AVROTROS-baas denkt dat SBS 6 gunfactor verliest

Eric van Stade, momenteel de baas van AVROTROS maar in het verleden de topman van SBS, denkt dat SBS 6 onder de nieuwe baas John de Mol zijn gunfactor verliest. Dat laat hij blijken in gesprek met Spreekbuis.nl. De Mol loopt rammelend met zijn portemonnee door het Media Park om sterren te verhuizen naar SBS 6 en kaapt de ene na de andere show weg bij RTL. “Wat ik zie gebeuren is dat SBS 6 een vergelijkbaar profiel krijgt als dat van het huidige RTL 4.

De kijker wil helemaal geen tweede RTL 4, aldus Van Stade. “Ik weet niet of de kijker daarop zit te wachten. Waarom zou je iets bouwen wat er al is.”

Het verhuizen van al die RTL-shows naar SBS is ook geen meesterzet, vindt Van Stade. “Kijkers weten wat goede tv is, maar ze hebben ook gewoontes. Als je altijd gewend bent om op vrijdagavond op RTL4 The Voice op Holland te kijken met Wendy en Martijn, dan werkt dat niet om het programma een op een te verhuizen naar SBS 6. Kijkers voelen zich thuis bij een zender.

Bovendien moet je de sympathie van de kijker hebben. Als je gewoontes van mensen afpakt en het volledig of met andere elementen op een andere zender plaatst, werkt dat in mijn ogen niet.

Het hele interview met Eric van Stade kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: Avrotros, Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen