AVROTROS-baas denkt dat SBS 6 gunfactor verliest

Geplaatst op Wed 13 Feb 2019 om 13:15

Eric van Stade, momenteel de baas van AVROTROS maar in het verleden de topman van SBS, denkt dat SBS 6 onder de nieuwe baas John de Mol zijn gunfactor verliest. Dat laat hij blijken in gesprek met Spreekbuis.nl. De Mol loopt rammelend met zijn portemonnee door het Media Park om sterren te verhuizen naar SBS 6 en kaapt de ene na de andere show weg bij RTL. “Wat ik zie gebeuren is dat SBS 6 een vergelijkbaar profiel krijgt als dat van het huidige RTL 4.

De kijker wil helemaal geen tweede RTL 4, aldus Van Stade. “Ik weet niet of de kijker daarop zit te wachten. Waarom zou je iets bouwen wat er al is.”

Het verhuizen van al die RTL-shows naar SBS is ook geen meesterzet, vindt Van Stade. “Kijkers weten wat goede tv is, maar ze hebben ook gewoontes. Als je altijd gewend bent om op vrijdagavond op RTL4 The Voice op Holland te kijken met Wendy en Martijn, dan werkt dat niet om het programma een op een te verhuizen naar SBS 6. Kijkers voelen zich thuis bij een zender.

Bovendien moet je de sympathie van de kijker hebben. Als je gewoontes van mensen afpakt en het volledig of met andere elementen op een andere zender plaatst, werkt dat in mijn ogen niet.

Het hele interview met Eric van Stade kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: Avrotros, Nico Kroon
23 Reacties op “AVROTROS-baas denkt dat SBS 6 gunfactor verliest”


 1. Ed

  Klopt over die gunfactor. Maar over een programma verplaatsen, als je er niet veel aan sleutelt dan zou dit niet veel uitmaken voor de kijker. Kijk maar naar een programma als VI.

 2. Fox Mulder

  Is dit de Eric van Stade die ooit zelf bij SBS werkte en weg moest?

 3. André

  Kijkers voelen zich thuis bij een zender? Vandaar dat we massaal naar Netflix rennen haha.

 4. Erik

  Kijker voelt zich allang niet meer serieus genomen…..ja beetgenomen!!

  Alles is bijna nep, alles draait om politiek, misdaad, audities, BN’ers waarmee je je niet kunt persifleren, eenzijdig geluid enz enz.

  En wat krijg je dan??? De mensen lopend gillend weg en terecht.

 5. ronald

  De Mol zoekt alleen maar een etalage voor zijn programma’s zodat hij ze kan verkopen aan het buitenland.

  het interesseert hem geen ruk of mensen wel of niet naar zijn programma’s kijken

 6. Enzo Voorthuijsen

  Wat is er eigenlijk niet nep aan SBS en die hele Talpa-kliek?

 7. De Waarheid

  Eric is zelfs werknemer bij John de Mol Producties geweest. Nu durft ie wel een schop na te geven. John gaat het derde zender fiasco tegemoet. Tragisch, maar waar. Niet alles is te koop John!!

 8. UitHetVak

  Het is niet netjes om op je oude nest te schijten

 9. Justine

  Van Stade en De Mol gaan niet zo lekker samen. Werkte lange tijd bij De Mol en begon een relatie met Linda. Dat was van korte duur. Kwam vervolgens geen stap verder in dat bedrijf. Ging toen bij SBS6 werken als programmaleider. Werd na een directie wisseling programma directeur en kort daarna algemeen directeur. Onder zijn leiding gleed SBS langzaam de afgrond in. Toen kocht De Mol een derde van de SBS aandelen met Sanoma, Hij stuurde Eric een e-mail dat er nu een andere eigenaar was die verwachte dat er geluisterd zou worden. Dat werkte niet. Van een Telegraaf journalist op de SBS programma winterpresentatie kreeg hij te horen dat hij ontslagen zou worden. Woedend leverde hij ter plekke zijn lease autosleutels in bij Sanoma baas Molman. Toen is hij uiteindelijk terechtgekomen bij een tv bedrijf van Nina Brink en Pieter Storms. Geen succes. Daarna naar AT5. Uiteindelijk via contacten met AVRO’s Willemijn Maas terecht gekomen bij AVRO-TROS, waar hij nu volkomen onzichtbaar regeert vanuit een ivoren toren. Kan nu zonder angst lekker natrappen. Niet erg chique van hem.

 10. Dennis

  dat is zeker waar!

 11. Carola

  Eric van Stade heeft helemaal gelijk. Die proleten. Alle buurtbewoners zijn allemaal uitgekocht om een heel groot stuk land te verkrijgen in het Gooi waar de hele familie resideert. Vreselijke, deze familie moet gewoon genegeerd worden. Ook zoonlief die met de pet rondgaat voor allerlei goede doelen. Rot op er zijn mensen die niet eens genoeg hebben om elke maand rond te komen. Betaal het zelf of ga bij papie langs die is toch miljardair. Bah.

 12. Tja

  @Carola Dus omdat jij van de honger geen ontlasting hebt , moet de rest ook maar verrotten?

 13. Ad

  Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. En de kwaliteit ervan doet er dan niet toe.

 14. Bobby

  Ik verhuis overal mee naar toe maar niet met Wendy, Gordon,Winston,Albert en dat soort types.Ik verhuis alleen met omroep Max mee en met Derk Bolt en Robert ten Brink en Caroline Tensen…… beetje normale mensen zeg maar.

 15. corne

  Laat de Mol toch lekker kope, alle pulp naar 1 zender die niet in mijn favorieten staat , kijk eens om je heen ARD ZDF CANVAS EEN BBC-First BBC-E ,Viceland en nog een paar ,de kijker laat zich niet kopen .

 16. Hans

  Al die oude SBS bobo’s met hun adviezen. SBS wordt omgevormt tot iets anders. Een familiezender. Blijkbaar vind iedereen nu dat SBS als camping zender moet blijven bestaan. Terwijl daar altijd tegen is geageerd. Vreemd!

 17. JDJ

  Ik hou wel van SBS6. :-)

 18. Ronnie

  Natuurlijk wil de SBS kijker geen tweede RTL, dat laten de cijfers van 6Inside en Dance Sing toch al zien? RTL Boulevard, Holland’s got Talent en The Voice zijn er al en mensen hebben geen zin in nogmaals dezelfde programma’s.

  SBS kijkers willen Bonje met de Buren, Steenrijk Straatarm en Meester Visser rijdt Visite..

 19. T.E.D.

  Die gun factor waren ze vijf jaar terug al kwijt…

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Klopt als een bus.
  Zender en artiest bepalen het succes.
  Verhuis titels en formules zoveel he wilt.
  Wat gebeurde er met Top Gear?
  Precies.
  Het voorland van de snevende zender.
  Jammer.
  Maar helaas.
  Lekker kort beschreven ook.
  Klaar.

 21. weethetbeter

  Laat ze toch eens rustig bouwen aan zo”n zender ,zonder al die domme kritiek .John denkt zelf er drie jaar voor nodig te hebben, wacht toch eens rustig af !!!!!!

 22. NET5 Programma directeur

  ja joh !!!!

 23. De Waarheid

  Beste weethetbeter

  Na 2 mislukte TV zender avonturen van John gaat het met avontuurtje 3 nu niet beter dan de vorige keren… toch?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.