoende belangstelling voor te zijn en dat is teleurstellend.

Een inhoudelijk, zwaar programma is natuurlijk wel een beetje een mismatch met de SBS 6-kijker. “Ik heb onlangs nog met John de Mol via mail over De Raadkamer gesproken. Hij schreef: ‘Peter, De Raadkamer is meer iets wat bij de publieke omroep thuishoort.’ Achteraf gezien is het een fout geweest om het op SBS te doen. Dat klopt.

Had het niet beter bij RTL gepast, waar hij ook al jarenlang te zien is in RTL Boulevard? “Nou, beter want RTL heeft wel meer een cultuur van praatprogramma’s dan SBS. Maar je ziet ook dat Twan Huys het heel moeilijk heeft. Laat ik in alle arrogantie zeggen dat het bij de NPO het best gepast zou hebben.

Het lijkt er dus op dat die ‘verkennende gesprekken’ vooral plaatsvinden bij de NPO. Het programma zou niet misstaan op een zender als NPO 2.

Het VARAgids-interview met Peter R. de Vries kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen